Serier | Nyheder

Thomas Vinterberg skal lave ny serie om 'Brødrene Løvehjerte'

Af
Signe Bjørg Granberg
11. marts 2024
'Thomas Vinterberg'
Thomas Vinterberg er snart aktuel med den danske TV 2-serie 'Familier som vores', og senere skal han i gang med serien 'Brødrene Løvehjerte' / Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Del artikel

Astrid Lindgrens ikoniske ungdomsroman 'Brødrene Løvehjerte' kommer nu som ny tv-serie med ingen ringere end Thomas Vinterberg ved roret.

Der kan ikke være mange danskere, der ikke på et tidspunkt har stiftet bekendtskab med Astrid Lindgrens klassiker Brødrene Løvehjerte, der handler om de to brødre, Carl og Jonatan, der går så grueligt meget igennem i fantasilandet, Nangijala.

Bogen udkom tilbage i 1973, og allerede få år efter i 1977 blev den filmatiseret. Nu er der så endnu en filmatisering på vej af den berømte ungdomsroman, og denne gang bliver Lindgrens magiske ord omsat til en tv-serie af den Oscar-vindende danske instruktør Thomas Vinterberg (Druk, Jagten). Det skriver det amerikanske branchemedie Deadline.

Vinterberg skal lave serien for produktionsselskabet Medias Res, der blandt andet også står bag Apple TV+-serien, The Morning Show. Vinterberg skriver selv manuskriptet sammen med den britiske dramatiker Simon Stephens. The Astrid Lindgren Company er også ombord.

Vinterberg udtaler til Deadline, at Brødrene Løvehjerte er den vigtigste kulturarv fra hans egne forældres generation, og at bogen står meget tydeligt i hans erindring fra barndommen.

Hvornår serien starter optagelserne, vides endnu ikke, ligesom det heller ikke er helt klart, hvor man vil kunne se den nye Vinterberg-serie, men et godt bud kunne være Apple TV+.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder