Serier | Nyheder

Yellowstone - Dette årtusindes Dallas kan nu ses i Danmark

AfJonas
13. marts 2019
(Foto: Yellowstone/Paramount Network)

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/03/Yellowstone2.jpeg
(Foto: Yellowstone/Paramount Network)

I aften er der premiere på dramaserien/familiekrøniken Yellowstone på Paramount Network. Serien, der er blevet sammenlignet med Dallas - bare i vor tid naturligvis - blev i hjemlandet USA virkelig vel modtaget af publikum, da første sæsons ni episoder rullede over skærmen sidste år. Hovednavnet på rollelisten er uden tvivl Kevin Costner, og hans præstation skal vi vende tilbage til. Vi har nemlig fået mulighed for at se lidt nærmere på serien, inden den officielt får premiere. Og lad os bare sige det med det samme: folk med hang til det vilde vesten og/eller familiedramaer kan godt glæde sig.

Yellowstone omhandler - kort fortalt - John Dutton (spillet af netop Costner), en ranch-ejer, der giver mindelser om klassiske patriarkalske figurer, der kæmper en sej kamp for at drive sit imperium i nationalparken Yellowstone. Han møder dog en lang række modstridende interesser i forsøget på dette (blandt andet fra indianere i det nærliggende reservat og rivaliserende forretningsmænd), og når man dertil lægger iboende familiære stidigheder, er grunden lagt for et storslået drama.

Costner gør det godt i rollen som Dutton. Han spiller en hård mand, og dette er han mester til. Jeg må give ham credit for, at man alligevel - under overfladen - kan ane hans sårbarhed på helt centrale tidspunkter - det er virkelig godt håndværk fra Costners side. Derudover skal nævnes en sublim præstation fra Kelly Reilly, der spiller Beth, John Duttons datter. Allerede fra starten brænder hun igennem.

Det er altid svært at komme med en bedømmelse af en serie, når man endnu ikke har fået slutningen (på en sæson) med. Når man samtidig ikke må eller vil spoile vigtige handlingsplot, besværliggøres processen endnu mere. Men... Lad mig anbefale den på denne vis:

Jeg var ikke hooked fra første færd, men det tror jeg nu skyldes, at seriens sigte er så storslået, at universet og karakterne kræver en grundig opbygning. Særligt første episode, der er spillefilmslængde skulle lige sluges, men allerede afslutningen på dette bød på en markant begivenhed, der virkelig igangsætter en for serien definerende konflikt. En rigtig fed hook. Så hvis jeg skulle presses til at give en samlet bedømmelse allerede nu, lander vi på 4 hjerter - men dette billede kan naturligvis ændre sig som serien skrider frem.

Yellowstone er allerede blevet forlænget med en sæson 2, der efter planen får amerikansk premiere i år, så mon ikke det danske publikum - hvis serien bliver en succes herhjemme også - kan forvente at se mere til familien Dutton i 2020.

Yellowstone kan ses fra torsdag d. 14. marts kl. 21.00 på Paramount Network og derefter kan du se et nyt afsnit hver torsdag. Du kan se trailer til første sæson her:

Paramount Network er en ny spiller på det danske marked for tv og streaming, og skulle man have lyst til at vide lidt mere om tjenesten, kan man læse med her:

"Paramount Network er Viacoms nyeste tv-kanal i Danmark. Kanalen samler det bedste indhold på tværs af Viacoms brede kanalportefølje, herunder Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Channel 5 UK og TV Land. Kanalen byder desuden på stjernespækkede film, dramaserier og helt nyt indhold. Paramount Network kan ses af 80 pct. af de danske tv-husstande og distribueres som en del af grundpakkerne fra Stofa, YouSee og Viasat. Kanalen kan også ses af kunder hos Canal Digital, Boxer, Waoo og Telia TV."

Læs også: Suits er tilbage... med ny stjerne!

Læs også: Family Guy fejrer 300-afsnits jubilæum

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste