Vi Elsker Serier giver dig et overblik over de største streamingtjenester i Danmark.

Hvilken streamingtjeneste passer bedst til dig? Her kan du se, hvad du kan forvente at få ved forskellige streamingtjenester.

HBO_Max_Logo.svg

På HBO Max finder du klassikere og storslåede serier med flotte billeder, enorme persongallerier og typisk lange afsnit. 

De har distribueret serier som The Handmaid’s Tale, The Walking Dead, Twin Peaks, The Office, Fargo, Rick and Morty, Westworld og Barry

Produktionsselskaberne Home Box Office, HBO Films og HBO Entertainment bidrager desuden med et væld af egenproducerede serier til HBO Max, heriblandt Big Little Lies, His Dark Materials, Sex and the City, Band of Brothers, Game of Thrones, The Sopranos, The Wire, Chernobyl, Rome og Deadwood.

Netflix

Næsten hver dag finder nye serier vej til streamingtjenesten Netflix. Derfor finder du et stort udvalg af serier, og særligt i genrene ungdomsserier og true crime er der masser af godt indhold at hente. En del af Netflix’ serier varer omkring 30 minutter pr. afsnit.

De har distribueret serier som Better Call Saul, Vikings, The Crown, When They See Us, Monty Python Flying Circus, Breaking Bad, Friends, Black Mirror, Sherlock, Community, How I Met Your Mother

Netflix blander sig af og til også i produktionerne ved at selv at agere produktionsselskab. Sådanne samarbejder er blandt andet serierne Mindhunter, Narcos, Stranger Things, House of Cards og The Haunting of Hill House resultaterne af.

Amazon-Prime-Video-logo

Amazon Prime Video er nok den mindst kendte streamingtjeneste her i Danmark. Ikke desto mindre er tjenesten ret stor i USA, og særligt er den kendt for sine egenproducerede serier samt de serier, de kalder Amazon Originals. Du kan også være heldig at finde din gamle yndlingsserie derinde, idet tjenesten løbende distribuerer serier af ældre dato.

De har distribueret serier som Doctor Who, Fleabag, The Office og Supernatural, og i deres produktionsselskab Amazon Studios er serier som The Boys og The Marvelous Mrs. Maisel blevet til og kan ses på deres streamingtjeneste.

C more logo

C More er Danmarks ukronede krimikonge. Her finder du krimier af den slags, hvor du får lyst til at sidde under et tæppe og med en kop te i hånden og af den slags, hvor du sidder helt ude på kanten af sofaen. 

Blandt de mange krimier finder du Mr. Mercedes, Broen, Harry Quebert-affæren og Forsvundet. Derudover rummer C More 1.500 timers britiske kvalitetsserier og film fra BritBox, bl.a. Peaky Blinders og The Office, nye BritBox Originals som krimiserien Crime og komedieserien The Cleaner samt populære titler som livsstilprogrammet Masterchef UK og alle sæsoner af krimiserien Line of Duty.

I eget navn producerer selskabet en hel del krimier og thrillere som Rebecka Martinsson, Fartblind, Hamilton, Gåsmamman, Bäckström, Jægerne, Savnet og Tynd is

viaplay logo

På Viaplay kan du se en god blanding af nye og ældre serier. Særligt komedieserier og serier med fart på er godt repræsenteret i Viaplays udvalg.

 

Viaplay har bl.a. distribueret klassikere som The X-FilesVikingsFrasier, SeinfeldThe OfficeLost og How I Met Your Mother, og de har stor succes med deres såkaldte Viaplay Originals, som er serier, de selv producerer, og som kun er tilgængelige på deres streamingtjeneste, bl.a. ForhøretHånd i hånd og WistingOccupiedAdvokatenRig 45Den som dræber – Fanget af mørketTykkere end vandCold Courage og Box 21.

885637d0-b982-4dbe-ab56-5c7f200503f4-w_300_h_100

Du kan streame indhold fra Xee, hvis du er kunde hos YouSee. På Xee kan du se et par få store udenlandske serier og serier, som du måske ikke har hørt om, og derudover kan du se en hel del komedie- og ungdomsserier. 

De har distribueret store serier som The Walking Dead og Homeland, og de har haft bragende succes med Sunday, 32 (Julie og Jesper), ENTEN/ELLER, Dybvads sofa og Limboland, hvoraf en del af dem er egenproduceret indhold. 

TV-2-Play-nyt-logo-2019

TV 2 PLAY er TV 2’s streamingtjeneste. Her kan de fleste af de programmer, der sendes på deres flow-tv-kanaler streames, men du kan også finde indhold, som udelukkende er produceret til TV 2 PLAY.

TV 2 PLAY har udover distribueret en del internationale serier, men også serier som de danske comedy-serier Langt Fra Las Vegas og Klovn samt danske serier i genrene soap, drama og krimi som Badehotellet, Norskov og Dicte fylder godt på tjenesten.

dr_streaming

DR er Danmarks ældste tv-kanal, og deres streamingunivers på dr.dk bærer derfor præg af en lang historie med danskproducerede serier. 

De har gennem årene haft stor succes med deres søndagsserier med komplekse karakterer som Borgen og Forbrydelsen. Blandt klassikerne finder du Matador og Rejseholdet, og i de seneste år har DR’s katalog over ungdomsserier vokset sig stort med bl.a. Doggystyle som én af de største.

blockbuster

På Blockbusters hjemmeside kan du købe hele sæsoner og enkelte afsnit af over 200 serier – både danske og udenlandske. Så kan du ikke finde din yndlingsserie på streamingtjenesterne, er et kig på Blockbusters udvalg et forsøg værd. 

 

I modsætning til deres film, som også kan lejes, kan serier kun købes. 

logo paramount

På Paramount+ har du adgang til Paramounts indhold, heriblandt komedieserier, stand-up og soap-drama. De har bl.a. distribueret South Park, The Daily Show og Yellowstone.

appleplus

På Apple TV+ finder du få, men velproducerede serier med nogle af de største skuespillere som Jennifer Aniston fra Friends, Steve Carrell fra The Office, Aaron Paul fra Breaking Bad og Jason Momoa fra Game of Thrones

 

Genrene tæller primært drama, komedie og krimi, og blandt de mest populære serier findes komedien Mythic Quest: Raven’s Banquet, krimiserien Denfending Jacob og dramaserien The Morning Show.

DiscoveryPlus_Horizontal-Primary_BlackWordmark_RGB

Discovery+ samler indhold fra Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1+2, TLC, Discovery, Investigation Discovery, Animal Planet, Food Network, Travel Channel og Discovery Science.

På streamingtjenesten kan du se enkelte fiktionsserier som The Big Bang Theory, men deres største force er reality, sport og dokumentarer, herunder true crime-serier. 

hayu

Amerikanske NBCUniversal ejer streamingtjenesten Hayu, som udelukkende viser realityindhold. Her har du bl.a. kunnet se Keeping Up with the Kardashians og The Real Housewives.

 

Tjenesten er også tilgængelig I Danmark.

minbio

På Min Bio finder du en hel masse indhold til børn. Streamingtjenesten er ejet af Nordisk Film og opdateres hver fredag med nye serier eller film. 

Er du forælder, kender du helt sikkert til de mange serier, som du har kunnet se på Min Bio, bl.a. Alfons Åberg, Barbapapa, Byggemand Bob, Mumitroldene, Rasmus Klump og Smølferne

youtube

Som serieelsker er YouTube fantastisk på tre måder. 

 

1) Du kan holde dig opdateret på de kommende serier ved at se teasers og trailers fra streamingtjenesterne, der stort set alle har en kanal, som du kan følge.

 

2) Du kan komme med bag kulissen ved at se interviews og behind the scenes-optagelser med skuespillere, instruktører, producere og andre personer, der er involveret i serier.

 

3) Du kan se serier, som udelukkende er produceret til YouTube, eksempelvis YouTube Originals-serier som Origin og Broke.

disney

På Disney+ kan du finde tegnefilm fra dengang, da mor og far var børn. Her ligger stort set hele Disneys bagkatalog, bl.a. nogle af de allerstørste som Løvernes Konge, Aladdin og Frost

 

På streamingtjenesten finder du også en hel del originalproduktioner fra Disney, bl.a. Star Wars-serien The Mandalorian, og der vil løbende komme flere originalproduktioner til.

 

Udover Disneys egne produktioner kan du også se film og serier fra Pixar, Marvel, National Geographic og Star Wars.