TV | Anmeldelser

Test: YouSee Streamer er hæderlig trods småskavanker

Af
Claus Nygaard Petersen
26. september 2023
YouSee Streamer test
Lille og flot ser YouSee Streameren ud, men er den god? / Foto: YouSee

Del artikel

Vi Elsker Serier har testet YouSees version af en Chromecast, og der er bestemt gode ting at tage med trods enkelte børnesygdomme. Men er den pengene værd?

YouSee Streamer er en ny, kompakt enhed til tv’et, der samler tv-kanaler, streamingtjenester og apps i én samlet brugerflade, og som du kan have med dig, både når du tager i sommerhuset eller rejser til udlandet.

Det lyder smart. Men skal man investere i den, hvis man allerede har en Chromecast eller Apple TV? Det er hovedspørgsmålet, både før og efter at have brugt en lille måneds tid i selskab med YouSees nye produkt.

Den lille sorte firkantede boks kom på gaden 20. september, men allerede inden da havde jeg haft mulighed for at sidde med produktet et par uger.

Pris

Først og fremmest er det vigtigt at få slået fast, at YouSee Streamer udelukkende er relevant for dem, der enten er kunde hos YouSee eller overvejer at blive det. For den er kun tilgængelig for YouSee-kunder.

Prisen er 399 kr. i oprettelse, hvorefter én bruger kan streame. At man så skal betale 30 kroner ekstra pr. måned for hver Streamer, man derefter vil have, virker ikke særlig smart. Det kan nemt ende med at blive en dyr omgang, hvis man skal have to-tre stykker til hjemmet.

YouSee Streamer test
YouSee Streamer i pakken
Foto: Claus Nygaard Petersen

Omvendt kan man – præcis som en Chromecast – tage den med sig overalt, og Streameren kan tilsluttes, så længe der er wi-fi.

Til prisen skal man så lægge sit månedlige YouSee-abonnement, hvor startprisen er 299 kroner for den billigste løsning. Med så heftig en startpris, burde man snildt kunne få fem brugere, uden at skulle hæfte for en ekstra månedlig udgift.

Første indtryk

YouSee Streamer fylder ikke alverden og kan snildt skjules bag de fleste TV, alt afhængig af, hvilken vej HDMI-stikkene på skærmen vender. Vægophæng og andre forsøg på at skjule skærmen kan også vanskeliggøre brug, så der skal man lige være OBS på, hvordan man har sit setup linet op. For de fleste vil der dog ikke være nogen problemer.

YouSee Streamer test
Udpakning af YouSee Streamer
Foto: Claus Nygaard Petersen

Udpakning er hurtigt klaret. Med YouSee Streamer følger en strømforsyning, hvis ens skærm ikke kan levere nok strøm til den lille sorte boks. Derudover er der en handy lille fjernbetjening og en manual, som de fleste med lidt teknisk snilde ikke får den store brug af.

YouSee Streamer test
Strømforsyning til YouSee Streamer
Foto: Claus Nygaard Petersen

Tilkobling er ren plug-and-play: YouSee Streamer tilsluttes den HDMI-port, du vil bruge, og evt. strøm, og så kører det. Eller sådan da. Min skulle i hvert fald hente en større opdatering, før den var køreklar, hvilket man må håbe ikke er en generel ting. Lidt kikset, at det første, man skal gøre med et splinternyt produkt, er at opdatere det.

Når det er overstået, kan man logge på med sin bruger og streame løs.

YouSee Streamer test
YouSee Streamer udpakket
Foto: Claus Nygaard Petersen

Daglig brug

Og det fungerer umiddelbart gnidningsfrit. I tv-delen kan man rykke rundt på sine kanaler, som man vil, og tv-guiden er nem og overskuelig. Skift mellem kanalerne er en lidt blandet fornøjelse, afhængig af hvordan man gør det, og hvor god ens internetforbindelse er.

Første dag stoppede både YouSee Streamer og YouSee-appen dog med at virke i et par timer. En efterhånden klassisk fejl, når det kommer til kabel-tv og i særdeleshed YouSee-nedbrud.

Det skete dog ikke igen, så det må takseres som en børnesygdom, der lige skulle rystes af.

Brugeroplevelsen er god og nem. Når man tænder, starter man i YouSees egen overskuelige interface. Hjem, tv, film og serier er de overordnede kategorier i toppen, hvorefter man kan gå i dybden med hver.

YouSee Streamer test
Interface i YouSee Streamer
Foto: YouSee

YouSee Streamer er baseret på Android TV 11, som er blevet tilpasset til YouSee.

Det er endda meget nemt og intuitivt at bruge. Fjernbetjeningen har desuden en Netflix- og en Disney+-knap, og selvfølgelig er de to tjenester præinstalleret, inklusiv TV 2 Play, Viaplay m.fl.

YouSee Streamer test
Fjernbetjening til YouSee Streamer
Foto: Claus Nygaard Petersen

Men ikke alle ligger der og for at få dem, kræver det, at man logger ind med en Google-konto. Det er lidt kluntet og noget af en omvej, hvis man ikke har en i forvejen.

Igen, det er en sådan en lille ting, der bare burde være i orden fra start af. For YouSee Streamer er en supersmart anordning. Man slipper for den store boks, og det er nemt at tage den med sig rundt i f.eks. sommerhus og sågar på ferie et eller andet sted i EU. Man kan have den med sig i 30 dage, før den skal connecte med en dansk IP-adresse igen. Hvorvidt man kan komme omkring det med lidt VPN-fiksfakseri, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Pengene værd eller ej?

Er du kunde hos YouSee, og bruger du ikke allerede Chromecast eller Apple TV, er YouSee Streamer et herligt supplement til din eksisterende boks eller som decideret erstatning. Den er nem at bruge og virker i vid udstrækning upåklageligt.

Man har mulighed for at optage udsendelser, om end det er cloud-baseret og igen afhængig af internetforbindelse.

Der var desuden et par tilfælde, hvor titler ikke kunne afspilles. Med et særligt genstridigt afsnit af Sunday, var det umuligt at komme videre fra et bestemt punkt. Det var ligegyldigt, om jeg så det på Streameren eller jeg castede til afsnittet fra appen til Streameren, intet virkede. Det skete et par gange efterfølgende, at en udsendelse, film eller serie stoppede med at virke. Dog var de alle mulige at genoptage.

YouSee Streamer test
Genveje i YouSee Streamer
Foto: YouSee

Og så er det himmelråbende dumt, at man ikke kan lave udskiftninger i sit YouSee-abonnement direkte fra Streameren. I stedet bliver man mødt af en tekst, hvor der står, at man skal bruge en computer eller scanne en QR-kode med telefonen, så man derefter kan lave den famøse pointudskiftning. Igen, det er decideret fjollet, at det ikke kan gøres direkte.

Trods enkelte småskavanker, er det nye YouSee-produkt ganske hæderligt. At se tv og streaming er nemt, når først man er i gang. Du kan komme af med den kluntede boks og egentlig også din Chromecast, hvis du har begge. For Streameren er i bund og grund bare en Chromecast TV med YouSee-layout.

Men hvis du har en Chromecast eller Apple TV, er det så som så med argumenter for at skifte. For du kan faktisk bare bruge YouSee-appen til at streame med til, hvad end du har gennem dit abonnement.

Del artikel

Læs mere omYouSee

Andre TV | Anmeldelser