TV | Guides

De 8 bedste talkshows

Af
Alexander Jørgensen
5. juli 2023
De bedste talkshows
Barack Obama og David Letterman i 'My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman' på Netflix / Foto: Netflix

Del artikel

Hvad end vi taler benhård politisk satire eller vanvittig hektisk underholdning, har talkshows altid fyldt en del i mediebilledet. Her får du vores liste over de 8 bedste af slagsen.

Talkshows har været et vigtigt format for mediebranchen i mange år. Det har været stedet, hvor f.eks. forfattere, skuespillere og filminstruktører kunne promovere deres bøger, film og andre projekter. Det har også været med til at lade fans komme lidt mere ind under huden på deres favoritkendis, og i sidste ende har det selvfølgelig bidraget med en god gang underholdning for seerne.

Der har været mange store betydningsfulde talkshows gennem tiden, men denne liste medtager kun shows, der aktuelt kører. Dog er der nogle af disse shows på listen, der ikke aktivt udkommer med nye episoder, men det skyldes WGA-strejken i USA. Her er vores liste over de 8 bedste talkshows.

1. Last Week Tonight with John Oliver
2. The Eric Andre Show
3. The Graham Norton Show
4. Tæt på sandheden med Jonathan Spang
5. My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman
6. Real Time with Bill Maher
7. Natholdet
8. The Drew Barrymore Show

1. LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER

Hvis du interesserer dig for amerikansk politik, er det her lige et show for dig. Komikeren John Oliver belyser med skarp og spydig humor aktuelle historier i den amerikanske kultur. Det skal lige siges, at John Oliver er ret venstreorienteret, i hvert fald sammenlignet med den gængse amerikaner, og det bliver der ikke lagt skjul på. Showet har en vis nyhedsværdi og lyver aldrig om fakta, men hvis du leder efter den mest objektive og upartiske udlægning af en historie, skal du lede et andet sted.

Alt i alt er det et fantastisk underholdende nyhedsshow med et venstreorienteret syn på amerikansk kultur.

Last Week Tonight with John Oliver kan ses på HBO Max.

2. THE ERIC ANDRE SHOW

Det her er nok det mest absurde og surrealistiske talkshow, vi nogensinde har set. Showet er én lang kavalkade af besynderlige indslag og vanvittige sketches. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske som det næste. Det gør det selvfølgelig lidt svært at vide, om en given episode af showet er værd at se, men nogle gange skal man bare læne sig tilbage og give sig hen til den kaotiske oplevelse, som et afsnit af The Eric Andre Show er.

Hvis du generelt er træt af talkshowformatet eller synes, det med tiden er blevet udvandet, så giv The Eric Andre Show et kig.

The Eric Andre Show sæson 1, 2, 3 og 6 kan ses på HBO Max.

3. THE GRAHAM NORTON SHOW

Det er nok det største talkshow i England lige nu. Alle de store stjerner lægger vejen forbi Graham Norton før eller siden. Blandt den lange række af stjerner, der har været med i showet, er Tom Cruise, Adele, Benedict Cumberbatch, Pedro Pascal og Cate Blanchett.

Norton er især god til at skabe en løssluppen stemning, og det er tydeligt at se, hvor sjovt stjernerne har det med at deltage i programmet. Det gør, at man får nogle mere naturlige og sjove interviews og en masse vildt morsomme klips på YouTube. Bl.a. er der et klip af Tom Hiddleston, som laver en fortolkning af Robert De Niro. Vel at mærke, imens han sidder lige ved siden af ham på sofaen.

The Graham Norton Show sæson 26 og 30 kan ses på Britbox, og sæson 30 kan ses på C More.

4. TÆT PÅ SANDHEDEN MED JONATHAN SPANG

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-28/dr-0677368.jpg
Jonathan Spang i 'Tæt på sandheden med Jonathan Spang' på DRTV.
Foto: DR

Hvis du er vild med konceptet om nyheder blandet med satire, som de gør det i Last Week Tonight with John Oliver, men er mere interesseret i danske nyheder, så er Tæt på sandheden med Jonathan Spang lige noget for dig. Der er nok blevet skelet lidt til det amerikanske format fra Jonathan Spangs side, men han formår virkelig at bringe idéen til Danmark og gøre den sin egen.

Jonathan er også mindre partisk end John Oliver. I dette show bliver der sparket til højre og venstre uden diskrimination, og det er et vildt underholdende omend ikke helt fyldestgørende nyhedsshow.

Tæt på sandheden med Jonathan Spang sæson 9 og 10 kan ses på DRTV.

5. MY NEXT GUEST NEEDS NO INTRODUCTION WITH DAVID LETTERMAN

David Letterman er en af legenderne inden for talkshows. Han var vært på Late night og Late Show og den længst siddende late-night-vært nogensinde med over 30 år i stolen. Efter han stoppede på Late Show, kunne han ikke helt holde sig fra talkshowformatet, og derfor fandt han sammen med Netflix på showet med titel efter hans berømte catchphrase: My Next Guest Needs No Introduction. Her interviewer han store stjerner om alt lige fra mad til familieforhold.

Letterman viser virkelig sin ekspertise som interviewer, og showet består af et interview foran et publikum og nogle aktiviteter, som Letterman og gæsten laver sammen uden publikum. Tilsammen giver det nogle gode interviews, som giver et nuanceret billede af hans gæster.

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman kan ses på Netflix.

6. REAL TIME WITH BILL MAHER

Det her er et af de mest hårdtslående politiske talkshows i Amerika. Bill Maher inviterer to kendte ind i studiet for at debattere en nyhed, som de er uenige om. Det er et debatprogram uden filter, hvor man må sige meget mere end på de mere stuerene talkshows. Igen er der en tydelig politisk bias fra Maher, men han er god til at invitere gæster ind, som kan skubbe imod hans overbevisning, og han behandler dem med respekt og giver dem deres taletid.

Hvis du gerne vil have et lidt mere ”voksent” og seriøst talkshow, som ikke er bange for gå i clinch i debatten, er Real Time with Bill Maher lige noget for dig.

Real Time with Bill Maher kan ses på HBO Max.

7. NATHOLDET

Natholdet er mere et rent comedyformat end de andre shows, vi har på listen. Op til sæson 23 var Anders Breinholt vært. Nu er det Hadi Ka-Koush og en skiftende medvært. Showet inviterer forskellige mediepersonligheder med i studiet og kigger på sjove indslag fra lokal-tv. Showet har også udviklet en del sketches og står bl.a. bag indslagene: Ananas i egen juice og Hvad laver manden?

Det er solid underholdning og lige, hvad man mangler, når man falder sammen i sofaen efter en lang arbejdsdag.

Natholdet sæson 17-24 kan ses på TV 2 PLAY.

8. THE DREW BARRYMORE SHOW

Drew Barrymore er nok en af de mest down-to-earth og ligetil mennesker på planeten. Det er i hvert fald den følelse, man får af at se hendes show, hvor hun inviterer store stjerner som Helen Mirren, Michelle Obama, Brooke Shields og Ben Affleck i studiet. Her er der fokus på det menneskelige aspekt af historierne. Drew Barrymore er god til at give sine gæster plads til at dele ud af deres oplevelser, og hun er heller ikke bange for at bringe sig selv i spil og dele ud af sine egne oplevelser og udfordringer.

Serien kan desværre ikke tilgås i sin helhed i Danmark, men det er helt sikkert værd at søge den frem på YouTube, hvor The Drew Barrymore Show har sin egen kanal. Her findes et væld af fantastiske klip fra showets tre sæsoner.

Del artikel