TV | Nyheder

Første afsnit af 'Forræder' kommer stærkt fra start – men kan programmet holde kadencen?

Af
Signe Bjørg Granberg
12. april 2024
'Forræder' på TV 2
Den nye sæson af 'Forræder' har premiere 12. april på TV 2 og TV 2 Play / Foto: Blu / TV 2

Del artikel

"Strikker om dagen, myrder om natten" lød det fra sidste års store 'Forræder'-stjerne, Tine Gøtzsche. Nu er anden sæson af TV 2-hittet klar, og vi har taget et kig på, hvordan programmet kommer fra start.

Obs! Artiklen indeholder spoilers for første afsnit af Forræder, så læs kun med på eget ansvar!

Da første sæson af Forræder løb over skærmen sidste år, blev programmet en stor seermagnet, og op imod 1.000.000 danskere kunne i hvert afsnit fryde sig over, hvordan forræderne myrdede til højre og venstre, alt imens de loyale slog hinanden hjem én efter én.

I dag har anden sæson så premiere på TV 2 og TV 2 Play, og den eneste genganger fra første sæson er programmets vært, Lise Rønne.

Deltagerne i år tæller skuespiller og sanger Pernille Højmark, iværksætter Birgit Aaby, tv-vært Lene Beier, journalist og forfatter Simi Jan, tidligere olympisk atlet Sara Slott Petersen, danser Camilla Dalsgaard, influencer Melissa Bentsen, studerende Ophelia Pitzner, skuespiller Bjarne Henriksen, forfatter Jonas Eriksson, komiker Heino Hansen, drag-artist Tinus de Schunard, skuespiller Anton Hjejle, journalist Emil Kondrup, influencer Rasmus Andersen, artist Anthon Edwards, youtubere og tvillingerne Emil og Mikkel Trier.

Hvem er forræder, og hvem er loyal?

Første afsnit bruger (heldigvis) ikke for lang tid på at dvæle ved, hvem der er hvem, men hopper i stedet direkte til det sjove: Tre forrædere bliver udpeget, og alle er straks under mistanke.

Allerede her får man et godt indblik i, hvordan paranoiaen blandt deltagerne spreder sig på nul-komma-fem, hvilket er en stærk drivkraft i programmet. Specielt koblet sammen med, at vi som seere ved, hvem der er hvem, og derfor kan sidde og fryde os over alle de antagelser, der lynhurtigt bliver gjort, i de efterfølgende samtaler.

Konkurrenceelementet

Som seere af første sæson vil vide, indgår der i hvert afsnit af Forræder et konkurrenceelement, hvor deltagerne skal samle sølvbarrer ind til den pengepræmie, der til sidst uddeles til vinderen. Som udgangspunkt er dette element nok det svageste led i programmet, fordi det ikke er her, de interessante/afslørende samtaler opstår.

Det er dog stadig underholdende at se deltagerne i forskellige mere eller mindre hjernevridende udfordringer, så vi tager det med. Desuden er samtalerne i bilen frem og tilbage fra slottet, hvor de er indkvarteret, til der hvor konkurrencerne afholdes, altid interessante. Her får man et godt indblik i folks – ofte forkerte – teorier om, hvem forræderne er.

Den næste Tine Gøtzsche?

Et af de største esser i ærmet i den første sæson, var castingen af Tine Gøtzsche som forræder. Den er svær at komme efter, og i første afsnit er der ikke for alvor en oplagt arvtager til Gøtzsche, selv om journalist, Simi Jan, nok er tiltænkt rollen.

Forræder på TV2
Journalist Simi Jan spiller en vigtig rolle i første afsnit af den nye sæson af 'Forræder' på TV 2
Foto: Blu/TV 2

I hvert fald bliver Simi Jan udvalgt til at være en af de tre forrædere sammen med komiker Heino Hansen og skuespiller Anton Hjejle – hvor sidstnævnte meget rammende forklarer til et par medspillere, hvorfor det ville være sindssygt at udnævne HAM til forræder, når nu han ligner alletiders mest ondskabsfulde skurk, Voldemort (fra Harry Potter, red) til forveksling.

De tre er et lidt broget forræderhold, der måske kan vise sig at holde i længden, netop fordi de er så forskellige. Men måske også FOR forskellige?

I hvert fald kunne noget tyde på, at de personligt har deres favoritter til kommende samarbejdspartnere. Hvem elsker f.eks. ikke den spirende bromance mellem Heino Hansen og Bjarne Henriksen? Muligheden for, at der bliver byttet ud på forræder-holdet, er umiddelbart nærliggende.

"Jeg er loyal"!

Det korte af det lange er, at anden sæson af Forræder kommer stærkt fra start med alle de rigtige takter ift. sammensætningen af forrædere og de stakkels loyale, der tror, at de har regnet den ud, for så at smide den forkerte ud ("men jeg er jo loyal, for fanden!")

Det er ganske enkelt godt tv, så nu er spørgsmålet bare, om programmet kan holde kadencen hele vejen hjem, som første sæson formåede?

Forræder kan ses fra 12. april på TV 2 kl. 20.00 og på TV 2 Play. Der kommer ét afsnit om ugen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2TV 2 PlayDansk

Andre TV | Nyheder