Film | Nyheder

Disse 3 film kæmper om at blive det danske bud på bedste udenlandske film ved Oscar-uddelingen

Af
Daniel Lindekilde Engberg
25. august 2023
Danske Oscar bud 2024
Foto: Matt Sayles/Invision/AP/Ritzau Scanpix

Del artikel

Tiden er snart inde til at sende de danske nomineringer afsted til næste års Oscar-uddeling, og valget står mellem 3 film af meget forskellig karakter

Hvert år mødes den danske Oscar-komité for at vælge en film, der skal repræsentere Danmark i kategorien bedste udenlandske film. Hvert land kan indsende én film til at blive nomineret. Komitéen har fundet frem til tre film, der skal slås om pladsen.

Her er de tre film, der kæmper om pladsen.

Bastarden

Den første er Nikolaj Arcels Barstarden med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Den finder sted i 1755, hvor vi følger soldaten Ludvig Kahlen, der bliver sendt til Jylland af kongen for at opdyrke jorden. Han kommer dog hurtigt op at toppes med godsejeren Frederik de Schinkel, der sætter sig selv højere end kongen, når det kommer til den jord han ejer. Traileren til Bastarden blev udgivet for nylig og kan ses her.

Bastarden har premiere i de danske biografer d. 5. oktober.

Når befrielsen kommer

Det andet bud er det kommende anden verdenskrig-drama Når befrielsen kommer. Her ser vi højskoleforstanderen Jacob (Pilou Asbæk), der sættes i en svær situation. Han beordres af tyskerne til at huse 500 flygtninge. Gør han det vil han blive set som en forræder, nægter han vil både ham og hans familie mørke tyskens vrede. Han accepterer modvilligt, og det skaber for alvor ravage i familiens tilværelse.

Når befrielsen kommer fik fik premiere d. 24. august og kan i skrivende stund ses i biograferne.

Apolonia, Apolonia

Det sidste bud er dokumentaren Apolonia, Apolonia. Her følger vi kunstneren Apolonia Sokol i over 13 år i hendes personlige og kunstneriske udvikling i den bragende by Paris. Det er en hård rejse om at bryde ud rent kommercielt i en barsk branche. Filmen har allerede fået stor ros da den vandt hovedprisen ved den store dokumentarfestival IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam).

Apolonia, Apolonia kan lejes på Viaplay, Apple TV og SF Anytime.

Komitéen udpeger den danske kandidat til kategorien for bedste udenlandske film d. 26. september.

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste