Film | Nyheder

Se første trailer for Mehdi Avaz og Renée Toft Simonsens familiefilm 'Børnene fra Sølvgade'

Af
Signe Bjørg Granberg
11. juni 2024
'Børnene fra Sølvgade'
Der er gang i gaden i den nye familiefilm af Mehdi Avaz og Rene Toft Simonsen 'Børnene fra Sølvgade' / Foto: Peter Gramstrup

Del artikel

'Børnene fra Sølvgade' er en eventyrlig fortælling med et stjernehold af både nye og etablerede skuespillere på rollelisten. Den nye trailer giver desuden en smagsprøve på filmens titelsang, skrevet af Thomas Helmig.

Børnene fra Sølvgade handler om 11-årige Katinka (Ida Skelbæk-Knudsen), der bor alene med sine tre søskende, Tristan (Alfred Kann), Kirk (Alfred Rivera) og Petra (Amelia Ahmad Abdullatif) i en lejlighed på Sølvgade i København.

Børnene bestemmer selv, hvad de må og ikke må, og sådan har det været, lige siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden.

Men da deres fraværende forældre begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren, Hr. Moth (Lars Ranthe), lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte en hushjælp.

Valget falder på Miss Nelly (Jakob Fauerby) fra Vollsmose – en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle – og det ændrer planen fuldstændig!

I nogle af de større biroller ses Anders W. Berthelsen, Ditte Hansen, Dick Kaysø, Katinka Lærke Petersen og Kirsten Lehfeldt, og så dukker både Mads Geertsen (Onkel Reje) og Rasmus Brohave også op, viser den nye trailer.

Børnene fra Sølvgade er instrueret af Mehdi Avaz, der i 2017 bragede igennem med filmen Mens vi lever. Siden har han føjet såvel Kollision, Toscana og senest A Beautiful Life til CV'et.

Renée Toft Simonsen står bag filmens manuskript, ligesom hun også har skrevet bogen af samme navn fra 2019. Renée Toft Simonsen har ud over Børnene fra Sølvgade udgivet en lang række bøger, heriblandt den populære børnebogsserie om Karla, hvoraf tre af bøgerne også er blevet filmatiseret.

Børnene fra Sølvgade får premiere i landets biografer 10. oktober.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder