Film | Nyheder

Sofia Boutella om sin første hovedrolle i ‘Rebel Moon’: “Jeg kan relatere til ikke at høre til og føle sig fremmed”

Af
Lars Knudsen
24. april 2024
Interview med Sofia Boutella
Sofia Boutella i 'Rebel Moon' / Foto: Netflix

Del artikel

Netflix har netop haft premiere på anden del af Zack Snyders sci-fi-univers 'Rebel Moon'. I den forbindelse har Vi Elsker Serier talt med hovedrolleindehaver Sofia Boutella – blandt andet om at kunne relatere til sin karakters voldsomme fortid. 

I første del af Zack Snyders todelte Rebel Moon univers blev vi introduceret for planeten Veldt, der er et lille primitivt landbrugssamfund, som fredfyldt har holdt sig afskåret fra kolonimagten, kaldet Moderverdenen, og dens brutale militærhær.

Idyllen brydes, da admiral Atticus Noble med sin hær ankommer til Veldt og tvinger dens bønder til at producere afgrøder til Moderverden i mængder, der vil ødelægge det lille samfund.

Det vil hovedpersonen Kora (Sofia Boutella) dog ikke finde sig i, og hun tager derfor sagen i egen hånd. Sammen med landmanden Gunnar samler hun et hold af oprørere, der vil sætte deres eget liv på spil for at trodse Moderverdenens ødelæggende magt.

Det bliver startskuddet på en episk kamp mellem det gode og det onde. En kamp, der ganske vist afsluttes i første del, da det tilsyneladende lykkes Kora at dræbe Atticus.

Underholdning frem for alt

Anden del af Rebel Moon starter i kølvandet herpå, og Atticus vender tilbage for fuld styrke og vil en gang for alle have ram på både Kora og Veldt, og ikke mindst sin egen magtposition for Moderverdenen.

De fleste kan nok genkende denne fortælling, der ikke er meget nyt ved. Hverken i fiktionens verden eller i den virkelige, og ifølge hovedrolleindehaver Sofia Boutella er der da også paralleller at drage mellem Snyders univers og vores egen verden:

– Se på, hvad der sker i verden. Det er trist. Og hvis man kigger på historien, så er det noget mennesket altid har gjort, sagde hun blandt andet, da vi talte med hende i forbindelse med Netflix’ premiere på anden halvdel af Rebel Moon.

Men trods det alvorlige emne og de oplagte referencer til verdenssituationen behøver man ifølge Boutella ikke at tage det alt for seriøst eller alvorligt.

Interview med Sofia Boutella
Foto: Netflix

– Måske er filmen relevant, måske er den ikke. Jeg ser den som underholdning, og det er meningen den skal være underholdende og sjov. Og hvis filmen er noget, så det antikrig og pro fred, fordi det er det, man vil have for alle i sidste ende. Ikke at promovere vold og krig, siger Boutella, der med Kora ikke bare har fået sin første hovedrolle, men tilmed en rolle, hun kan genkende sig selv i:

– Jeg voksede op i Algeriet under borgerkrigen, og jeg flyttede til Frankrig, da jeg var 10, og jeg vidste ikke, hvor jeg hørte til. Jeg kan relatere (til Kora, red.) i det aspekt ikke at vide, hvor man hører til og at føle sig fremmed, siger hun og fortæller samtidig om fordelene ved at have følt sig fremmed som barn:

– Sådan havde jeg det, da jeg voksede op, men nu føler jeg, at jeg ret let kan adaptere mig sig selv til alle steder i verden, og jeg kan rejse rundt. Jeg kan pakke mine ting og let bevæge mig rundt og tilpasse mig selv ret hurtigt.

Stor rolle, stor oplevelse

Med tidligere roller i film som blandt andet Kingsman: Secret Service, Star Trek Beyond og The Mummy er det ikke Boutellas første kontakt til store produktioner.

Alligevel var arbejdet på Rebel Moon både anderledes og udfordrende. Anderledes på grund af produktionens størrelse: – Alt i alt var der meget af meget, fortæller hun.

Det er klart, at en hovedrolle giver mere tid til fordybelse i karakteren, men det kommer også med lidt udfordringer, siger hun:

– Jeg brugte meget tid med min karakter, hvilket gav mig mulighed for at gå i dybden med hende, hvilket har været virkelig sjovt. Men den største udfordring var at navigere i Koras fortid, hvilket er ret tungt.

Heldigvis var hun omringet af gode mennesker, der gjorde den samlede oplevelse til en, hun er stolt af og aldrig vil glemme.

– Jeg er stolt af det hele. Jeg er stolt af alle aspekter af disse film (...) at have mødt så talentfulde og søde mennesker, som jeg fik lov at arbejde med. Vi skabte et bånd i arbejdet, men også uden for arbejdet. Jeg ville elske at blive ved med at se de mennesker for evigt.

Særligt samarbejdet med Snyder gjorde stort indtryk:

- … at være på settet med ham, lærte mig at nyde det uanset hvad. Nogle gange havde vi lange dage, nogle gange var vi alle trætte, men han var altid nærværende og tilgængelig. Han bragte altid glæde og entusiasme, afslutter hun.

Rebel Moon Part One: A Child of Fire og Rebel Moon Part Two: The Scargiver kan ses på Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterviewNetflix

Andre Film | Nyheder