Kultur | Guides

Skærmtid med Camilla Kjems: "Jeg er fuldstændig skudt i den nye sæson af 'Fargo'"

Af
Signe Bjørg Granberg
12. januar 2024
'Camilla Kjems'
Denne uges gæst i Skærmtid er journalist, forfatter og mediechef i Aller, Camilla Kjems / Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad journalist, forfatter og mediechef Camilla Kjems ser og lytter til lige nu.

Camilla Kjems er journalist og forfatter og var fra 2008-2019 redaktør og fra 2011 chefredaktør for det danske ugeblad Femina. I dag er Camilla mediechef for New Media i Aller-koncernen.

I 2018 udgav hun sin første bog, Du skal turde elske først, og sidste år udkom hendes anden bog, Følg tegnene. Sidstnævnte er siden hen også blevet til en podcast af samme navn.

Camilla er desuden kendt fra TV 2-programmet Sommerdrømme, hvor hun er livsstilsekspert og dommer.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Lige for tiden arbejder jeg intenst med min og Feminas podcast Følg tegnene, hvor jeg hver uge har besøg af en gæst til en samtale om intuition, tegn og tro. Jeg er dybt optaget af, hvordan vi mennesker kan leve et meningsfuldt liv fyldt med både glæde, nydelse og dybde. Jeg synes, psykologi og intuition er noget af det mest interessante i verden og er altid i gang med at studere noget nyt indenfor området. Lige nu nørder jeg for eksempel igennem med både sjælesorg og tarotkort. Min interesse spænder vidt – haha!

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– I disse uger er jeg fuldstændig skudt i den nye sæson 5 af Fargo med eminente Juno Temple og Jennifer Jason Leigh i hovedrollerne. Jeg er kæmpe fan af Ted Lasso, så at se Juno Temple i en helt anden type rolle er fantastisk. Og så elsker jeg seriens bizarre, dunkle og voldshumoristiske univers og dets karikerede karakterer. Udover det har jeg netop slugt sæson 3 af Slow Horses. Love it!

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

-Jeg skal se Guldpalmevinderen Frit Fald, når den får premiere i Danmark her i starten af februar. Filmen handler om forfatteren Sandra, hvis mand er omkommet efter et fald fra parrets schweizerhytte. Da Sandra mistænkes for at have myrdet sin mand, bevæger vi os over i et psykologisk intenst retssalsdrama, hvor der sås tvivl om alt – især da der refereres til virkelighedens ligheder med passager i forfatterens bøger. Filmen er instrueret af franske Justine Triet, der med denne film blev den tredje kvindelige instruktør til at vinde Guldpalmen. Hurra!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Det afhænger af, hvad min dag byder på af gøremål: Skal jeg præstere eller stå på en scene, skruer jeg helt op for lækker musik og skråler med, så jeg er fuld af energi, når jeg ankommer til opgaven (favoritter er Minds of 99, Phil Collins og Janelle Monáe). Føler jeg mig lidt rodløs eller trist, sætter jeg meditationsmusik på for at få ro på og tappe ind i mere positive energier. Og trænger jeg til viden, hører jeg podcasts: Brinkmanns briks, Sørine og Livskraften eller Bladvenner for et godt grin.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Jeg er igen vild med alt, der handler om sundhed og/eller psyke. Så Vi vil leve for evigt i ALLY, hvor jeg selv sammen med Emil Thorup var med i 1. sæson. Nu er anden sæson så udkommet, hvor Emil sammen med sin skønne mor Kirsten blandt andet rejser til Sardinien for at besøge en såkaldt ”Blue Zone”, hvor indbyggerne bliver ekstremt gamle. Jeg synes, det er så interessant at undersøge hvilke faktorer i et menneskeliv, der ikke bare lægger år til livet, men også giver liv i årerne.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Jeg går yderst sjældent i teatret, så det kan jeg simpelthen slet ikke huske (pinligt!). MEN jeg har netop booket billetter til operaen Madame Butterfly, der får premiere her i slutningen af februar. Den glæder jeg mig til at se og høre.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

– Wow! Den siger søreme at jeg i gennemsnit har haft 3 timer og 4 minutters skærmtid om dagen. Det lyder vildt! Over halvdelen af tiden bruger jeg dog trods alt på kategorierne ”Produktivitet, økonomi og hjælpeapps” og den anden halvdel på sociale medier. Taget i betragtning at jeg arbejder i mediebranchen og derfor også skal holde mig opdateret, synes jeg, det er et ok niveau.

Del artikel

Andre Kultur | Guides

Mest læste