Kultur | Guides

Skærmtid med Jesper Zuschlag: "Jeg ville ryge ud af 'Korpset' efter 5 minutter"

Af
Signe Bjørg Granberg
27. december 2023
'Jesper Zuschlag'
Jesper Zuschlag, der sammen med Julie Rudbæk står bag den nye DR-serie 'Bag enhver mand', er ugens gæst i Skærmtid / Foto: Dejan Obretkovic

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad serieskaber og skuespiller Jesper Zuschlag ser og lytter til lige nu.

Jesper Zuschlag har i løbet af de seneste år markeret sig i den danske film-og seriebranche som skaber af den succesfulde serie 29 og den anmelderroste komediefilm fra 2022, Elsker dig for tiden.

Begge titler er lavet i samarbejde med Zuschlags faste makker, Julie Rudbæk, og nu barsler de to med den nye DR-serie Bag enhver mand.

Serien stiller skarpt på aktuelle emner som køn, magt og forandring på arbejdspladsen, og Zuschlag og Rudbæk har både skrevet manuskript, instruerer og spiller de to hovedroller i serien.

Hvad arbejder du på for tiden?

- Jeg er i gang med PR-kampagnen på serien Bag enhver mand, som kommer på DR 29. december. Jeg har lavet den sammen med Julie Rudbæk, og vi sidder og forbereder SoMe-kampagnen nu og venter i spænding.

Samtidig udvikler og skriver jeg på det næste projekt, som jeg ikke kan fortælle om. Som freelancer bliver man jo nødt til at starte det næste projekt op, mens man færdiggør det seneste. Det kan være stressende, men det er hårde tider i branchen, og man skal være glad for at have noget at lave.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

- Jeg er lige gået tilbage til The Crown, som er afsluttet nu. Det er en af mine yndlingsserier. Især de første 2 sæsoner kan jeg blive ved med at vende tilbage til. Det er ekstremt velskrevet og blandingen af historie, store personligheder og familieintriger er helt fantastisk. Og så har May el-Toukhy instrueret to afsnit igen, så dem glæder jeg mig til at se.

Hvad er den sidste film, du har set i biografen?

- Jeg var til premieren på Napoleon med min far. Han er meget historisk interesseret og hjalp mig med forberedelsen til rollen som dansk nazist i De forbandede år. Så jeg skyldte ham en bøf og en tur på den røde løber. Ikke fordi, han havde særlig meget lyst til det. Altså den røde løber. Bøffen ville han gerne have!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

- Min daglige podcast er Genstart. Er meget glad for formatet og Anna Ingrisch. Jeg følte mig gammel, da jeg gik fra P3 til P4. Nu er jeg mest på P1, og jeg ved ikke, hvad det siger om min alder. Heldigvis hører jeg også hver uge Undskyld vi roder på R8dio, som er virkelig sjovt og har mange andre gode podcasts.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

- Jeg har lige set Korpset. Jeg synes, det er dybt fascinerende at se folk på kanten at deres psyke, hvordan de reagerer og presser igennem deres egne grænser. Og så selvfølgelig sidde og lege med tanken om, hvordan man selv ville reagere. Min tanke er som regel, at det ville jeg sagtens kunne klare. Så løber jeg en tur, og så går det op for mig, at jeg ville ryge ud efter 5 minutter.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

- Den siger, jeg er på mobilen i gennemsnit 2 timer om dagen. Det lyder umiddelbart fuldstændig vanvittigt. Men jeg kan også se, det meste er beskeder, messenger og generel kontakt til andre mennesker, og det er vel ikke helt spildt tid. Min Instagram er heldigvis langt nede af listen, så det er ikke stories og kattevideoer det hele.

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste