Kultur | Guides

Skærmtid med Joey Moe: 'Memento' udfordrede filmsproget og byttede rundt på tid og sted

Af
Signe Bjørg Granberg
15. marts 2024
interview med Joey Moe
Joey Moe er netop nu aktuel med sin første spillefilm, 'Ripple', og så er han ugens gæst i Skærmtid / Foto: Elena Hybel Colding

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad musiker og filminstruktør Joey Moe ser og lytter til lige nu.

Efter flere kortfilm og med et afgangsbevis fra filmskolen SUPER 8 i Aarhus debuterer sanger og producer Joey Moe i denne uge som spillefilmsinstruktør med thrilleren, Ripple.

Filmen handler om tv-værten Erik Hammer (Ulrich Thomsen), der får besøg af podcasteren Lotus (Diêm Camille) i en livetransmitteret tv-udsendelse, hvor intet går som planlagt. For åben skærm udspiller der sig et rent true crime-drama, der starter en sommerfugleeffekt på tværs af generationer.

Vi har talt med Joey Moe i denne uges Skærmtid.

Hvad arbejder du på for tiden?

– I øjeblikket er jeg i gang med at få min første spillefilm Ripple ud i biografen. Det er en psykologisk thriller, så hvis man er til true crime og lidt uhygge, er det lige sagen.

Hvilken biograffilm har senest gjort indtryk på dig?

– Det er nok Oppenheimer både pga. de historiske events, men også det videnskabelige og filmsproget. Der var bare rigtig mange aspekter ved den film, der var fyldestgørende for mig.

Hvilken film er din yndlingsfilm?

Memento er den film, der har gjort allerstørst indtryk på mig. Og mit eget filmsprog og min film-DNA er også blevet vandet som karse i vindueskarmen af Memento, og det, som den film gjorde. Den udfordrede filmsproget og byttede om på tid og sted. Det, synes jeg, er dybt interessant og hamrende originalt.

Hvilken film er den næste, du skal se i biografen?

– Det er uden tvivl For evigt af Ulaa Salim. Vi, der er fans af ham, og har fulgt med altid, har ventet mange år på, at han skulle komme med sin næste film efter Danmarks sønner, så skud ud til ham.

Hvilken tv-serie er din favoritserie?

– Det er Breaking Bad. Men den, der har betydet mest for mig, er Prison Break. Michael Scoefield all the way to the bank!

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg er i den spæde start af Yellowstone og er sygt stor Kevin Costner-fan. Samtidig har jeg noget "native" over mig, og serien har trukket mig direkte ud på prærien. Det kan jeg godt lide.

Hvilket tv-program er du senest blevet grebet af?

– Det er faktisk X-factor. Jeg har aldrig set det før, men nu er jeg klistret til skærmen sammen med familien. Det er vores go-to nærmest på et plan, hvor det bliver en lille smule intenst med væddemål og heppen. Det er meget storladent hjemme i stuen.

Har du et tv-program, der er din "guilty pleasure"?

– Det er nok Over Atlanten, men jeg ved ikke, om det egentlig er en guilty pleasure, for det er også fedt. Jeg kan godt lide konceptet, og det her med at man er pakket ned og ikke kan se land. Det er super noia.

Jeg er ikke selv blevet spurgt, om jeg vil være med, men jeg bliver også søsyg alt for let. Hvis jeg skulle være med, skulle jeg i hvert fald have en meget stor spand med også!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg forsøger at lytte til musik og podcasts hver dag. Den podcast, jeg altid vender tilbage til, må nok være Happy, Sad, Confused, eller et kryds mellem Happy, Sad, Confused og Roger Deakins' (filmfotograf, red.) podcast. Deakins' podcast er superlærerig for mig at lytte til, fordi den går et lag dybere med nørderiet omkring film og tilblivelsen af film.

På musikfronten er jeg til et kryds mellem Backstreet Boys og Eminem. Det kommer lidt an på, om den står på fuld lavendelduftende romantik eller bænkpres nede i fitten.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

– Jeg skiftede telefon for et par dage siden, da mit batteri var helt dødt (fordi jeg ser så meget på telefonen hele tiden, haha!) Så når jeg kigger nu, er det ren naturfreak med 3,5 time på en dag. Mine tre mest brugte apps er Instagram, Safari og Letterboxed.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides