Kultur | Guides

Skærmtid med Marie Bach Hansen: "Serien 'The Curse' er et perfekt spejl på, hvor frelste og hykleriske vi kan være"

Af
Signe Bjørg Granberg
19. januar 2024
'Marie Bach Hansen'
Denne uges gæst i Skærmtid er skuespiller Marie Bach Hansen, der lige nu er aktuel i teaterforestillingen 'Timerne' / Foto: Camilla Winther

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Marie Bach Hansen ser og lytter til lige nu.

De fleste kender nok skuespiller Marie Bach Hansen fra tv-serierne Arvingerne, Dansegarderoben og Hvide Sande. Senest har man kunne opleve hende i filmen Superposition, hvor hun og Mikkel Boe Følsgaard spiller de to hovedroller.

Foruden de mange film- og serieroller har Marie Bach Hansen også lavet en masse teater, og i øjeblikket er hun en del af forestillingen Timerne/The Hours Det Kongelige Teater, der er baseret på Michael Cunninghams roman af samme navn fra 1998.

Hvad arbejder du på for tiden?

- Jeg spiller lige nu med i Timerne/The Hours på Det Kongelige Teater. Timerne er en fantastisk fortælling om tre kvindeliv i tre forskellige årtier, og jeg er så glad for at være med til at fortælle den i Eline Arbos opsætning. Og så bliver det jo ikke dårligere af, at det er sammen med nogle af mine yndlingsskuespillere og mennesker. Om lidt skal jeg i gang med at filme noget TV, som jeg ikke må fortælle om endnu.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

- Pt. er jeg optaget af tv-serien The Curse med Emma Stone, som viser mennesket fra dets værste, mest hykleriske side. Den er tåkrummende og pinlig og et perfekt spejl på, hvor frelste og hykleriske vi kan være som mennesker - særligt i disse tider.

Hvad er den sidste film, du har set i biografen?

- Dokumentaren Miraklet i Gullspång af Maria Frederiksson. En IRL David Lynch-oplevelse, hvor man ikke får nogen svar, men bare ser nogle søstres mystiske historie udfolde sig for øjnene af os. Jeg kunne rigtig godt lide den. Det næste film, jeg skal se, er Poor Things af Yorgos Lanthimos. Jeg kan ikke sige andet, end at han er min yndlingsinstruktør, og jeg er SÅ spændt på den film.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

- Når jeg er på farten, lytter jeg mest til musik, men for tiden lytter jeg også til podcasten We Can Do Hard Things, OG så (gen)hører jeg altid foredrag med Eckhart Tolle. Det er så perfekt at gå tur og lytte til Eckhart, der fniser over, hvor meget lidelse mennesket påfører sig selv, når universet og nuet egentlig bare vil os det godt. Genstart lytter jeg også altid til. Dybdegående og aktuelle reportager fra hele verden, og jeg føler, jeg får indblik og information, som går lidt dybere end almindelige nyheder.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

- I forhold til teateroplevelser, kommer jeg til at stille mig i den kø af mennesker, som blev overvældet af Arven på Det Kongelige Teater. Det var simpelthen så godt. Det næste, jeg kommer til at tænke på, er Skyggernes Museum af Jokum Rohde, som spillede sidste år på Basement på Vesterbro. Det var simpelthen så forstyrrende og dragende og genialt spillet.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

Jeg ved ikke, hvordan man tjekker skærmtid, men den er helt sikkert på alt for meget. Jeg ville ønske, der var en voksen person, som stod ved siden af mig hele tiden og sagde: ”Læg så den telefon væk”. For det er så idiotisk at kigge på den.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste