Podcast | Guides

De 5 mest populære afsnit af 'Genstart' i 2023

Af
Louise Due
5. september 2023
'Genstart' vært Anna Ingrisch
Anna Ingrisch er vært på 'Genstart' / Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Del artikel

'Genstart' på DR Lyd er en af tidens største og mest lyttede podcasts, der hver dag dykker dybt ned i nogle af de vigtigste og mest aktuelle nyhedshistorier.

Nyhedsfænomenet eller "News" rangerer altid højt på podcasthitlisterne. Podcastuniverset er nemlig ikke kun ren underholdning, men også et medie, hvor du kan få ny viden og holde dig opdateret.

DR Lyds podcast Genstart falder i denne kategori, og alle hverdage går værten Anna Ingrisch grundigt til værks, når hun stiller sine interviewpersoner dybdeborende spørgsmål til dagens aktuelle historie. Det giver et spændende indblik i ting, man ofte ikke anede, man ønskede svar på.

Er du ikke fast lytter af Genstart, kan du passende starte her. Baseret på antal downloads/streams har vi samlet denne liste over de fem afsnit af Genstart, der indtil videre har fået mest opmærksomhed i år.

1. Ode til tarmen
2. Skærm børnene
3. Shitstormens ødelæggelser
4. Klassen forfølger dig
5. Den evige lillesøster

1. Ode til tarmen

Genstart-afsnittet Ode til tarmen er indtil videre det mest populære i år. Professor og ekspert i kroppens indre økosystemer, Oluf Borbye Pedersen, er inviteret i studiet, hvor han genfortæller historien om dengang, han podede sit nyfødte barnebarn med tarmbakterier. Et episodeafsnit, der dykker dybt ned i spørgsmålet om, hvor afgørende tarmen er for vores sundhed.

2. Skærm børnene

Skærmene har ikke kun gjort deres indtog i de voksnes hverdag, men også i børnenes hverdag og skole. Men hvor meget fylder skærme i børnenes skoledag, og er det egentlig et problem? Det er et område, Louise Klinge, skoleforsker og medlem af Børnerådet samt netværket Tech og Trivsel, afdækker i dette episodeafsnit.

3. Shitstormens ødelæggelser

En shitstorm har rejst sig over kunstner Aske Jonatan Kreilgaard efter offentliggørelsen af et hans værker - en 3,5 meter høj skulptur af en mand, der ammer et barn. Et værk, der - ifølge flere anklager - indikerer, at han er en pædofil og satanist. Samme anklager, som også fik manden bag karakteren Onkel Reje til at sygemelde sig.

Vært Anna Ingrisch stiller med udgangspunkt i Aske Jonatan Kreilgaards egne beretninger skarpt på en shitstorms ødelæggende konsekvenser.

4. Klassen forfølger dig

Glenn Bech har haft en hård barndom i Horsens underklasse med mobning, fattigdom og homofobi, men han har knoklet for at arbejde sig ud af den. I dag er han uddannet psykolog og har dundrende succes som forfatter til bøgerne Farskibet og Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet. Men på trods af succesen oplever han, at hans klasse fortsat forfølger ham. Hvordan og hvorfor fortæller Glenn Bech om i dette afsnit af Genstart.

5. Den evige lillesøster

Forfatter Merete Pryds Helle har altid følt, at hun har stået i skyggen af sin storesøster. Et kompliceret forhold, hvor det at være den yngste og nummer to stadig er noget, hun mener at være formet af i dag. Det bliver til en fin samtale om søskenderollers betydning for vores udvikling som personer.

Hør, eller genhør de fem afsnit gratis i DR Lyd eller din podcast-app.

Del artikel

Læs mere omDR Lydpodcast

Andre Podcast | Guides