Kultur | Guides

'Skærmtid' med Julie Agnete Vang

Af
Signe Bjørg Granberg
1. september 2023
Julie Agnete Vang i 'Agent'
Julie Agnete Vang / Foto: Jonas Pryner

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en kendt gæsts aktuelle kulturforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Julie Agnete Vang ser og lytter til lige nu.

Skuespiller Julie Agnete Vang er i øjeblikket aktuel med den danske komedieserie Agent, og senere på året kan hun opleves i TV2's familiejulekalender, Valdes Jul. Du har også for nylig kunnet opleve hende i den norske sygehusserie, R.I.P. Henry. på Viaplay, hvor hun spiller en af hovedrollerne som den danske læge, Agnes.

1. Hvad arbejder du på for tiden?

– I øjeblikket forbereder jeg faktisk mit eget materiale. En lille vigtig film. Det har været en lang proces bare at sige det højt. Jeg altid har skrevet historier og idéer ned, men også gemt dem væk igen. Men nu skal det være. Det kræver kræfter at være debuterende instruktør, for der er en del døre, der skal sparkes ind. Men jeg har samlet det fineste hold, og jeg glæder mig som et lille barn til at give historien liv.

2. Hvilken serie er du optaget af lige nu?

– Jeg har lige set Babylon Berlin, som aldrig skuffer, og Beef, hvor jeg især var vild med Ali Wong. Men serierne er altså stadig ikke lige så gode som The White Lotus og Succession. Jeg elsker persongallerierne i de to meget forskellige tv-serier.

Når serier er drevet at stærke karakterer og dynamisk dialog, kan der ske nærmest ingenting, og alligevel er det stadig dybt interessant at kigge på. Det er det, The White Lotus og Succession især er stærke i – dialog og fede karakterer. Jeg var faktisk i spil til en rolle i fjerde sæson af Succession som en del af Lukas Matssons (Alexander Skarsgård, red.) entourage i Norge!

3. Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

– Jeg skal jo have set den der Barbiefilm og Oppenheimer. Og så skal jeg ind at se Munken, en dokumentar om en dansk familiefar og HIV-forsker, der forlader alt for at blive munk i Sri Lanka. Jeg har en stor forkærlighed for dokumentarer.

4. Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg lytter altid til nyhedspodcasts, når jeg løber. Ja, jeg ved godt, det lyder tørt, men jeg elsker historie og politik. Jeg lytter oftest til Verden ifølge Gram, Kampen om historien, Stjerner og striber. De sender forhåbentlig snart igen med valget i USA, der er på trapperne. Og hvis det skal være lidt let – især når jeg vasker tøj og gør rent – kan jeg godt lide at lytte til Sara & Monopolet.

5. Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Samsam-dokumentaren på DR, som jeg kendte til fra podcastversionen. Jeg blev også meget ramt af TV2’s dokumentar om de unges mistrivsel (Presset Ungdom, red.) Det er en uhyre vigtig problemstilling i vores samfund. Jeg blev megafrustreret over programmets manglede fokus på Some og telefoners indvirken generelt på de unge. For jeg er overbevist om, at det er dér, store dele af årsagerne kan findes.

6. Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Jeg har allerede brugt 12,5 timer siden mandag (interviewet blev lavet onsdag morgen i denne uge, red.). Jeg er alt for meget på min telefon. Jeg læser onlineavis, lytter til podcasts og hører meget musik, hvilket også tæller.

Men jeg vil så gerne skære ned på mit forbrug – især på SoMe. Det ville være godt for mig. Det bringer meget lidt godt med sig. Vi indførte en regel hjemme hos os for nogle år siden, at der ikke måtte være telefoner i soveværelset, og den gælder alle i familien. Verdens bedste regel!

Del artikel

Andre Kultur | Guides

Mest læste