Kultur | Nyheder

De danske medvirkende i Det Kongelige Teaters opsætning af 'Billy Elliot – The Musical' er fundet

Af
Signe Bjørg Granberg
10. april 2024
Det voksne cast til 'Billy Elliot – The Musical', der får premiere i Operaen til november
Her er det voksne cast til 'Billy Elliot – The Musical', der får premiere i Operaen til november / Foto: Miklos Szabo / Det Kongelige Teater

Del artikel

Til november har Det Kongelige Teater premiere på musicalen 'Billy Elliot', der er baseret på filmen fra 2000 af samme navn. Elton John har skrevet musikken, og Lee Hall står bag musicalens manuskript.

Mange husker nok filmen, Billy Elliot, fra 2000 med en fremragende Jamie Bell i hovedrollen som drengen Billy, der går fra ast være bokser til balletdanser.

Filmen blev i 2005 omsat til en musical med originalmusik af Elton John og er siden blevet en af de mest prisvindende musicals i historien. Nu kommer opsætningen så til Danmark, hvor der er premiere på den store scene i Operaen den 21. november 2024.

I dag blev sløret løftet for, hvem der skal spille de voksne hovedroller i musicalen, og castet tæller blandt andre Annette Heick, Mads Rømer Brolin-Tani, Lukas Toya, Alban Lendorf, Anne Marie Helger, Christopher Læssø og Camille-Cathrine Rommedahl.

Den unge Billy er endnu ikke fundet, men Det Kongelige Teater har startet en særlig Billy-skole for at finde de helt rigtige til at spille ham og de andre børn i forestillingen.

Forestillingens instruktør, Heinrich Christensen, udtaler, at castet til musicalen er af højeste caliber:

Billy Elliot har det hele – god musik, spektakulære danseoptrin og ikke mindst en virkelig, virkelig hjertevarm, sjov og vedkommende historie. For at kunne spænde den bue kræver det et hold af sangere, dansere og skuespillere af højeste kaliber – og det har vi heldigvis. Voksencastet på Billy Elliot spænder fra folkekære komikere til verdensklasse dansere med en hel flok velspillende, velsyngende og rutinerede skuespillere. Det bliver en fest!

Billy Elliott handler om den 11-årige dreng, Billy, der bor Durham i England med sin far, storebror og bedstemor. Pengene er små, men alligevel går Billy til boksetræning, da det er en tradition i familien. Da der rykker en balletklasse ind i boksehallen, bliver Billy udfordret til at være med – og det bliver starten på et helt nyt liv for ham.

Man kan se en teaser for Billy Elliot The Musical her. Musicalen får premiere 21. november 2024.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder