Kultur | Nyheder

En af teaterhistoriens største musicalklassikere 'The Sound of Music' genopsættes på Det Ny Teater

Af
Signe Bjørg Granberg
17. april 2024
'The Sound of Music'
Isabel Schwartzback og Peter Plaugborg spiller hovedrollerne i 'The Sound of Music' på Det Ny Teater / Foto: Det Ny Teater

Del artikel

Det Ny Teater fejrer 30-års-jubilæum med en nyopsætning af 'The Sound of Music' med Isabel Schwartzbach og Peter Plaugborg som Maria og Kaptajn Von Trapp. Forestillingen får premiere i februar 2025.

En af alletiders mest succesfulde musicals, The Sound of Music, havde premiere på Broadway tilbage i 1959, hvor den vandt 8 Tony Awards blandt andet for bedste musical, og bedste musik.

Hits som Edelweiss, The Sound of Music, My Favorite Things, Do-Re-Mi, Maria og Climb Ev’ry Mountain er siden blevet sunget og spillet igen og igen.

Seks år efter musicalpremieren så filmen af samme navn dagens lys i 1965 med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollerne. Filmen vandt fem Oscars, blandt andet for bedste film.

Nu er turen så kommet til en genopsætning af musicalen på Det Ny Teater præcis 60 år efter filmpremieren.

Det er den Reumert-belønnede instruktør, Martin Lyngbo, der står bag opsætningen, og han får sin debut på Det Ny Teater efter at have instrueret forestillinger på flere af landets scener.

I hovedrollerne som Maria Rainer og Kaptajn von Trapp ses Isabel Schwartzbach og Peter Plaugborg.

Schwartzbach har tidligere medvirket i blandt andet The Phantom of the Opera, Beauty and the Beast, West Side Story og Les Misérables.

Peter Plauborg er et kendt ansigt i både teater-, serie- og filmverdenen. På de skrå brædder har han bl.a. haft roller i Othello, Lang dags rejse mod nat og Edward II. Han har også medvirket i en lang række film og tv-serier, bl.a. Thomas Vinterbergs Submarino og DR-serien Ulven kommer.

The Sound of Music får premiere på Det Ny Teater 6. februar 2025.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTeaterMusicalDansk

Andre Kultur | Nyheder