Kultur | Nyheder

Her er programmet for Odense International Film Festival 2024

Af
Signe Bjørg Granberg
4. juli 2024
OFF
Odense International Film Festival, OFF, løber af stablen fra 26. august-1. september 2024 / Foto: Malene Nelting /OFF

Del artikel

148 film fra 41 forskellige lande og 250 events på bare 7 dage. Det er, hvad der er i vente, når OFF24 løber af stablen fra 26. august til 1. september. I år sætter festivalen ekstra fokus på ungdomskultur med et personligt program skabt af Jonas Risvig.

Odense International Film Festival 2024/ OFF24

FAKTA OM ÅRETS FESTIVAL

  • I alt 148 kortfilm er indsendt til OFF24, hvilket er det højeste antal i festivalens historie.
  • De 148 kortfilm kommer fra 41 forskellige lande.
  • Udover de 148 kortfilm kan man på OFF24 opleve et væld af arrangementer som talks med forskellige profiler fra filmens verden, open air filmvisninger, live podcasts, netværksmøder og koncerter.
  • OFF24 finder sted i uge 35 – fra mandag den 26. august til søndag den 1. september – i hjertet af Odense.

Odense International Film Festival, OFF, har de seneste år haft stor succes med deres flotte line-up af kortfilm fra hele verden. I år er ingen undtagelse, og hele 4.140 kortfilm har været med i kapløbet om at blive en de 148 film, der kan opleves på årets festival.

Blandt de danske bidrag finder man flere velkendte navne på rollelisten i de forskellige film, blandt andre David Dencik, Trine Dyrholm, Fanny Leander Bornedal, Nicolas Bro, Johanne Louise Schmidt, Lene Maria Christensen, Jens Jørn Spottag, Anders Juul og Bodil Jørgensen.

Konkurrenceprogrammet består af fire centrale konkurrencer: Den Internationale Konkurrence, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen og Dokumentarkonkurrencen. Dertil kommer Ungdomskonkurrencen, som viser film fra de fire hovedkonkurrencer, der er særligt egnet til det unge publikum.

Priserne uddeles ved årets OFFAwards, som afholdes 31. august. Her afsløres også hvilke fem kortfilm fra Den Danske Konkurrence, der kan bryste sig af en Robert-nominering.

I år arbejder OFF desuden med en profil fra den danske filmbranche som medskaber til fokusprogrammet, der består af forskellige formater som f.eks. talks, filmvisninger, paneldebatter og masterclasses.

Profilen er ingen ringere end Jonas Risvig, der over de seneste år har slået sit navn fast med syvtommersøm med ungdomsserier som Centrum, Grænser og Salsa. Senere i år debuterer han med sin første spillefilm, Kontra, som får forpremiere på netop OFF.

OFF24 løber af stablen fra 26. august til 1. september. Se den fulde liste over konkurrenceprogrammet her.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder