Kultur | Nyheder

Ken Vedsegaard: “Jeg har en svaghed for actionfyldte B-film"

Af
Louise Kidde Sauntved
5. marts 2024
interview med ken vedsegaard hamlet
Ken Vedsegaard / Foto: PR

Del artikel

Ugens profil er skuespiller Ken Vedsegaard, der lige nu kan opleves i teaterstykket 'Hamlets stjerne' på Hamletscenen på Kronborg.

1. Hvad er din seneste store kulturoplevelse?

– Jeg har lige været i Serbien og Montenegro, og det var en stor oplevelse, også kulturelt. Historie og kultur er meget nærværende hos befolkningen og mærkbar i landskaber og bybillede. Der er for eksempel boghandlere på nærmest hvert andet gadehjørne, og nogle af dem er utroligt smukt indrettet og præsenteret med et overvældende udvalg. Der er også et rigt teater- og musikliv, som er meget spændende og inspirerende. I forhold til hjemlige kulturoplevelser var det Folketeatrets seneste opsætning af Fra regnormenes liv, som jeg nåede at se til en forpremiere sammen med min søn. Det var en stor fornøjelse, velspillet, velskrevet, skarpt og ordrigt teater. Mums.

2. Hvem lærte dig noget om kultur, da du var barn?

– I forhold til teater og litteratur var det især min mor, som tog mig med i teatret for første gang, og min farmor, som også elskede litteratur og holdt “salon” i sin herskabslejlighed på Frederiksberg. Jeg gik også i en slags “forsøgsklasse” i folkeskolen, hvor teater, musik og bøger var en integreret del af undervisningen. Og så var jeg i det hele taget storforbruger af især tegneserier og film som barn. Jeg startede også som vært på Børneradio på P3, hvor jeg interviewede nogle af tidens store kulturpersonligheder som for eksempel Dan Turell, som jeg var kæmpe fan af. Og Bertel Haarder, som jeg var knap så stor fan af. Jeg gik også i mange år på Vesterbro Ungdomsgård, hvor vi selv producerede musik, teater og digtbøger.

3. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Familie, venner og min kæreste.

Kort om Ken Vedsegaard

Det kender du ham fra:
Tv-serierne Krøniken, Taxa og Forbrydelsen II samt filmen Den grænseløse.

Aktuel i:
Teaterstykket Hamlets stjerne på Hamletscenen på Kronborg, hvor han står alene på scenen.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Som barn var jeg ofte i Gladsaxe Teater med min mor og se nogle af de store opsætninger, som Kaspar Rostrup satte op dengang. De gjorde et kæmpe indtryk og var i den grad med til at fodre min fascination af teatret og dets mange muligheder. Min far viste mig andre slags kulturer: Arbejderkultur, værtshuskultur, travbanen, boksestævner og 6-dages-løb. Som også var værdifuldt og lærerigt at møde som barn og ung mand.

5. Er du nogensinde gået midt i en teaterforestilling?

– Som ung mand og skuespillerelev var jeg rimeligt kritisk indrettet og kunne godt finde på at gå i pausen, hvis jeg syntes, en forestilling var ringe.

6. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Lige for tiden er det Beograd. For der er kultur over det hele der. Levende, mærkbar og synlig. Der er et drive og en kraft i den by, som jeg elsker.

7. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Jeg har en svaghed for actionfyldte B-film fra 70'erne, 80'erne og 90'erne.

8. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Generelt glæder jeg mig til at komme en masse i teatret. Og jeg vil også gerne til flere koncerter, det er lidt for længe siden sidst.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder