Kultur | Nyheder

Lea Thiim Harder: “Der skete noget fuldstændig magisk, da Björk gik på. Regnen var ikke længere en hindring”

Af
Louise Kidde Sauntved
20. februar 2024
interview med Lea Thiim Harder som Ingeborg Skjern i musical 'Matador'
Lea Thiim Harder som Ingeborg Skjern i musical 'Matador' / Foto: Miklos Szabo

Del artikel

Ugens profil er musicalstjernen Lea Thiim Harder, der lige nu er aktuel i rollen som Ingeborg Skjern i musicalen 'Matador'.

1. Hvem lærte dig noget om kultur, da du var barn?

– Det må unægteligt have været mine forældre, der var de første til at lære mig om kultur. Både min mor og far har et stort hjerte for musik. Igennem min barndom er jeg blevet eksponeret for utrolig meget jazz, afro og r’n’b fra 60'erne og 70'erne.

2. Hvad er din seneste store kulturoplevelse?

Som i himlen på Operaen. Den forestilling hev fat om mit hjerte og klemte til.

Historien er så rørende, og jeg synes, besætningen gjorde et eminent stykke arbejde med at få formidlet den. Og så er der bestemt noget magisk ved at høre Det Kongelige Kapel spille.

3. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Min kæreste, Mikkel. Vi deler langt hen ad vejen smag, men vi er også gode til at udfordre hinanden. Sidst var det mig, der udfordrede ham, ved at invitere ham ind og se Dance Ballerina Dance. Det var en stor succes! Han kom derfra med en lyst til at se mere ballet.

Kort om Lea Thiim Harder

Det kender du hende fra:
Som Rizzo i musicalen Grease samt større roller i The Book of Mormon og The Bodyguard – The Musical samt Moulin Rouge! The Musical.

Aktuel med:
Rollen som Ingeborg Skjern i musicalen Matador.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Da jeg så Björk på Orange Scene på Roskilde Festival i 2007! Hun var den primære grund til, at jeg købte billet det år. Det var, som nogen måske kan huske, det år, hvor nedbørsrekorden blevet slået med længder. Der var så meget mudder alle vegne, og jeg husker, at jeg totalt opgav håbet om at komme op foran og stå, men tog mig til takke med at stå på tribunen helt nede bagved. Da Björk endelig tonede frem på scenen, var det som om, der skete noget fuldstændig magisk. Regnen var ikke længere en hindring, men en effekt. Nedturen over mudderet og de gennemblødte gummistøvler blev erstattet af ekstase. Min indre nørd savlede over det ”Reactable” (en slags synthesizer, red.), hun havde med på scenen, og jeg fik så mange kuldegysninger over Björks vokal og musikalitet, at jeg græd flere gange under koncerten af ren overvældelse. Det glemmer jeg aldrig.

5. Er du nogensinde gået midt i en teaterforestilling/film/koncert eller andet?

– Ikke hvad jeg husker, nej. Men jeg har været tæt på at falde i søvn et par gange, både i biografen og i teatret.

6. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– I mange år har Berlin været min favorit. Den byder på noget for enhver smag. Men for nylig tog jeg med min kæreste til Amsterdam og blev forelsket. Amsterdam minder meget om København, men hvor København til tider kan virke lidt for poleret, er Amsterdam mere rå og rummelig. Og den rummelighed har affødt en masse fede caféer, spillesteder og restauranter.

7. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Åh, ja! Jeg æder dårlig reality-tv, som var det slik! Lige for tiden ser jeg The Real Housewives of Beverly Hills. Jeg er fascineret af den falske virkelighed og alt det drama, de kvinder kan få skabt, over de mindste ting. Det er ren underholdning.

8. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Premieren på Matador naturligvis! Vi har arbejdet meget hårdt, og det bliver spændende at se, hvordan publikum tager imod forestillingen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder