Kultur | Guides

Skærmtid med Zoe Bryan Hertz: "Det er alt eller intet i 'Gossip Girl', og jeg både hader og elsker det"

Af
Signe Bjørg Granberg
9. februar 2024
interview med Zoe Bryan Hertz
Skuespiller Zoe Bryan Hertz, der er aktuel i biograffilmen 'Paranoia', er denne uges gæst i 'Skærmtid' / Foto: Henrik Kristensen / SF Film

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Zoe Bryan Hertz, der er aktuel i filmen 'Paranoia', ser og lytter til lige nu.

Den 22-årige skuespiller Zoe Bryan Hertz slog igennem i Jonas Risvigs populære ungdomsserie Salsa, hvor hun spillede Vigga. Nu er hun aktuel i sin første spillefilm, den psykologiske thriller Paranoia, der netop har haft biografpremiere.

Filmen er instrueret af Kari Vidø, og Zoe spiller hovedrollen som Lulu, der efter en hård bytur får black out, og efterfølgende begynder at føle sig forfulgt.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Lige for tiden har jeg ikke noget i kalenderen. Jeg har nogle få castings her og der, som forhåbentligt bærer frugt, men ellers prøver jeg at holde mig i gang med andet sjov og arbejde og er fortrøstningsfuld i forhold til, at der nok skal ske ting snart.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg er lige startet på en ny psykologisk dramaserie, der hedder I am Ruth. Jeg er ikke nået så langt endnu, men den handler om en enlig mor (Kate Winslet) til to og hendes smuldrende forhold til sin teenagedatter (Mia Threapleton). Jeg elsker forælder-barn-skildringer, og da de desuden er mor og datter i virkeligheden, er deres forhold sindssygt troværdigt. Man får helt ondt i maven over de ubehagelige skænderier og stemninger.

Hvis jeg skal se noget genkendeligt, hvor jeg ikke behøver koncentrere mig om at følge med, vender jeg altid tilbage til Gossip Girl. Det er "alt eller intet" i den serie, og jeg både hader og elsker det. Nok mest elsker, da det måske er 5. gang, jeg genser den.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

Drengen og hejren af Hayao Miyazaki. Det er også Miyazaki, der har lavet Chihiro og heksene, som er min yndlings-animationsfilm. Jeg elsker hans bizarre og smukke universer, fortællinger og figurer. Den glæder jeg mig total meget til at se.

For at blive lidt i samme stil glæder jeg mig også rigtig meget til at se Hirokazu Koreedas nye film Monster. Jeg ved ikke så meget om den, men jeg så Koreedas sidste film, Broker, der var rigtig fed!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Uha, for det meste prøver jeg altid at være up to date med Genstart. Men jeg er ikke megagod til at høre podcast, da jeg virkelig skal koncentrere mig imens. Jeg vil ikke misse en eneste sætning!

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Jeg elsker X-factor, det må jeg bare sige. Jeg havde lige en pause i nogle år, men er totalt tilbage nu. Følger højt og helligt med!

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Forleden var jeg inde at se Birthday Chok 3 af Bi-fysisk teaterkompagni. Det var god humor. Jeg grinede, så tårerne trillede. Desuden syntes jeg, der er en masse godt teater lige nu! Bliver helt stresset. Vil gerne ind at se Idioten på Republique, Indenfor murene på Det Kongelige Teater og Grimm på Revolver.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

– Denne uge har jeg 2,5 times gennemsnit om dagen. Det syntes jeg er i orden, taget i betragtning at jeg ofte også arbejder fra min telefon, da min computer er kaput.

Det vigtigste er, at man er tilstede og nærværende, når man er sammen med andre mennesker. Så er det okay at begrave sig selv i reels/TikTok, når man ligger alene derhjemme på værelset. Det kan man godt have brug for, synes jeg.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste