Kultur | Nyheder

Nina Rask: ”Så snart noget er interaktivt, bliver jeg enormt følelsesmæssigt investeret”

Af
Louise Kidde Sauntved
30. januar 2024
Interview med Nina Rask
Nina Rask / Foto: PR

Del artikel

Ugens profil er skuespiller og komiker Nina Rask, der lige nu kan opleves i serien 'Dark Horse' på TV 2 Echo og teaterforestillingen 'Min mor siger' på Aveny-T.

1. Hvad er din seneste store kulturoplevelse?

– For en måneds tid siden var jeg inde og se Ekko Shortlist Awards, hvor Lasse Dein og Kristoffer Eriknauer var værter. Det var en udsøgt, sjov og opkvikkende oplevelse. Lasse havde komponeret 14 forskellige sjove og catchy jingler til hver af vinderne, og jeg bliver gang på gang overvældet og overrasket over hans komiske, musiske vanvidstalent. Ellers må det være Alice på Betty Nansen Teatret som er en syret alt-i-en-oplevelse, hvor man er totalt rundforvirret bagefter, på fedeste vis.

2. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Åh, der er mange. Mange af mine tætte relationer er selv folk, som er med til at skabe kultur, så listen er lang. Men det må nok enten være min kæreste, som er vildt god til altid at kunne trække noget interessant eller positivt ud af en kulturoplevelse. Ellers må det være min mor, som altid er klar på at få en øl bagefter og vende alt mellem himmel og jord, som oplevelsen har måttet bringe op i en.

3. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Så snart noget er interaktivt, bliver jeg enormt følelsesmæssigt investeret. Jeg husker alt, jeg har set, som er lavet af Fix & Foxy. Eller da jeg var inde og se Et åbent hjerte i Aarhus af Signa, som var et 12 timer langt teaterstykke, hvor man blev indlagt sammen med performere, som spillede psykisk syge patienter. Eller da jeg så MØ og Major Lazer på Roskilde i 2014.

Kort om skuespiller og komiker Nina Rask

Det kender du hende fra
Filmen Nattevagten, soloshowet Nina er sjov og tv-serien Carmen Curlers sæson 2 med mere.

Aktuel med
Dark Horse på TV 2 Echo samt en hovedrolle i teaterstykket Min mor siger på Aveny-T, baseret på Stine Pilgaards roman af samme navn.

4. Er du nogensinde gået midt i en teateroplevelse, film eller koncert?

– Nej, ikke så vidt jeg husker. Men jeg har haft lyst til det! Jeg husker engang, jeg var inde og se noget interaktivt teater, hvor performerne udspillede en voldtægtsscene på en 15-årig pige, som jeg dengang syntes var så fuldstændigt over grænsen og unødvendig. Der var jeg MEGET tæt på at gå.

5. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg har et nært forhold til Berlin, hvor jeg har været mange gange med venner, så det er klart en “voksen” by for mig. Jeg elsker Berlin. Der er så mange fantastiske natklubber, museer, caféer, gadekunst, et kæmpe LGBT+-miljø og virkelig mange fede punk-subkulturer.

6. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Det må nok være, at jeg ser de samme tv-serier om og om igen. Jeg har altid lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ved, at jeg jo kunne være i gang med at se noget nyt, som kunne udvide min horisont. Men jeg finder ufattelig stor tryghed i at gå og se de samme tv-serier om og om igen, når jeg futter rundt derhjemme. For eksempel har jeg set Sex and the City cirka seks gange.

7. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at se Maria, der spiller på CPH Stage til sommer. Jeg så den første gang på Odense Teater for halvandet år siden, og nu bliver den genopsat. Det glæder jeg mig til!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2 EchoAveny-T

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste