Kultur | Nyheder

Sarah Boberg: “Man er nødt til at give tingene en chance. Det kunne jo være, man blev overrasket”

Af
Louise Kidde Sauntved
13. februar 2024
Sarah Boberg interview
Sarah Boberg / Foto: PR

Del artikel

Ugens profil er skuespilleren Sarah Broberg, der lige nu kan opleves i forestillingen 'Lægen' på Folketeatret.

1. Hvad er din seneste store kulturoplevelse?

– Jeg har lige været til gruppeudstillingen Grønningen på Den Frie, hvor især tre kunstnere satte sig i mig: Tina Maria Niels, Erik A. Frandsen og Lise Malinovsky. Jeg kender dem alle tre som kunstnere og har fulgt med i deres arbejde, så at se det udvikle sig er spændende. Det er tre meget forskellige kunstnere, men de arbejder alle tre meget sanseligt, næsten fysisk. Tina Maria Nielsen laver skulpturer, jeg kan mærke helt indeni. De har krop og sensualitet. Erik A. Frandsen flytter min måde at se verden omkring mig på. Han leger med perspektiv. Lise Malinovsky har lavet et maleri, hvor jeg gerne vil sidde inde midt i.

2. Hvem nyder du mest at dele kulturoplevelser med?

– Det kommer an på, hvad det er for nogle oplevelser. Min gode veninde Ellen Hillingsøe er rigtigt god at gå i teateret med, fordi vi snakker meget sammen efterfølgende. Hvis det er film, er det min kæreste og søn, jeg helst vil dele det med, for vi har mange samtaler, hvad det angår.

3. Er der en særlig kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Det må være, da jeg så Engle i Amerika i New York sidst i 80'erne. Det er en maratonforestilling, som jeg efterfølgende var så heldig at være med i her i Danmark mange år senere. Den handler blandt andet om Aids, som jo var i fuld gang i USA sidst i 80'erne, så den gjorde et kæmpe indtryk på mig. Den sidder stadig i mig, dybt inde.

Kort om Sarah Boberg

Det kender du hende fra:
Et væld af roller i danske film, serier og teaterstykker, blandt andre Den som lever stille og Broen.

Aktuel i:
I forestillingen Lægen på Folketeatret.

4. Er du nogensinde gået midt i en film, koncert eller teaterstykke?

– Jeg har nogle gange haft lidt lyst, men jeg er simpelthen for nysgerrig til at gå. Det kunne jo være, der var noget, jeg ikke havde forstået, og så fik man ligesom oplysningen til sidst. Eller måske var det meningen, at man skulle sidde og lide lidt, før man lige pludselig kunne mærke det. Det handler også om respekt for dem, der har lavet det. Man er nødt til at give tingene en chance, for man ved jo aldrig, om man bliver overrasket.

5. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Der må jeg sige New York, hvor jeg boede, da jeg var ung. Jeg havde nogle kæmpe oplevelser – måske netop fordi jeg var ung og uddannede mig til skuespiller, så jeg var modtagelig for de store ting. Jeg er uddannet på William Esper Studio og gik også på Lee Strasberg Theatre Institute. Jeg flyttede til New York i 1988, da jeg var 21 og boede der til 1998, så det var mange år, selv om jeg også kom hjem og arbejdede indimellem. Siden er København faktisk også blevet en af mine yndlingskulturbyer. Måske fordi det er her, jeg arbejder nu.

6. Har du en kulturvane, der er lidt en “guilty pleasure”?

– Jeg kan virkelig godt lide at se engelske krimier på flow-tv. Sådan noget som Morse kan jeg finde på at se for fjerde gang, når den bliver genudsendt. Det er lidt hyggeligt. Så kan man lige gå ud og lave te og komme tilbage og behøver ikke at følge rigtigt med. Men Barnaby ser jeg ikke, det er simpelthen for kedeligt – og hans kone irriterer mig grænseløst.

7. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Hvis jeg ikke selv var med i Lægen på Folketeatret, var det sådan en forestilling, jeg ville gå ind og se. Det er virkelig en god tekst og et stort ensemble på scenen. Hvis jeg skal vælge noget, jeg ikke selv er med i, så ville jeg gå ind og se Mens vi venter på Godot på Sorte Hest. Det er en helt fabelagtig forestilling. Og Kassandra, der går på Husets Teater. Den er skrevet af Marie Bjørn, som er en af de nye unge dramatikere. Og så skal jeg se Dune i biffen, når anden del kommer her sidst på måneden. Jeg er totalt fan, og det er sådan én, man skal se i biografen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder