Kultur | Nyheder

Rikke Buch Bendtsen: “Jeg er simpelthen så romantisk anlagt. Jeg elsker kærlighed”

Af
Louise Kidde Sauntved
4. juni 2024
Pressedag på Tivolirevyen 2024. Portrætbilleder af Rikke Buch Bendtsen.
Rikke Buch Bendtsen / Foto: EHC / Aller Foto og Video

Del artikel

Ugens profil er skuespiller og sanger Rikke Buch Bendtsen, der lige nu er aktuel i årets Tivoli Revy.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– I påsken var jeg til gudstjeneste i Holmens kirke, og der var et kor, der gjorde et kæmpe indtryk på mig. Det var vidunderligt. Jeg måtte tage mig selv i at sidde og småtude, fordi jeg blev så berørt af det. Det var, som om der var en lige linje op – selv om jeg ikke selv er stor-troende. Og så har jeg lige været i studiet og indspille alle mine Edith Piaf-sange fra forestillingen Jeg fortryder intet … vel? ude i et meget legendarisk jazzstudie i Vanløse. Det var også en vidunderlig oplevelse.

2. Hvem vil du helst dele kulturoplevelser med?

– Helt afgjort min mand og mine børn. Det er bare dejligt at kunne tage hjem og snakke med sine børn om en eller anden vikingeudstilling inde på Nationalmuseet. Jeg har børn på 21, 11 og 7 – men den ældste er flyttet hjemmefra, så det er mest de to små, som er med nu. Jeg kan også sidde og tale med min kære mand, der også er skuespiller, i timevis, når vi har set noget, der har gjort indtryk på os. Det er dejligt.

3. Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Det er noget med at få tiden til at stå stille. At man forsvinder ind i sådan en form for dimension, hvor de tanker, man sidder og tænker, forplanter sig til nogle følelser, der pludselig bliver en form for virkelighed for en. Det lyder lidt højttravende, men det er det der med at forsvinde ind i noget, hvor man nærmest føler, at man selv er med i det, man oplever. Og når man går derfra, er man sådan helt “wow”.

Kort om Rikke Buch Bendtsen

Kendt fra:
Utallige revyoptrådender, som frontfigur i bandet Diskofil samt skuespiller, senest i Jytte fra Marketing og soloforestillingen Jeg fortryder intet vel? om Edith Piaf.

Aktuel i:
Årets Tivoli Revy.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Jeg har meget let til tårer og en ting, der virkelig gjorde indtryk på mig var, da jeg så forestillingen Next to Normal i New York i 2009. Den handler om en psykisk syg kvinde, og det var så fint portrætteret. Jeg græd hele vejen ud og stadig, da vi sad og skulle spise noget mad bagefter. Og så har jeg lavet min egen soloforestilling om Piaf. Det er første gang, jeg har gjort det i min karriere – og jeg har 25-års jubilæum i år. Jeg er meget en ensemblepige, der godt kan lide at løfte sammen, men det var en stor oplevelse at prøve at lave en monolog og få det til at spille. Både inden vi gik i gang, og mens vi spillede. Vi skal på turné med den til efteråret – heldigvis, for Piafs univers har virkelig ramt mig. Da jeg først dykkede ned i det, var det et meget større materiale, end jeg havde troet, det ville være.

5. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– København rummer tusind ting, som jeg slet ikke har fået begyndt på endnu, fordi jeg selv har så travlt med at spille – og har fået børn, der er blevet spredt meget ud over min alder. Der er museer, jeg aldrig har været på og teatre, jeg ikke har fået besøgt endnu. Så det må blive København.

6. Har du en kulturvane, der er lidt en guilty pleasure?

– Ja. Jeg er simpelthen så romantisk anlagt. Jeg elsker kærlighed, og jeg elsker at svøbe i, at vi er gode ved hinanden, så jeg glæder mig til at se tredje sæson af Bridgerton. Jeg kan i det hele taget godt havne i sådan et hul, hvor jeg ser serier på Netflix om aftenen.

7. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg ser meget frem til at lave Tivoli-revyen! Og der sker jo også en masse andre ting og sager i Tivoli. Jeg skal helt klart opleve Diana Ross, når hun spiller på Fredagsrock – det er jo kun tre skridt fra Glassalen, hvor vi spiller. Det glæder jeg mig til. Jeg tror også, jeg skal in og se New York City Ballet. Og så glæder jeg mig til at komme på turné med Piaf.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder