Kultur | Guides

Skærmtid med Tobias Dybvad: "Glem alt om Adam Driver! Jeg skal se 'Joker 2' med Lady Gaga og Joaquin Phoenix"

Af
Signe Bjørg Granberg
24. maj 2024
Skærmtid
Komiker, Tobias Dybvad, er denne uges gæst i 'Skærmtid' / Foto: Elena Colding Hybel

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad komiker Tobias Dybvad ser og lytter til lige nu.

Komiker og tv-vært Tobias Dybvad har lavet standup siden 2002 og er kendt fra programmer som Tjenesten, Verdensmænd og ikke mindst Dybvaaaaad, hvor han spidder reality-tv-verdenen foran et livepublikum.

Han har desuden turneret med flere populære onemanshows og er lige nu aktuel i underholdningsprogrammet Roasted: Verdens sjoveste ferie på Prime Video.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jamen lige for tiden er jeg jo aktuel i Roasted, som er Toppen af Poppen møder Roasted på den måde, at vi er fem komikere og en vært samlet, og så skiftes vi til, at det er "vores dag" – altså at man er den, der skal roastes.

Det, jeg var mest nervøs for inden programmet, var at være en komiker, der ikke kan tage en joke. Jeg var nervøs for, hvis der var noget, der virkelig ramte, eller hvis der var nogen, der virkelig bare lavede en dårlig joke, og jeg så lignede én, der bare ikke kunne tage den.

Hvilke film har senest gjort indtryk på dig?

– Den sidste gode film, jeg så, var The Holdovers med Paul Giamatti, og ham kan jeg rigtig godt lide. Jeg var alene hjemme og streamede den, og meget hurtigt kunne jeg bare mærke, at det var en god film. Det er fedt med nogle dygtige mennesker, der har gjort sig umage, og det nød jeg bare super meget.

Hvilken film er den næste, du skal se i biografen?

– Jeg så lige, at Adam Driver er med i en Francis Ford Coppola-film, som skulle komme i år. Jeg søgte lidt på den og kunne se, at der er rimelig mange vilde skuespillere med. Det er en sci-fi-film, og jeg ved ikke mere, men den skal jeg se, og jeg skal se den i biografen. Jeg er ikke specielt sci-fi-fan, men nogle gange skal der bare ikke mere til, end en dygtig skuespiller og en dygtig instruktør.

Men nej. Ved du hvad? Jeg vil gerne ændre det – glem alt om Adam Driver! Jeg skal se Joker 2 med Lady Gaga og Joaquin Phoenix. Den glæder jeg mig jo meget mere til. Den anden kommer jeg til at se i et karbad på en telefon. Fuck biografen. Haha.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Lige nu er jeg optaget af The Jinx sæson 2. Jeg havde det ret vildt over sæson 1 og havde ikke forestillet mig, der skulle komme mere. Så hvad kan de fortælle? Men efter to afsnit er jeg sgu ret opslugt. Der er bare en eller andet naturlig fascination og forargelse over, at folk med mange penge har mere magt. Det er dybt frastødende og samtidig svært dragende at få indblik i.

Hvilken tv-serie er din favorit?

– Jeg synes, det er svært at sige, at det her er det bedste, der nogensinde er lavet, men jeg synes virkelig, Succession er godt. Det er meget sjældent, at noget fungerer så godt både på drama- og comedy-plan. Det er virkelig sjovt, og det er modbydeligt skarpt. Virkelig, virkelig velskrevet og velspillet.

Hvilken kulturoplevelse vil du anbefale til folk?

– Jeg optræder ind imellem til Late Night Lørdag på Nørrebro Teater, og der er bare altid sådan en vild stemning. Det er lidt som en lykkepose af al mulig forskellig slags underholdning. Det kan være musik, akrobatik, og et eller andet, man slet ikke vidste, var en kunstform. Showsene ligger sent på aftenen, og man må gerne have en drink med ind. Det er dejligt løssluppent, så det vil jeg anbefale til folk, der gerne lige vil have smækket noget i hovedet, som de ikke vidste, de havde bedt om.

Hvilken musik og podcast lytter du til?

– Jeg er klart mere en musik- end en podcast-type. Det er lang tid siden, jeg rigtig er dykket ned i en podcast, men sidst var det vist This American Life.

Lige nu er jeg musikmæssigt ret nede med Kind mod kind, Ravi Kuma og Østen, som er en dansk musiker, hvis nummer Regn er blevet spillet meget i radioen. Den er der en fed stemning i.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Min skærmtid er slået fra, og det er simpelthen fordi, at jeg kan godt lide at leve i uvidenhed. Jeg ved godt, at jeg bruger min telefon for meget. Det behøver jeg ikke en telefon til at fortælle mig. Nok fordi jeg er bange for svaret. Så det kan I ikke få.

Jeg tror, de tre apps, jeg bruger mest, er Instagram, min mail og Shazam. Shazam er den app, jeg nødigst vil undvære, og jeg synes, det er sådan en genial opfindelse. Og ja, det var da også hyggeligt før i tiden at gå op til en cafémedarbejder og sige; Hvad er det, der spiller? Og så fik man den på en lap og sådan noget. Det har jeg virkelig gjort meget.

Ligesom min far stadig ikke kan begribe, hvordan en GPS virker, så har jeg det på samme måde med Shazam. Det er for godt til at være sandt, og jeg elsker det!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides