Kultur | Nyheder

Rikke Thomsen ”Den gode oplevelse er en, der gør tre ting ved publikum: udfordrer dem, rører dem og får dem til at grine”

Af
Louise Kidde Sauntved
23. juli 2024
Interview med musiker Rikke Thomsen
Rikke Thomsen / Foto: PR

Del artikel

Ugens profil er sanger og sangskriver Rikke Thomsen, der kan opleves på flere af sommerens festivaler.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Min søster og jeg lovede i midt-90’erne hinanden, at når vi engang blev voksne og selv kunne bestemme, så skulle vi sammen til Disneyland Paris. Den drøm gik i opfyldelse for nylig, og det var intet mindre end magisk.

2. Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– I mit virke som sangskriver og musiker arbejder jeg jo selv dagligt med det spørgsmål … og for mig at se er den gode oplevelse en, der gør tre ting ved publikum: Udfordrer dem, rører dem og får dem til at grine (af enten oplevelsen eller dem selv).

3. Hvem vil du helst opleve kultur med?

– Jeg vil helst opleve kultur med min kæreste, Johanne. At se noget gennem hendes øjne er det bedste, jeg ved – fordi det ofte flytter noget i mig og min egen oplevelse. Og så er jeg også glad for at stå midt i en stor publikumsmasse og opleve suset i et fællesskab.

Kort om Rikke Thomsen

Kendt for:
Poprock med humor og nærvær – sunget på sønderjysk, på de indtil videre tre albums: Omve’n Hjemve (2019), Opland (2021) og Makværk (2023)

Aktuel med:
Rikke Thomsen spiller live på Samsø Festival den 19. juli og på Memphis Mansion i Randers den 21. juli.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Hvis jeg må kalde det en kulturoplevelse i sin helhed, er fejringen af 100-året for Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark i 2020/2021 noget, jeg aldrig glemmer. Følelsen af min landsdels tid, sted og sprog, der transcenderede til noget, der var større end os. Og at Sønderjylland fik kærlig opmærksomhed. Det bliver jeg stadig rørt over.

5. Er du nogensinde gået midt i en film/koncert eller teaterstykke?

– Ja, jeg måtte desværre gå fra Mona Lisa og Louvre i Paris, fordi synet simpelthen var for sørgeligt. Horder af turister stod med ryggen til for at tage en selfie med Da Vincis mesterværk. Og da det perfekte foto var i kassen, gik de hurtigt videre – uden så meget som at nyde eller betragte Mona Lisa (eller andre værker på Louvre) med egne øjne. Trist!

6. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg var i New York i 2016 og blev blæst bagover. Det samme blev jeg i Paris, de gange jeg har været der. Qaqortoq i Grønland, Beijing og Berlin også. Men over alt andet, synes jeg, at Danmark er en evigt uudforsket kulturel brønd, jeg aldrig bliver færdig med.

7. Har du en kulturvane, du ikke helt vil være ved?

– Jeg står 100 % ved det hele. Det er for kedeligt andet. Som ægte 90’er barn elsker jeg Beverly Hills ud over alle grænser. Film som Tilbage til fremtiden, musik som Celine Dion, samlermanier som TechDech finger skateboards og 80’er retro sko og tøj.

8. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg glæder mig til for første gang at spille i Mølleparken med band på hjemmebanen i Sønderborg d. 30 august. Det bliver stort!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder