Kultur | Nyheder

Soeren Le Schmidt: “Til en teaterforestilling må man gå på kompromis med de smukke betrukne knapper”

Af
Louise Kidde Sauntved
26. marts 2024
Søren Le Schmidt
Søren Le Schmidt / Foto: Kenneth Nguyen

Del artikel

Ugens profil er designer Soeren Le Schmidt, der lige nu er aktuel med kostumerne til musicalen 'Askepot', som kan opleves i Tivolis Koncertsal.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Jeg var til gallapremiere på Den grænseløse. Jeg havde designet Sofie Torps tøj til premieren, så det var jeg der selvfølgelig for at se. Og så havde jeg også glædet mig rigtigt meget til at se filmen – og den var god.

2. Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Man skal blive rørt. På den ene eller anden måde. Og så skal der være et eller andet, der giver noget stof til eftertanke efterfølgende.

3. Hvem vil du helst dele kulturoplevelser med?

– Det er oftest min hustru, jeg tager til ting med. Så har man mulighed for lige at hive en date night ud af kalenderen og tage til nogle ting sammen indimellem. Og så synes jeg, at kulturoplevelser også er minder til bogen, der er ret fine at have med sig som par.

Kort om Soeren Le Schmidt

Det kender du ham fra:
En lang række kreationer til danske kvinder, blandt andet Dronning Marys cremefarvede tronskiftekjole.

Aktuel med:
Kostumerne til musicalen Askepot, der netop nu kan opleves i Tivolis Koncertsal.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– En af de seneste var Gotta Dance i Operaen, hvor Kasper Holten inviterede til en privat aften, hvor vi også var inde bag kulisserne undervejs i løbet af forestillingen. Det var en meget smuk aften, og en aften, der overraskede mig. Jeg har også været til nogle meget smukke koncerter med Niels Frahm, der spiller sådan noget meget smuk, helt melankolsk, klassisk musik, som jeg også lytter rigtigt meget til til dagligt og som betyder meget for mig.

5. Er du nogensinde gået midt i en koncert, film eller teaterforestilling?

– Ja. Men det skyldtes, at jeg fik et opkald fra vores barnepige. Jeg er aldrig gået på grund af noget, som jeg var ked af eller som ikke spillede.

6. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg skal til The Blaze i K.B. Hallen til april, og det glæder jeg mig meget til. Det er meget melankolsk musik med en elektronisk undertone. Og så var det en af mig og min hustrus første koncerter sammen. Jeg glæder mig selvfølgelig også til Askepot, men jeg glæder mig i virkeligheden lige så meget til, at andre skal opleve den og se, hvad det er jeg har gået og tumlet med det sidste års tid.

7. Hvordan har det været at skabe kostumer til en fortælling som Askepot?

– Det var ret sjovt at designe noget, hvor man skulle være tro mod et eventyr, som alle elsker og kender så godt. Men samtidig nyfortolke det til en 2024 version. Line Knutzon, som har skrevet manuskriptet, er gået lidt humoristisk til værks, og det skulle kostumerne jo også matche. Så det skulle spille sammen på flere aspekter, og det har været vildt fedt.

8. Hvad var den største udfordring?

– Jeg er jo vant til at nørde med smukke lukninger eller smukke betrukne knapper, når jeg designer tøj, og sådan nogle ting må man virkelig gå på kompromis med til en teaterforestilling, hvor der måske er et tøjskifte på ti sekunder. Så må man tage til takke med Velcro i ryggen eller den helt grove lynlås. Selv om man tænker “Åh, det havde bare været så smukt med fine betrukne knapper her i stedet for Velcro”. Men det går jo ikke.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder