Kultur | Nyheder

Thure Lindhardt: “På et tidspunkt sagde den ældre herre højlydt “Det bliver værre og værre”

Af
Louise Kidde Sauntved
23. april 2024
interview med Thire Lindhardt
Thure Lindhardt / Foto: Sebastian Stigsbye

Del artikel

Ugens profil er skuespiller Thure Lindhardt, der lige nu er aktuel i Per Flys historiske drama 'Hammarskjöld'.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var Kassandra på Husets Teater – en nyskrevet monolog om den mytiske kvinde, der kunne se ind i fremtiden, men som ingen ville tro på. En meget stærk fortælling om de evige krige, vi mennesker gentager gang på gang.

2. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Min kæreste og publikum. Jeg holder meget af de grin, suk eller koncentreret stilhed, der kan opstå mellem flere hundrede mennesker.

3. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Sidste år kom en palæstinensisk teatergruppe til Blaagaards Teater og spillede et vidunder af en fortælling om en ung kvinde, der skulle giftes, men hvis bryllup altid blev udsat, grundet mangel på strøm, fængsel, krig og så videre. Det var fortalt med en stærk tro på glæden og livet trods en barsk fortælling.

Kort om Thure Lindhardt

Kendt fra:
Et væld af danske og internationale film samt teaterstykker.

Aktuel som:
Peter Levin i Per Flys film Hammarskjöld.

4. Er du nogensinde gået midt i en teaterforestilling, film, koncert eller andet?

– Ja, bestemt. Vi er pænt opdraget i Danmark. Et fransk eller tysk teaterpublikum giver sig højlydt til kende, hvis forestillingen ikke behager dem. Det kan være vældigt muntert at være vidne til, men jeg er ikke sikker på, at jeg ville nyde at stå på scenen, mens folk buhede eller forlod teatret. I julen spillede jeg på en højskole. Der sad et ældre ægtepar på tredje række, som virkelig ikke kunne lide det. På et tidspunkt sagde den ældre herre noget højlydt “Det bliver værre og værre”. Jeg kunne heldigvis grine af det, men de behøver ikke komme igen. Selv går jeg i pausen, hvis der ikke er noget på spil. Hvis det ikke lever. Så er det spild af tid, og hverken dem på scenen eller jeg får noget ud af, at jeg tager anden akt med. Det synes jeg bestemt godt at folk må. Stille og roligt forlade salen.

5. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Rom. Det sprudler alle vegne med årtusinders historie. Der er mange fortællinger i den by, ikke alle lige muntre, men de optager mig. Historien, ruinerne, maden, lyset og træerne. Rom er enestående.

6. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Ikke som jeg lige kan komme i tanke om. Men sikkert. Tæller det at læse Ekstra Bladet på sin telefon i smug?

7. Hvilke kulturoplevelse glæder du dig til?

– Mette Wolf er ny direktør for Folketeatret. Jeg glæder mig til at følge hendes visioner udfolde sig. Den tidligere direktør Kasper Wilton har gjort et stort arbejde, og jeg synes, at efterfølgeren er et fremragende og kompetent valg. Så jeg glæder mig til at se, hvad der skal spilles på det teater.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder