Serier | Nyheder

Min top 10: Ungdomsserier jeg altid kan anbefale

AfFreja Hertz Tefcke
6. maj 2020
Asa Butterfield i 'Sex Education' sæson 2
Foto: Netflix

Del artikel

Ungdomsserier er en stor, men desværre også er en overset genre. Derfor har jeg sammensat min top 10: ungdomsserier, jeg altid kan anbefale!

Der findes så mange gode serier inden for denne genre, men man kan se sig blind på alle de serier, der findes - så læs med her og få en masse inspiration til en ny ungdomsserie, du kan binge eller anbefale dine venner, der mangler serier at se!

*OBS! Nogle af de nævnte serier kan muligvis være fjernet fra streamingtjenesterne siden artiklens første udgivelse.

'Outer Banks'
Foto: Netflix

Outer Banks

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 1
Sprog: Engelsk (USA)

En helt ny serie, der er kommet på banen i april 2020, er også en af de fedeste serier Netflix har fået!

Serien følger en gruppe teenagere, der kommer fra Outer Banks, Californien, som bliver kaldet The Pogues. De er fast besluttede på at finde ud af, hvad der er sket med ringlederen John B.s (Chase Stokes) far, der på mystisk vis er sporløst forsvundet.

Undervejs opdager de en legendarisk skat, der er forbundet til Johns far. De bliver derudover jagtet af både lovens lange arm, og en gruppe rige, der bliver kaldt The Kooks, og The Pogues forsøger at overkomme forhindringer som stoffer, kærlighed, venskab og penge for at kunne ramme det mål, Johns far havde arbejdet i 20 år for at nå.

Det er en hamrende spændende, flot og godt spillet serie, der virkelig fortjener at blive set!

Teen Wolf

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 6
Sprog: Engelsk (USA)

Teen Wolf er en af de serier, der bliver lidt overset, når det kommer til de overnaturlige ungdomsserier. Det er synd, for den har faktisk rigtig meget at byde på!

Vi følger teenageren Scott (Tyler Posey), en lidt akavet dreng, der bare gerne vil date den pæne pige og spille lacrosse og hans underlige, men kloge ven, Stiles (Dylan O’Brien). De lever et ret normalt teenage-liv … indtil Scott bliver bidt af en varulv og finder sig selv midt i en overnaturlig kamp, fuldmånen og et datingliv.

Alt i alt ret besværligt.

Der er så mange fede aspekter til serien, blandt andet de lidt nyere takes på varulve og andre mystiske væsner som en banshee – det er desuden et rimelig godt indblik i det akavede teenageliv, hvor man dater på kryds og tværs, får bumser og generelt har lidt svært ved det hele.

That 70’s Show

Streamingtjeneste: Netflix*
Sæsoner: 8
Sprog: Engelsk (USA)

*OBS! Serien er ikke længere tilgængelig i Danmark.

Hvis man er til en god dosis nostalgi, brede bukseben og en masse 70’er-slang, så er det her altså serien for dig!

Vi følger en gruppe venner i 70’erne, hvor de for det meste hænger ud i en af drengenes kælder, ryger et par joints og forsøger at få deres hverdag, dating og fremtidsdrømme til at give mening.

Serien er fyldt med en masse sjov, men den tager også fat i nogle lidt dybere emner – og udover det, så er det altså en serie, der har født en masse memes og jokes, der er guld værd i dag!

Alt i alt er det en fantastisk serie, der virkelig stadig fungerer og har en masse at byde på!

LÆS OGSÅ: Min top 5: bedste serie-afsnit

'Glee'
Foto: Netflix

Glee

Streamingtjeneste: Netflix, Viaplay, Disney+
Sæsoner: 6
Sprog: Engelsk (USA)

Er du til musik? Musicals? Drama? Humor? Underlige danse-sekvenser, der i enhver anden sammenhæng ikke giver mening, men 100 % giver mening i denne serie? Så er Glee lavet til dig!

Vi følger en gruppe teenagere midt i deres værste år – nemlig high school. De deltager alle sammen i Glee-klubben, hvor der bliver sunget og danset til fulde, også selvom alle andre på skolen måske synes, at de er akavede – og at Glee-klubben ligger nederst i fødekæden – gør desværre også, at de ofte får en slush ice i ansigtet.

Der er både så meget satirisk humor, god musik og enormt meget dybde, som man slet ikke havde forventet i sådan en serie, og den er altså svær ikke at binge, når man først er gået i gang.

'Euphoria'
Foto: HBO Nordic

Euphoria

Streamingtjeneste: HBO Nordic
Sæsoner: 1
Sprog: Engelsk (USA)

Euphoria er nok en af de absolut flotteste serier, jeg længe har set.

Den er så smukt opbygget, filmet og har nogle sekvenser, der giver mig kuldegysninger bare ved at tænke på dem!

Vi følger en gruppe gymnasieelever, der forsøger at gå igennem en verden, der er ladet til bristepunktet med stoffer, sex, identitetsproblemer, traumer, sociale medier og kærlighed – mens de stadig forsøger at holde sammen på sig selv.

Det er en fuldstændig fantastisk serie, der virkelig kan ramme en. Der er stærke billeder og indhold, der gør, at man både græmmes men også virkelig bliver fordybet i serien. Den kan nærmest ikke beskrives, så den skal bare ses!

Asa Butterfield i 'Sex Education' sæson 2
Foto: Netflix

Sex Education

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 2
Sprog: Engelsk (britisk)

Har du prøvet, at din mor er en sex-terapeut og opdager, at du lade som om, at du onanerer? Nej? Det har Otis!

Han lever et liv fyldt med penisser og skeder, og selv om han selv er fuldstændig afskrækket fra tanken om alt, de to ting kan lave sammen, så har han altså fået en masse ind, mens han bor hos sin mor ... Så han gør det eneste fornuftige, man kan gøre, med den slags information: Han starter en sex-klinik på sin skole.

Det er både en sjov, dyb og meningsfuld serie, der virkelig dykker ned i så mange vigtige emner, at det næsten ikke kan forklares.

Der bliver afdækket en masse om sex, kærlighed og venskab og ikke mindst, hvad der er normalt og unormalt i alle lejre.
Selvom det ofte bliver akavet og underligt, så er det altså en af de serier, der virkelig bare skal ses!

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Sex Education sæson 1

'Skins'
Foto: Netflix

Skins

Streamingtjeneste: Netflix
Sæsoner: 7
Sprog: Engelsk (England)

Er du til de serier, der ikke rigtigt ligger fingrene imellem? Så er Skins helt klart noget for dig!

Vi følger en gruppe britiske teenagere, der forsøger at finde hoved og hale i kærlighed, det, at blive voksen, venskaber, død, sex og alt muligt andet – på trods af tvivlsomme forældre og opdragelsesmetoder.

Der er undervisere, der vil være deres venner, undervisere, der gerne vil have sex med dem. Alt i alt er der ikke rigtigt styr på livet, selvom gruppen forsøger at holde styr på det selv.

Det er en serie, der virkelig dykker ned i præcis, hvor pinligt livet kan være, men den også tager fat i de ting, der gør ondt. Den er virkelig værd at se, især hvis man godt kan lide, at tingene bliver vist som de er.

The Magicians

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video, HBO Nordic, Viaplay
Sæsoner: 2
Sprog: Engelsk (USA)

Overnaturlige hændelser og magi er en af de støtter, der driver denne serie frem – og det er helt hundrede procent værd at se!

Efter en gruppe studerende bliver rekrutteret til et meget hemmelighedsfuldt akademi, opdager de, at den magi, de læste om som børn er meget, meget virkelig… Og meget mere farlig, end de nogensinde havde troet den var.

Serien er fyldt med magi og drama, den er sindssygt flot og samtidigt er der stadig de ”klassiske” problemer, en teenager støder på.

Det er nemlig ikke helt let at balancere magi, kærlighed, venskaber og puberteten på én og samme tid! Det er klart en af de ungdomsserier, jeg altid kan anbefale at se.

'Supernatural'
Foto: Viaplay

Supernatural

Streamingtjeneste: Amazon Prime Video, Viaplay
Sæsoner: 14
Sprog: Engelsk (USA)

Okay, det er måske ikke kun en ungdomsserie, men den er altså en af de absolut fedeste!

Vi følger Sam (Jared Padalecki) og Dean (Jensen Ackles), to brødre ude på en massiv hævntogt mod monstre og alt, der laver lyde i natten. Dæmoner, engle, spøgelser, talende teddybjørne og meget, meget mere.

De rejser rundt i hele USA og finder monstre – eller bliver suget ind i Scooby Doos univers – sammen med deres favoritengel og adoptiv-onkel. De kæmper mod sig selv og monstre på én og samme tid, ser pæne ud, mens de gør det og får smidt en masse humor ind i mikset samtidigt.

Det er virkelig en spændende serie, der også tager fat i emner som død, sorg og PTSD, mens de gør det med humor og til tider lidt gys. Det er virkelig en serie, der er værd at få set!

LÆS OGSÅ: Min top 5: Bad boys, der bare gerne vil elskes

You’ve been Tagged

Streamingtjeneste: HBO Nordic
Sæsoner: 3
Sprog: Engelsk (USA)

Lidt drama, lidt thriller, lidt ungdomsgys og en masse popkultur-referencer – det er kernen af denne serie! Den er gritty, mørk og dyster og til tider virkelig klam!

Vi følger tre high school-piger, hvis skæbner og fortid er flettet sammen på mystisk vis. En serie af mystiske og meget voldelige videoer, der kommer fra en bruger med brugernavnet Monkeyman, retter sig mod pigerne, der nu skal forsøge at navigere i det hele.

Det er en kriminelt overset serie, der virkelig giver dens karakterer fejl og mangler, er realistisk i dens portræt af teenager-livet og virkelig kan være ulækker til tider – på den bedst mulige måde!

Det er en fantastisk serie, der virkelig bringer en masse frem, de fleste serier ikke gør – så den fortjener at blive set!

Del artikel

Andre Serier | Nyheder