Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Brews Brothers sæson 1

AfLisa Bak Nielsen
20. maj 2020
Foto: Marques Ray, Mike Castle, Alan Aisenberg, Carmen Flood i Brews Brothers/Netflix

Del artikel

Har du hørt om Netflix-serien Brews Brothers? Det havde jeg ikke, før jeg skulle skrive denne anmeldelse. Hvis der er noget, jeg elsker, så er det at gå ind i en serie uden forventninger. Her venter der ofte store oplevelser. Modsat kan det også ende skuffende. Spørgsmålet er så, hvilken oplevelse Brews Brothers efterlader.

Én bar, to brødre og mange problemer


Brews Brothers ,

Da Adam en dag uventet dukker op i Wilhelms bar vil skæbnen, at de to rivaliserende brødre nu skal til at samarbejde. Det giver anledning til en lang række konfrontationer og episoder, der sker med humor og et glimt i øjet.

LÆS OGSÅ: (Nogle af) de bedste serier, du har aldrig har hørt om

Netflix’ originale serie er en komedie, derfor skal du ikke forvente det helt store familiedrama i Brews Brothers, hvilket også er helt okay. Seriens omdrejningspunkt er, hvordan de to brødre får deres samarbejde til at fungere på trods af deres forskelligheder.

Kampen om den perfekte øl


Deres forskelligheder understreges i deres tilgang til ølbryggeri. Da de skal bevise deres værd over for en distributør, bliver det selvfølgelig til en konkurrence mellem de to rivaliserende brødre. Wilhelm prøver sig frem med forskellige metoder og laver sin øl lidt på slump. Adam har en mere videnskabelig tilgang til ølbrygning, hvor han iført en kittel bruger reagensglas til at brygge den perfekte øl. Alt imens hans bror bruger et baseballbat som rørepind i sin øl.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Advokaten sæson 2 afsnit 1 og 2

Det er på sin vis underholdende at se dem brygge øl. Det understreger deres forhold, for selvom de har det samme mål, forstår de ikke hinanden. Alligevel får man ikke det store forhold til de to brødre. Seriens karakterer består nærmere af typer end egentlige karakterer.

Overfladiske karakterer og penisjokes


Brews Brothers

Historierne og handlingen drukner ofte i seriens humoristiske indslag, der mest af alt består af tegninger af tissemænd, øl med urin og behårede testikler. Hvis du er til platte jokes under bæltestedet, vil du elske Brews Brothers. Hvis ikke, ja, så vil du nok krumme tæer en del. Nu er du advaret.

Et af seriens lyspunkter er karakteren Truffle, som spilles af den tyske skuespiller Flula Borg (Pitch Perfect 2). Truffle er en belgisk munk, som særligt Wilhelm får et tæt forhold til. Også hans karakter er præget af en stereotype med en tyk, tysk accent, men han er et varmt og underholdende indslag.

Det positive ved, at seriens karakterer ikke er videre interessante, er, at man som seer ikke behøver investere tid og kræfter i at få et forhold til dem. Derfor kan du nøjes med at se serien uden at føle et kæmpe afsavn efter. Det er seriens styrke. Om det er bevidst fra serieskabernes side, det er svært at sige.

Som en tur på den lokale bar


.

LÆS OGSÅ: The Umbrella Academy sæson 2 har fået premieredato

Serien føles overordnet let og ligetil. Den tager ikke sig selv så seriøst (her må jeg igen henvise til de mange jokes om kønsdele), hvilket på sin vis er forfriskende. Desværre falder de velmente jokes og historier til jorden. Det er en skam, for du fornemmer potentialet i Brews Brothers, der ikke bliver indfriet. Derfor bliver min første tur til brødrenes bar nok også den sidste. Det lette og behagelige er hurtigt glemt igen, når sidste afsnit er slut.

En harmløs oplevelse


Brews Brothers

Serien er en lille, harmløs oplevelse, som gør sig godt, hvis du trænger til et afbræk fra de helt store Netflix-produktioner. Hvert afsnit varer maks. 30 minutter, hvilket gør Brews Brothers til den perfekte serie, når du trænger til en dag på sofaen.

Du kan se hele første sæson af Brews Brothers på Netflix. Der er indtil videre ikke planer om flere sæsoner.

Fakta om Brews Brothers

Instruktør: Jeff Schaffer
Manuskriptforfatter: Greg Schaffer
Medvirkende: Alan Aisenberg, Mike Castle, Carmen Flood, Marques Ray, Flula Borg
Antal afsnit: 8
Land: USA
Dansk premieredato: 10. april 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af I Am Not Okay With This

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser