Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'Killing Eve' sæson 4: Sidste sæson skal svare på mange spørgsmål

AfVictoria Amalie Wolsing
10. marts 2022
'Killing Eve' sæson 4 / Foto: HBO Max

Del artikel

Jodie Comer og Sandra Oh er tilbage i sæson 4 af 'Killing Eve' som vores alles yndlingslejemorder og MI5-agent, men denne gang spilles der på en helt anden violin.


Killing Eve

Spørgsmålene står i kø, og med nu seriens sidste sæson, bliver de forhåbentlig alle besvaret.

Jodie Comer – mine damer og herre


Killing Eve

Jodie Comer, der spiller Villanelle, er brudt frem på den helt store scene med sit skuespil i Killing Eve, og hun svigter ikke. Afsnit efter afsnit bliver vi blæst over af hendes utrolige skuespil i rollen som en forstyrret lejemorder.

Skuespil og manuskript er altså igen høj klasse. Killing Eve har altid formået at indflette humor i selv de mest dystre scener. Sæson fire er ren komik for den vågne seer (læg fx godt mærke til navnet på præstens kat!).

Det gode med det onde


I hvert fald er det en åbenlys måde for Villanelle at uddrive monstret indeni hende, men kreativt er det ikke. Udfaldet er dog forventeligt, men stadig overraskende. Villanelles hensigter med denne pludselige ”godhed” leder i hvert fald tankerne videre til hvorfor?

Men den skjulte intention er nu ret så tydelig. Kan Eve og Villanelle give efter for deres lange besættelse og rent faktisk finde romantik sammen? Mit gæt er lige så godt som jeres, men det er helt sikkert den bane, som forfatterne ønsker at udforske med hele denne transformation.

Hvem er De Tolv i 'Killing Eve'?


De Tolv har været omdrejningspunktet lige fra begyndelsen. Ingen Killing Eve uden De Tolv, hvilket selvfølgelig også betyder, at De Tolv er i fokus igen i den splinternye fjerde sæson. Men alt er ændret. Eve arbejder for et overvågningsfirma, Villanelle er blevet kristen og Konstantin (Kim Bodnia) er blevet russisk borgmester. Mange ting er ændret, siden vi sagde farvel til Eve og Villanelle på en bro i London, og så alligevel ikke.

De Tolv har stadig et hovedfokus, som altid, men som noget nyt bliver lejemord-organisationen tilintetgjort inde fra. Det har været oplagt fra forfatternes side at trække spændingen helt til slut, og det er de lykkedes virkelig godt med. Jeg er sikker på, at den røde tråd omkring De Tolv får bundet en spændingsfyldt og overraskende sløjfe, som jeg virkelig ser frem til.

Slår de Eve ihjel i sæson 4?


Seriens titel skal nok slet ikke tages så bogstaveligt, men måske i stedet metaforisk. Eve har i seriens forløb gennemgået en kæmpe forvandling. Om det er til det negative, kan diskuteres, men Eve er ikke den Eve, vi mødte for fire år siden. Som Eve sagde i fjerde sæson, så bringer Villanelle et monster frem i hende. Det monster er nok alt afgørende for betydning af seriens titel.

Killing Eve er om kampen mellem det gode og det onde, og det gode bliver med tiden dræbt i Eve. Hun ligner mere og mere den besættelse, hun har haft siden begyndelsen: nemlig Villanelle.

Dette er min fortolkning af titlen, og jeg lover derfor ikke, at vi undgår at se en af hovedkaraktererne lide en forfærdelig død, men vi har vel lov at håbe.

Sæson fire har meget på tapetet, hvis de skal opfylde alles ønsker og afklare alle spørgsmål. Der er noget af en sæson i vente. Killing Eve forlader ikke scenen uden et ordentligt bang, men hvad det bang helt præcist bliver, kan jeg kunne gætte på. De to første afsnit i sæson fire er i hvert fald vellykkede, og jeg tæller timer til næste afsnit.

Denne anmeldelse er baseret på de to første afsnit af sæson fire.

Fakta om 'Killing Eve' sæson 4

Skabt af: Phoebe Waller-Bridge, Laura Neal mm.
Medvirkende: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw mm.
Sæson: 4
Episoder: 2 (I skrivende stund)
Streamingtjenester: HBO Max

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Max i marts og resten af foråret 2022

LÆS OGSÅ: 'Kamikaze'og skarpe detaljer: Derfor skal du vælge HBO Max

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Kamikaze' er meget mere end blot den første danske HBO Max-serie

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser