Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af The Righteous Gemstones

AfTenna Krupsdahl
20. december 2019
Foto: HBO Nordic

Del artikel

The Righteous GemstonesHBO Nordic

Ved første øjekast af den amerikanske komedieserie tænkte jeg: Velkommen til Crazy Town i blinkende neon!!!! Alle er mere eller mindre mental forstyrret. Serien er komisk og helt mentalt uden for rækkevidde. Men det er også det, som gør den så fantastisk på sin helt egen måde. Det er sort humor all the way.

Grådighed i god sags tjeneste


Seriens helt exceptionelle cast udgøres primært af faren Eli aka John Goodman, som vi allerbedst kender fra komedieserien Roseanne. Han er overhovedet i familien og er efter tabet af sin elskede kone på tragisk vis nu alene med sine tre voksne børn. Voksne af alder, men bestemt ikke af sind. De er støbninger uden filter eller nogen form for samvittighed.

Den ældste søn Jesse spilles af Danny McBride også kendt fra den lige så outrerede komedieserie Vice Principals. Han er også hovedmanden og produceren bag denne serie og har selv skrevet manuskriptet hertil. Han udgør en søskendeflok på tre, hvoraf han har en søster Judy, som spilles af Edi Patterson også kendt fra The Principals, hvor hun spillede den skrupskøre sexfikserede skolelærer Ms. Abbott. Og som rosinen i pølseenden den yngste søn Kelvin (Adam Devine).

Godhed og intriger i The Righteous Gemstones


In the Name of the Lord

Han har en drøm om at agere Jesus og forsøger også at redde den fortabte sjæl Keefe. Keefe er en kende uden for nummer. Han opfører sig, som om han konstant har sniffet lightergas eller lim. Ikke den skarpeste kniv i skuffen hvad angår intellektualitet, men derfor passer han også fint ind i Gemstones univers.

Hele sæsonen baseres på onkel Baby Billy (Walton Goggins kendt fra bl.a. Sons of Anarchy og Vice Principals) tilbagevenden til flokken, som er mere pengegrisk end godt er, hvilket fører stor splid i familien. Samt Jesses ældste søn, som har et indædt had til sin far, der udvikler sig til et ret voldsomt hævntogt, hvor farens tidligere skjulte eskapader har en stor indvirkning på hele udfaldet.

En virkelig skør komedieserie


The Righteous Gemstones

Efter min mening er det en ekstrem usleben diamant af en komedieserie at være. Men samtidigt alligevel så veludført, at det bevidst kiksede skuespilelement spilles til perfektion. For skæv og kikset på den gode måde er lige præcis, hvad The Righteous Gemstones er.

Så på med de fordomsfrie briller, og se skør komedie, når du har brug for at slappe helt af og slå dine egne hjerneceller fra en halv times tid eller to.

Første sæson har 9 episoder og kan streames på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Redaktionens favoritter i 2019

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Watchmen

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser