Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af ’Wisting’ 3. sæson: Er dette slutningen?

AfKaja Nielsen
5. juli 2022
Foto: Wisting/Viaplay

Del artikel

Morgendis, makabre mord og morbide hemmeligheder sætter rammerne for denne nordic noir krimi.


Tredje sæson af Wisting består af fire episoder af 45 minutter, så der står ikke meget i vejen for at se det hele på én aften.


Og man kan vist roligt sige, at det ikke går så stille for sig, når Larvik igen bliver byen for voldsomme mordsager.

Makabert mord i morgendis


Wisting lægger noget makabert fra land, når der i en tåget morgendis bliver fundet en ung piges afhuggede hoved på en pæl midt i byen Larvik. Nu er det op til Wisting (Sven Nordin) og hele hans team at opklare mordet og motivet bag.


Både sårbare teenagere på et asylcenter og et narkokartel bliver indblandet i de mord, der sker i Larvik. Efterforskningen tager også over Sveriges grænser, da en ung asylansøger bliver en vigtig brik i at pusle hele denne sag sammen.


Man kan ikke vide sig sikker på noget i denne sæson af Wisting, og der er flere, der holder på nogle overraskende hemmeligheder.

Gammel kending vender tilbage til Larvik


Mordet i Larvik vækker opsigt hos FBI, da de kan drage forbindelser til lignende mord nogle år forinden. Der er nok tale om en seriemorder, hvilket betyder at Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) vender tilbage. Som Wisting-seeren nok husker, var hun kun med over telefonen i sæson to, så det er en glæde at se den amerikanske og norske duo, Wisting og Griffin sammen igen præcis som i sæson 1.


Man tænker måske, at det er lidt vildt at sende FBI på sagen, men der er alligevel en grund til det, som længe bliver holdt hemmeligt. Ja, selv den altid kasketklædte Hammer (Mads Ousdal) spørger forundret, hvad Maggie Griffin dog laver i Larvik.


Men Wisting og Griffin er nu en god duo, når de sammen med Larviks politistyrke skal opklare mordsagen.

God karakterudvikling


Der sker en god karakterudvikling i denne sæson af Wisting. Vi kommer en del nærmere familien Wisting og deres historie. Både med Wistings afdøde kone, men også en intern affære og familiedrama.


Wistings datter, Line (Thea Green Lundberg), har fundet en lejlighed I Larvik med kæresten og er ved at falde til. Hun har også i denne sæson en vigtig rolle i efterforskningen. Hun brænder stadig for at producere dokumentarer, så derfor får hun selvfølgelig vigtige insides fra asylansøgerne, der skal være med i hendes nye film.


Vi kender meget af den historie, der er mellem nøglekaraktererne, og er samtidig med på rejsen, når du udvikler sig sammen. Det er altid en fornøjelse, når man faktisk kan mærke en karakterudvikling og se, hvorfor personerne er, som de er.

Lever den op til de andre sæsoner?


Efter de to forrige sæsoner af Wisting var forventningerne høje til seriens tredje sæson. Men leverede den varen? Man kan ikke komme udenom, at den indeholder det, som en god nordisk krimi gerne skal. Men alligevel er det, som om der mangler noget.


Det er, som om der ikke kommer det rigtige momentum i seriens afsnit. Vi bliver hurtigt klar over, hvem forbryderen er og meget pludseligt møder vi også gerningsmanden. Og hvis du spørger mig, så var det en lidt undervældende måde, de fangede seriemorderen på. Men selvfølgelig får vi også de sædvanlige twist igennem serien, hvilket giver lidt mere spænding i sagen.


Serien har ikke mange afsnit at give af, eftersom det er en del to til den forrige sæson. Men det er, som om det ender lidt brat, hvor man tænker, er det sådan det slutter? Ikke desto mindre bliver der samlet fint op på de løse ender, og man bliver godt underholdt igennem seriens fire episoder. Uanset hvad kan man ikke andet end at holde af Wisting-universet.


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/4-hjerter-1.jpg

Del artikel

Læs mere omViaplayWisting

Andre Serier | Anmeldelser