Serier | Nyheder

Prisvindende film laves til en serie

AfDaniel Lindekilde Engberg
4. juli 2022
Krister Henriksson som David og Lena Endre som Marianne / Foto: Troløs/Svensk Filmindustri/SF Norge

Del artikel

Ingmar Bergman og Liv Ullmanns anmelderroste og Cannes-nominerede film 'Troløs' laves nu om til en tv-serie.

Ingmar Bergmans bliver adapteret til en tv-serie af den svenske instruktør Tomas Alfredson. Serien vil blive produceret til dels af det statsejede SVT, og af det danske produktionsselskab Miso Film, som senest har produceret Skyggen i mit øje og Forhøret.

Alfredson er sat til at instruere alle seks afsnit med en længde på 45 minutter hver. Manuskriptet til serien bliver forfattet af norske Sara Johnsen, der senest har skrevet manuskriptet til serien 22. juli - Dagen der ændrede Norge, som følger terrorhandlingerne i Oslo og Utoya d. 22. juli i 2011.

Troløs udforsker forholdet mellem menneskers lyst og kærlighed igennem en trekløver af mennesker. Plotdetaljerne der er udkommet lyder således: "David bliver forelsket i sin bedste ven Marks kone, den smukke Marianne. David og Mariannes affære får smertefulde konsekvenser for det to familier. Karaktererne er drevet af lyst, jalousi, forråelse og kærlighed."

Har været længe undervejs


Senest har HBO lavet en genfortolkningen af Scener fra et ægteskab (Scenes from a Marriage) med Oscar Issac og Jessica Chastain. Det er dermed anden gang inden for kort tid, at Ingmar Bergmans værker har fået et remake.

Bergman kan dog ikke tage alt kreditten for Troløs. Han stod for manuskriptet, men det var Liv Ullmann, der instruerede filmen. Ullmann er mest kendt fra sit skuespil, og har i den rolle arbejdet sammen med Bergman af flere omgange.

Der er endnu ikke en premieredato for Troløs.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvor godt har du styr på de her serielokationer?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Orkestret' er den sjoveste serie jeg har set i år!

LÆS OGSÅ: Dem vi ikke taler om: 10 undervurderede serier

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste