Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Der er øretæver for alle pengene i Netflix-serien ’The Brothers Sun’

Af
Claus Nygaard Petersen
5. januar 2024
The Brothers Sun anmeldelse
Justin Chien i 'The Brothers Sun' / Foto: Michael Desmond/Netflix

Del artikel

Actionkomedien på Netflix om en kinesisk gangsterfamilie imponerer med fede kampscener og en bingeværdig historie, man ikke kan give slip på.

The Brothers Sun

Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 4. januar 2024
Genre: Action, komedie
Serieskabere: Byron Wu & Brad Falchuk
Medvirkende: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li m.fl.
Land: USA
Antal afsnit: 8

Det er ikke de spektakulære kampscener, der gør The Brothers Sun til en af de mest fornøjelige serier længe. Næh, det er samspillet mellem Michelle Yeoh, Justin Chien og Sam Song Li, som for alvor gør, at man har lyst til at se de otte afsnit i én lang binge-session.

Kort ridset op handler Netflix-serien om Charles Sun (Chien), der er håndlanger for sin far i Taipei. Hans morderiske effektivitet har givet ham et ry som en hensynsløs dræber.

Men efter et attentat, hvor faren bliver såret og ryger i koma, står det klart, at nogen stræber familien Sun efter livet. Derfor må Charles tage til Californien, hvor hans mor Eileen (Yeoh) flyttede til sammen med hans lillebror Bruce (Song Li), som ikke har nogen anelse om familiens foretagende i Taiwan.

Det får Bruce dog hurtigt, da lejemordere vrimler frem over det hele med intention om at dræbe ham og resten af Sun-familien. Heldigvis er Charles som sagt ganske ferm med alt, han kan finde at bruge til våben, og Eileen er den mestertaktiker, som styrede banden sammen med manden, da de alle boede i Taipei.

Til trods for actionkomedie-elementerne handler The Brothers Sun mest af alt om en familie, der skal prøve at finde hinanden igen efter flere år.

Det bli’r i gangsterfamilien

Udover at være garanteret minimum en episk actionsekvens i hvert afsnit er der rigeligt med forviklinger og lårklaskende fin humor. Bruce er sjov som en fisk ude af sit rette element, når det kommer til gangsterlivet.

Hele livet har han levet en beskyttet tilværelse, hvor han har haft det som blommen i et æg under sin overbeskyttende mors vinger. Dog også med den stereotypiske asiatiske-mor-trope, hvor Eileen pacer ham til at opnå akademisk succes. Allerhelst som læge, men han har en hemmelig drøm om at blive impro-skuespiller.

Begges drømme må dog en tur på pause, efter at Charles er kommet til byen.

Der bliver slået, sparket og stukket igennem med stor gusto, så også halvdelen havde været en fryd. Justin Chien har god flair for kamp og en scenetilstedeværelse, der lover rigtig godt for fremtiden. De mere stille øjeblikke, hvor Charles tænker over kontrasten mellem sin egen og brorens tilværelse, gør skuespilleren godt med et længselsfuldt blik og en trist bøjet nakke.

Tilsat en romance med barndomsveninden Alexis (Highdee Kuan) – som i mellemtiden er blevet anklager i USA – bliver karakteren rundet flot af. Især med den ekstra krølle, at Charles elsker at bage. Første gang vi møder ham, har han den engelske udgave af Den store bagedyst kørende på skærmen, og hans minijagt på, hvordan man laver den perfekte churro, er en fin lille detalje.

Og sådan forholder det sig over hele linjen. Serieskaberne og hovedforfattere Byron Wu og Brad Falchuk har kreeret et interessant og vedkommende persongalleri, hvor folk, trods deres voldelige tendenser, lige får en ekstra karakteristik, som man har en grund til at bemærke deres eksistens. Igen, rigtig god detaljegrad.

Action med stort A

Skurkene, en uendelig strøm af håndlangere med røde armbånd, er kanonføde i The Brothers Suns mange actionscener, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem på hverken den kreative vold eller de brutale drab.

Deres fanatiske ageren med mantraet ”Udryddelsen af ondskab skal være grundig,” gør den tilpas fascinerende, uden at det forfalder til karikatur.

Og det er muligvis The Brothers Suns største styrke. Evnen til at formidle (amerikansk) kinesisk-kultur, så den hverken fremstår som en eksotisk kuriositet eller unødigt overforklarer kulturen – så alle de udenforstående kan være med – er rigtig, rigtig god.

Alt forløber organisk, og man hurtigt fanger seriens sprog. Igen, uden at det føles, som om serien hamrer én oven i hovedet med, hvordan tingene hænger sammen og skal forstås.

Var serien en bog, ville den være det, man kalder en pageturner. En af den slags, hvor man bare bliver ved med at fordybe sig i underholdningen og ikke kan lægge den fra sig. Det er sådan The Brothers Sun føles, hvor små spor og cues til handlingen bliver lagt ud et par afsnit i forvejen og fulgt til dørs senere.

Det er alligevel forbavsende sjældent, at Netflix-serier har en bare nogenlunde form for kausalitet, og derfor er det så meget desto mere glædeligt, når det rent faktisk sker.

Og så er det befriende med en serie, man bare kan nyde, uden at føle man skal holde styr på alt muligt for at være underholdt. The Brothers Sun er den serie, du sætter på, når du har brug for et godt smil og actionwellness til hjernen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste