Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'A Discovery of Witches' sæson 2 er fantasy for voksne

AfRikke Havner Alrø
3. februar 2021
Foto: A Discovery of Witches/Bad Wolf

Del artikel

Jeg læste et sted, at A Discovery of Witches er blevet sammenlignet med Harry Potter og Twilight. Det er efter min mening en forfejlet sammenligning.


A Discovery of Witches handler om voksne og henvender sig også til voksne. Og vi er faktisk mange voksne, der higer efter fantasy med voksne hovedpersoner og temaer (hvorfor sker der kun noget for teenagere i fantasy?). Lykkes A Discovery of Witches så med det i sæson 2? Til dels ja, som jeg vil komme ind på herunder.

Bringer historien til live – næsten


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/02/ADOW_S2_EP205_4_Photography.jpg
Foto: Matthew Goode som Matthew de Clairmont, Teresa Palmer som Diana Bishop/HBO Nordic

Seriens anden sæson tager sin begyndelse i London i 1590, hvor vores hovedpersoner Diana og Matthew rejste til i slutningen af første sæson, der fandt sted i nutiden.

Her ser man med det samme seriens store styrke: Den formår at ligne 1590. Eller i hvert fald 1590, som vi forestiller os det. Snævre gader, der smyger sig rundt imellem de små huse, som er møbleret med tunge, mørke møbler. Stemningen er sat. Derudover er kostumerne lige i øjet, og vi bliver underholdt med en myriade af historiske personligheder fra samtiden – alle fra dronning Elizabeth I til digteren Kit Marlowe og kejser Rudolf II dukker op i serien. Det er historiske personer, som de færreste børn kender. Her kæles for den voksne seer, der fx ved, hvem Mary Sidney var (eller er hurtig til at slå det op på Wikipedia).

LÆS OGSÅ: Podcast: 'A Discovery of Witches' deler vandene

Dog sidder man også som voksen (selvom man har læst bøgerne, der også er befolket af berømte historiske personligheder) og trækker lidt på smilebåndet, fordi det føles lidt voldsomt, at vores to hovedpersoner møder så meget af 1590’ernes elite i deres korte ophold i tidsperioden. Det er lidt klichefyldt midt i en ellers original historie.

Det går langsomt


A Discovery of Witches

Noget helt andet sker, når handlingen flytter sig til nutiden, og vi følger Matthews vampyrsøn Marcus’ forsøg på at beskytte en gravid dæmon, mens han finder sig til rette i sin nye rolle som stormester i en hemmelig orden. Der er masser af action, og man bliver nysgerrig og vil have mere. Man ærgrer sig lidt, når tiden skifter igen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af A Discovery of Witches sæson 1

Men lige meget om serien foregår i 1590 eller i nutiden, taler den til voksne. Der er ingen teenagere at se og meget lidt hyggelig Harry Potter-agtig magi.

Og så knækker filmen alligevel ...


Jeg vil ikke spoile, men vi bevæger os ind på klichefyldt farvand flere gange, hvor deres forhold nærmest bliver teenage-agtigt, og det passer dårligt til genren. Jeg tog mig selv i at rulle med øjnene et par gange desværre. Især fordi serien bruger meget tid på det, og så er det lige pludselig ikke et problem mere, og det virker for let. Som voksen forventer man mere kompleksitet og dybde, hvis udviklingen af deres forhold skal være så stor en del af serien.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i februar 2021

Dog synes jeg trods alt, at serien lykkes med at være fantasy til voksne. Den kræver, at seeren holder ved og kan forstå de mange historiske referencer, og at de ikke står af, når det går langsomt. Den er utrolig flot lavet, og alene det gør den seværdig, og der er mange fine sidehistorier, som man gerne vil se mere til i en sæson 3. Der er tre bøger, så mon ikke vi får en sæson mere? Det har vi hungrende voksne fantasyelskere brug for – og gerne en lidt mere handlingsmættet en af slagsen.

Instruktør: Alice Troughton m.fl.
Manuskriptforfatter: Kate Brooke m.fl.
Medvirkende: Matthew Goode, Teresa Palmer, Valarie Pettiford m.fl.
Antal afsnit: 10
Land: England
Dansk premieredato: 8. januar 2021
Dansk streamingtjeneste: HBO Nordic

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i februar

LÆS OGSÅ: 'The Walking Dead' vender tilbage i foråret på Xee

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste