Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: "Firefly Lane" er ikke bare let underholdning

AfSibel Türker
10. marts 2021
Anmeldelse: "Firefly Lane" er ikke bare let underholdning
Foto: Firefly Lane/Netflix

Del artikel

I 1970’erne var der liv og glade dage på Firefly Lane i Seattle. Her bor de to hjerteveninder Kate og Tully.

Firefly Lane virker som let underholdning, men den har mere at byde på.

Kate er den pæne pige. Hun lever i en kernefamilie, får topkarakterer og gør sjældent noget galt. Tully bor på den anden side af gaden, og hendes liv kunne ikke være mere anderledes. Hun bor alene med sin mor, hvis eneste interesse er at ryge hash og gøre tilværelsen svær for Tully.

Tully står helt alene det huslige og sin egen opdragelse. Heldigvis har hun altid Kate ved sin side, og sammen er der ikke noget, de to piger ikke kan klare.

Gode skuespilpræstationer

Kate spilles af Sarah Chalke bedst kendt fra Scrubs, mens Tully spilles af Katherine Heigl, som ikke har haft den store succes med sine projekter siden Greys hvide verden.

Begge kvinder gør det godt i deres roller, og især Katherine Heigl virker overbevisende i rollen som den ambitiøse, succesrige og inderst inde meget ensomme Tully. Hun virker til at være landet det helt rigtige sted i Firefly Lane.

Forskellige tidsperioder

Vi følger pigerne gennem forskellige kapitler af deres liv: I 70’erne som teenagere, i 80’erne som ambitiøse unge kvinder, der kæmper for en karriere og kærligheden, og i 00’erne, hvor Tully er blevet USA’s hotteste talkshowvært, mens Kate gennemgår en skilsmisse.

Det er til tider lidt svært at skelne nogle af årtierne fra hinanden. Det virker ikke til at have været en nem opgave for make-up-artisterne at få kvinderne til at se 20 år yngre ud.


LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo' er en klassiker i ny indpakning

Vi får til tider også små glimt af fremtiden, hvor vi får løftet sløret for, at der har været en hændelse, som har ødelagt venskabet mellem Kate og Tully. Hvad, der er sket, bliver ikke afsløret, men det er tydeligt, at Tully har gjort noget, som Kate ikke kan tilgive hende for.

Vi må vente på sæson 2 for at få afsløret, hvad det store forræderi omhandler.

Binge-worthy serie

Netflix leverer endnu en gang super fin binge-worthy underholdning. Serien virker som nem underholdning, man ikke behøver tænke for meget over, men når vi lige skraber lidt i overfladen, er den meget mere end som så.

Vi følger de to kvinder igennem alle livets stadier. De følges ad gennem hele livet, og selv når alt andet fejler, har de altid deres venskab at falde tilbage på. Vi ser ægte mennesker med ægte følelser, som begår ægte fejl.

Mangler man en god serie om venskab, og hvad det vil sige at blive voksen, er denne et rigtig godt bud. Jeg sad hvertfald flere gange med et stort smil på læberne, og glæder mig allerede til der kommer mere.

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/4-hjerter.jpg

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser