Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Forhøret' sæson 2 spilder ikke tiden

AfIsabella Lisberg
26. august 2021
Foto: Forhøret sæson 2/Henrik Ohsten

Del artikel

Fra første minut af anden sæson af Forhøret sæson 2 får du serveret højspændt underholdning af nogle af tidens bedste danske skuespillere.


ForhøretViaplay

Sæson to er en forlængelse af første sæson og bruger samme fortælleformat. Serien fortæller fortsat historien om parret Bjørn (Ulrich Thomsen) og Susanne (Trine Dyrholm), men hvor første sæson blev fortalt ved hjælp af karakteren Bjørn, der afsnit efter afsnit søgte på svar om sin datters skæbne, så følger anden sæson hans kone, Susanne.

Afsnit efter afsnit forhører Susanne bekendte og klienter i en livsfarlig jagt efter en morder, der inden dagen er omme har taget livet af endnu et bestilt offer. Gerningsmanden har Susanne nemlig haft til behandling i sin klinik og under en dyb hypnose afslører han sine grusomme planer, uden selv at huske det, da han kommer til bevidsthed. Jagten afslører hemmeligheder, korruption og ansvarsfralæggelse som leder til horrible konsekvenser.

Trine Dyrholm er dronningen af dansk fiktion


Jeg kan tilgive meget og bliver egentlig aldrig træt af at se på Trine Dyrholms ængstelige ansigt. Simpelthen fordi det er troværdigt. Ligesom Ulrich Thomsen gjorde det magisk i sæson et, særligt i første afsnit (gå lige tilbage, og se ham i de første minutter af sæson et, wow!), så gør Trine Dyrholm det magisk i sæson to.

Der er en absolut grund til, at du ser Trine Dyrholms (ikke altid ængstelige dog) her, der og alle vejene på dansk tv. Der er absolut en grund til, at Trine Dyrholm har rækkevis af prestigefyldte statuetter stående. Trine Dyrholm er dronningen af dansk fiktion. Og så fik du vist også fat i dét navn … lad os gå videre til nogle andre navne.

Stjernecast


Danica CurcicFanny Bornedalalt

Det er vigtigt at understrege, at der ingen dårlige skuespilpræstationer er i Forhøret, men formatet og farten spolerer dybere karakteropbygning, hvilket er dødærgerligt, men samtidig er formatet, farten og spændingen også grunden til, at man ikke tillader sig nogen pauser mellem afsnittene.

Fordi sæson et var absolut fantastisk, så var forventningerne til anden sæson også skyhøje, og derved er min anmelderbrille også ret kritisk indstillet. Jeg er ikke sikker på en tredje sæson med samme format ville gøre sig godt, men alligevel håber jeg, at den holdning bliver gjort til skamme. For hvis du var vild med Forhøret sæson et, så skal du se sæson to!

Fakta om 'Forhøret' sæson 2

Manuskript: Christoffer Boe med Anna Juul som medforfatter
Instruktør: Christoffer Boe
Medvirkende: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Leander Bornedal, Olaf Johannessen og svenske Pernilla August
Premieredato: 29. august 2021
Streamingtjeneste: Viaplay

LÆS OGSÅ: Se den hede trailer til Viaplays nye drama

LÆS OGSÅ: Viaplays nyeste dramaserie: Se traileren til 'To søstre'

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste