Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ‘Liaison’ er båret af sine to store stjerner og lugter lidt af rutine

Af
Ann Lind Andersen
20. februar 2023
Liaison trailer Apple TV+
Vincent Cassel og Eva Green spiller over for hinanden i den fransk-engelske thrillerserie 'Liaison' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Den fransk-britiske spion-thrillerserie ‘Liaison’ med Vincent Cassel og Eva Green på Apple TV+ er gangbar, men uoriginal underholdning.

Liaison

Streamingtjeneste: Apple TV+
Premieredato: 24. februar 2023
Genre: Thriller
Instruktør: Stephen Hopkins
Manuskriptforfatter: Virginie Brac og Oliver Butcher
Medvirkende: Vincent Cassel, Eva Green m.fl.
Land: Frankrig/England
Antal afsnit: 6

Der er noget ved Vincent Cassels fjæs. Ikke klassisk smukt, men dets kanter og vinkler har en fascinationskraft, der gør, at jeg aldrig bliver træt af at kigge på det. Når man dertil lægger en ordentlig portion karisma, har man en af Frankrigs stærkeste skuespillere. Og når man så i tilgift giver ham modspil i form af lige så karismatiske Eva Green, burde man have grobunden for noget virkeligt godt.

En fælles forhistorie

Det er udgangspunktet for den fransk-britiske spion-serie, Liaison, skrevet af Virginie Brac og instrueret af Stephen Hopkins, der da også begynder pirrende. To hackere må flygte ud af Syrien, da de opsnapper viden om nogle planlagte terrorangreb rundt omkring i Europa. Det er selvfølgelig informationer, den franske efterretningstjeneste gerne vil have fingre i. Og for at hjælpe de to syriske hackere ud af Syrien bliver den tidligere agent, der nu kan lejes, Gabriel Delage (Vincent Cassel), sendt afsted.

Nogle af terrorangrebene er også planlagt til at ske i London, og så bliver det britiske ministerium for cyber-sikkerhed blandet ind i affæren. Som effektiv assistent til ministeren bliver det Alison Rowdys (Eva Green) ansvar at deale med franskmændene. Hvilket bliver en smule anstrengt, da hun bliver tvunget til at samarbejde med Gabriel. De to har nemlig en forhistorie sammen.

Snart melder der sig dog større spørgsmål, for hvem står bag angrebene? Måske nogle, der ville kunne drage nytte af forskellige landes cyber-oprustning? Men hvem er de?

Plothuller og uopfindsomhed

Det er de spørgsmål, Gabriel og Alison må jagte, hvilket nogle steder skaber sekvenser med god spænding, og andre steder klodsede plothuller eller kraftige usandsynligheder. Ikke helt skarpt, når man vil være en realistisk thriller i Homeland-afdelingen.

Meget i Liaison er holdt oppe af, at man godt gider at se på og følge de to hovedrolle-skuespillere. De har kemi, og de mest intense scener er, når Green og Cassel er oppe mod hinanden. Eller på hinanden.

De to skuespillere kan dog ikke helt redde serien fra at føles rutinepræget og uopfindsom. Men det er der så mange serier, der er. Så hvis man ikke skruer forventningerne for højt op, er der en gedigen gang fredagsunderholdning. Og Vincent Cassels fjæs, ikke mindst.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser