Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Mrs. America lider under miniserieformatet

AfIsabella Lisberg
6. august 2020
Foto: Mrs. America/Sabrina Lantos/FX/HBO Nordic

Del artikel

Mrs. American er et kompleks og kompliceret throwback til 70’ernes politiske landskab, hvor der var feminisme, ligestilling og fri abort på dagsordenen. Med et stjernespækket cast og et vellykket historisk detaljeorientret portræt af 70’erne, er Mrs. AmericaHBO Nordic en udmærket historietime fordelt på 9 afsnit af 40-50 min.


LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i august

Sammen stiftede en håndfuld af disse kvinder National Women’s Political Caucus, NWPC, en politisk organisation, der rekrutterede og støttede kvindelige kandidater i det politiske puslespil, hvor både køn og race var højt prioriterede emner.

Kvindebevægelsen var ikke uden kamp, især fra de klassiske husmødre, som var af den overbevisning, at ligestilling og ERA ville fratage den traditionelle husmors privilegier. Som modspil til NWPC og kvindebevægelsen stiftede forfatter, akademiker og husmor Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) sammen med andre konservative kvinder (bla. Melanie Lynskey, Sarah Paulson) modbevægelsen ”STOP ERA – Stop Talking away Our Priviliges”, og derfra stod den på kamp og krig mellem de to sider af samme sag om ligestilling.

Cate Blanchett stråler i rollen som Phyllis Schlafly


Ocean’s Eight, Thor: Ragnarok, CarolThe Curious Case of Benjamin Button. Mrs. America

Hun leder mine tanker til andre fiktive kvinder som perfektionisten Bree i Desperate Housewives, men Schlafly har et sind så udspekuleret som Cersei i Game of Thrones. Hun leder kampen mod kvindebevægelsen og er en ledende stjerne for de mange husmødre, som vil beskytte den traditionelle amerikanske familie og dens værdier.

Hvert afsnit sætter én af tidens mange kvinder i fokus og giver historien et nyt aspekt på den samme sag. Derved giver Mrs. America et nuanceret portræt af de mange sider, der er af samme feministiske sag, samt de konsekvenser og den indflydelse, som bevægelsen har på de forskellige kvinder.

Serien lægger op til, at Phyllis Schlafly blot var en opportunist, der var draget af magten som fortaler for husmødrenes privilegier, men hun greb samtidig enhver mulighed for at uddanne sig og blande sig i de politiske debatter, hun kunne komme til.

LÆS OGSÅ: 5 serier med stærke kvinder

Lider under miniserieformatet


Mrs. AmericaMrs. America

Med det fantastiske cast, som serien har, ville det have været vedkommende og medrivende at dykke længere ned i karaktererne. Således ville vi lære dem og deres individuelle situationer endnu bedre at kende og få et underholdende portræt af kvindernes feministiske 70’ere.

Til gengæld kan vi glæde os over alt det, som der tilsyneladende er brugt mange penge på: Det stjernespækkede cast har ikke har været billigt, og det er også tydeligt at se på seriens visuelle udtryk og historiske detaljegrad, at produktionen har været pricey, for Mrs. America er i dén grad en perfektioneret tidslomme, som er et kig værd.


Fakta om Mrs. America


Instruktør:
Manuskriptforfatter:
Medvirkende:
Antal afsnit:
Land:
Produktionsår:
Dansk premieredato:
Dansk streamingtjeneste:

LÆS OGSÅ: De 10 mest sete serier på HBO Nordic i første halvdel af 2020

LÆS OGSÅ: Og de nominerede til Emmy Awards 2020 er …

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser