Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Our Flag Means Death' er en dybt åndssvag piratserie

AfSilke Bennekow
21. april 2022
Our Flag Means Death / Foto: HBO Max

Del artikel

Så er der gakket nyt på HBO Max i form af piratserien 'Our Flag Means Death'.


Selvom det er David Jenkins, som er skaber af denne serie, så synes jeg, at den i høj grad bærer præg af, at Taika Waititi (filmen What We Do in the Shadows og senere serien af samme navn) har haft en finger med i spillet.

Humoren er kulsort, til tider dybt åndssvag, og serien er helt igennem et værdigt tidsforbrug.

Klassisk 1700-tallets midtlivskrise


Stede Bonnet er ikke specielt glad for de ”uskønne” sider af livet som pirat – tortur, drab og alt det andet. Han er faktisk mere til eventyret og friheden. I selskab med hans utroligt flotte klædeskab og mange medbragte bøger, selvfølgelig.

Dog kommer han uheldigvis til at tage livet af en admiral fra den britiske flåde, hvilket giver ham den tiltrængte anerkendelse fra sit mandskab, men forfølger hans samvittighed noget så forfærdeligt. Herefter sættes alle sejl til, og handlingen tager fart.

Kaperende karakterer


HBO Max-serien formår at skabe en række karakterer, som hver især bidrager til at gøre Our Flag Means Death seværdig. Lige fra Black Pete, som ihærdigt hævder, at han personligt kender og er venner med den mest legendariske og frygtede pirat på de 7 have (man kender typen), til den semi-kanibalske Button, som måneskinsbader nøgen og har en tro følgesvend i form af mågen Karl (håber ikke, du kender dén type).

Med i gryden (kannibalsk joke) kommer så netop den frygtede og sagnomspundne pirat Blackbeard, som alle andre pirater ser op til og gruer. Og måske har han det, som skal til for at Stede kan lære at blive en ægte pirat? Han ved blandt andet, hvor man skal lade sig stikkes med et sværd (uden om de vitale dele), og hvordan man skaber rædsel omkring sig. Og måske kan Stede endda lære ham en ting eller to?

Sejlende handling eller gennemført plot?


Our Flag Means Death

Det virker, som om at hver afsnit stikker af i en retning, men det hele bliver ligeså flot bundet sammen til sidst og på en måde, du måske ikke alligevel havde gennemskuet.

Her, hvor det bliver rigtig, rigtig skørt, er, at karakteren Stede Bonnet faktisk er en ganske ægte historisk person under navnet "The Gentleman Pirate". Det var et fact, jeg først opdagede bagefter, men det giver endnu mere absurditet til serien – på den gode måde. Ja, fortællingen er overdrevet og måske uden meget hold i historien ud over Stede, men ikke desto mindre er der lige kommet det lag mere på galskaben i min optik.

Replikkerne bliver kastet rundt, og du skal være hurtig, hvis du skal have alt med – blandt andet om den stakkels svensker, som får skørbug, fordi alle appelsinerne bliver brugt til én stor appelsinkage.

Den begravede skat


Skatten ligger begravet på HBO Max, og du går ikke forgæves i din søgen efter god underholdning, hvis du vælger Our Flag Means Death.

Fakta om 'Our Flag Means Death'

Manuskriptforfatter: David Jenkins.
Executive producers: Taika Waititi, Garrett Basch, Dan Halsted
Medvirkende: Rhys Darby, Taika Waititi, Kristian Nairn, Nathan Foad, Samson Kayo, Rory Kinnear, Con O’Neill, Joel Fry mf.
Afsnit: 10
Land: USA
Premiere: 3. marts 2022
Streamningtjeneste: HBO Max

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste