Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Påskeæg og fanservice stjæler rampelyset i ‘The Book of Boba Fett’

AfSteffen Lomholt Pedersen
2. marts 2022
Temuera Morrison som Boba Fett / Foto: Disney+

Del artikel

Efter to sæsoner med 'The Mandalorian' besluttede Disney, at turen var kommet til at lade Boba Fett få en tur i rampelyset.


The Book of Boba Fett

Det var nok de færreste tilskuere af Return of the Jedi i 83’, der havde forudset, at den mystiske grønklædte dusørjæger, som Han Solo i en hurtig bemærkning identificerer som Boba Fett, knap 40 år senere skulle få sin egen tv-serie. Ikke mindst på grund af Fetts skæbne i slutningen af filmens første akt.

Her får Boba Fett sin jetpack ødelagt af Han Solo og ender som resultat i gabet på “The Sarlacc” – en kæmpemæssig sandorm ude i ørkenen, der langsomt fordøjer sine ofre over de næste par tusinde år. Det er ikke en måde, du ønsker at dø på! Men som mange fans har spekuleret på i årevis, så formår Boba Fett mirakuløst at overleve. Og det er her, at tv-serien begynder.

Tilbage fra de døde


The Mandalorian

I de første scener i The Book of Boba Fett ser vi så, hvordan Fett får kæmpet sig ud af gabet på det koloenorme monster. Det bliver desværre noget fortænkt, og da Boba Fett endelig får gravet sig op gennem sandet, virker det hverken særligt realistisk eller storslået. Men uanset hvad; Boba Fett er tilbage – hvad nu?

Det er her, som det også blev vist ganske kort i sidste afsnit af The Mandalorian, at Boba Fett beslutter sig for at erobre tronen fra sin tidligere arbejdsgiver, gangsterbossen Jabba the Hutt. Det er dét, der er hovedhistorien i The Book of Boba Fett, hvor vi som seer følger Boba både før og efter, han kommer til magten. Et forholdsvis ligetil plot, som seriens bagmænd har utroligt svært ved at holde sig til.

Begrænset karakterdreven handling


The Book of Boba FettAttack of the ClonesRevenge of the Sith

Vi kender i forvejen ikke overdrevet meget til figuren Boba Fett, hans evner, baggrund og personlige forhold, så det kunne være rart, hvis han havde fået lov til at fylde mere. Han får heller ikke meget hjælp af sit sidekick, snigskytten og lejemorderen Fennec Shan, spillet af Ming-Na Wen, der om nogen er endnu mere endimensionel end Boba.

Der er til gengæld hjælp at hente hos nogle af de andre karakterer i serien, hvor flere er meget veletablerede figurer i Star Wars-universet. Det er også heriblandt, vi finder en af seriens skurke, der vil få enhver fan til at skrige som en lille pige af glæde, når han toner frem på skærmen – og tag så at se The Clone Wars-serien, hvis du holder bare lidt af Star Wars!

Værd at se?


The Book of Boba Fetttitelmelodien er fedThe Mandalorian.

Desværre bruger The Book of Boba Fett for lang tid at komme ordentligt i gang, og når den endelig begynder at komme op i fart, kommer der en rigtig publikumsdarling ind fra højre og stjæler showet. Det er lidt ærgerligt, når der nu er lagt op til, at det er en tv-serie om dusørjægeren Boba Fett. En figur, der i mange årtier har været en favorit blandt fans.

Det store spørgsmål er så: Skal du se The Book of Boba Fett? Svaret er ja. Og er du Star Wars-fan er svaret “ja, selvfølgelig!” Men serien kommer aldrig helt op på samme niveau som The Mandalorian, hvor du som seer føler, der virkelig er noget på spil, når Grogu jages galaksen rundt.

Hvis du ikke har set de to sæsoner af The Mandalorian, bør du dog stærkt overveje at se dem, før du giver dig i kast med The Book of Boba Fett - ellers vil der være ting, der falder helt til jorden. Og så skal du nok væbne dig lidt med tålmodighed, før serien rigtigt kommer i gang. Hvis The Book of Boba Fett alligevel ikke falder i din smag, så er der heldigvis ikke længe til, at det næste Star Wars-ikon udkommer med sin egen serie.

Fakta om 'The Book of Boba Fett'

Manuskriptforfatter: Jon Favreau, Noah Kloor, George Lucas og Dave Filoni
Instruktør: Robert Rodriguez, Dave Filoni, Steph Green, Bryce Dallas Howard og Kevin Tancharoen
Afsnit: 7
Land: USA
Dansk premieredato: 29. december 2021
Dansk streamingtjeneste: Disney+
Medvirkende: Temuera Morrison, Ming-Na Wen, Matt Berry, Corey Burton, Pedro Pascal, David Pasquesi, Carey Jones, m.fl.

LÆS OGSÅ: Gys, Marvel og Star Wars: De bedste serier på Disney+

LÆS OGSÅ: 'Star Trek Discovery' er nu tilbage med fjerde sæson der lover den største trussel endnu

LÆS OGSÅ: 'The Mandalorian' 10 referencer til den originale Star Wars-trilogi

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste