Serier | Anmeldelser

Dans med djævelen: Anmeldelse af 'Lucifer' sæson 5 del 2

AfBrian Mogensen
2. juli 2021
Foto: Lucifer/Netflix

Del artikel

Sidste del af den femte sæson har netop haft premiere på Netlfix.


Lucifer

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

Men alligevel har historien om djævelens færd på jorden begravet sig i den del af mit hjerte, der nyder det fjollede og det let tilgængelige. I hvert fald slugte jeg sæson de 16 afsnit i femte sæson i løbet af to dage, og selvom serien faktisk slutter på en helt perfekt måde, er jeg uendeligt glad for, at der kommer én sæson mere.

Løgn og manipulation


Som enhver anden fader, der skal opdrage på sine børn, får han hænderne fulde i den sidste del af sæson fem.

Og der er sat fuldt skrald på handlingen, der virkelig rykker. Alt er på spil, og der er nok af små detaljer og store begivenheder, der kan tage et solidt tag om hjertet og rykke hårdt til.

Den fandens familie


For Lucifer blev forvist fra himlen efter det fejlslagne oprør mod Gud, og har – efter sin tid som helvedes hersker – bumset rundt på jorden i en generel tilstand af selvretfærdig overlegenhed. En tilstand, vi har købt, fordi Tom Ellis (Buffalo Soldiers, Miranda), der spiller Lucifer, er pissegod, og han leverer en præstation, der er besnærende, charmerende og sympatisk. Men hvis man ser på det sådan rent nøgternt, så har han i årevis opført sig som tvær teenager.

En teenager, der mener, at han ved bedre end et omnipotent væsen, der har skabt hele universet.

Der er ingen, der siger, at han ikke har ret i ankepunkterne, men vi har manglet den anden side af argumentet, og heldigvis vælger seriens skabere nu at lade den historie bevæge sig i den rigtige retning.

Traditionen tro så giver Lucifer ikke noget uden at tage noget igen, og det er ingen overdrivelse at sige, at der aldrig har været så meget på spil, som der er i denne sidste del af femte sæson.

Desværre er der én af de andre større historier, der bliver underprioriteret, og det ender med at blive småproblematisk senere.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i juli 2021

Tom Ellis er naturligvis omdrejningspunktet for serien, og når man har en hovedperson, der har så meget at byde på som Djævelen, kan det godt gøre det svært at skabe et persongalleri, der ikke bare kommer til at spille andenviolin, og det har reelt set været det, der er sket de seneste sæsoner, hvor der er introduceret nye karakterer, der kan tage kampen mod djævelen op på ny.

Men den største indflydelse kommer fra politibetjenten Chloe, som det blev afsløret tidligere, var skabt af Gud som en ”gave” til Lucifer.

Djævlen mangler i detaljen


The Divide, A Walk to Remember

Og det er ikke kun hende. For i takt med at indsatserne bliver større og kampene mere krævende bliver de andre karakterer svært uimponerende og må se sig henvist til biroller eller ganske enkelt som statister.

Det er en skam, for det var med til at gøre Lucifer fjollet og derigennem mere elskværdig.

LÆS OGSÅ: Se den skræmmende teaser: ’Kastanjemanden’ slår snart til på Netflix

Serien er stadig fjollet, men hvis man køber præmissen – og det gør man jo – så er der rykket ved noget, der gør det svært at se, hvad der ellers kan diskes op med i næste sæson, som ikke kan matche denne ellers fine sæson.

Lucifer er ikke stor kunst, men for fanden, hvor jeg elsker den serie. Og jeg elsker, at jeg elsker den. Alle trænger til mere fjol i deres liv.

Det betyder ikke, at jeg ikke kan se fejlene og manglerne i sæson fem. Og de trækker desværre Lucifer ned fra de fem stjerner. Og der er en akut mulighed for, at den kun fortjener tre, hvis ikke du er fan af serien.

Men giv den en chance, og så tænker jeg, at det bliver du.


Fakta om 'Lucifer' sæson 5 del 2
Instruktør: Karen Gaviola, Lisa Demaine, Richard Speight jr. m.fl.
Manuskriptforfatter: Joe Hendersen, Ildy Modrovich, Jason Ning m.fl.
Medvirkende: Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt, D.B. Woodside m.fl.
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Loki’ viser gode takter i seriens første to afsnit

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Fanget i et farligt forhold’ italesætter en ukendelig hverdag

LÆS OGSÅ: Tony Soprano vender tilbage: Se traileren til den kommende ’Sopranos’-film

Del artikel

Læs mere omNetflixLucifer

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste