Serier | Guides

15 internationale serier, vi glæder os til i 2024

AfRedaktionen
4. januar 2024
'Masters of the Air'
Kate Winslet indtager hovedrollen i det længe ventede HBO-drama 'The Regime' / Foto: HBO Max

Del artikel

Serieåret 2024 bliver som altid tætpakket, og der er både helt nye serier og en række tilbagevendende favoritter på listen over de serier, vi glæder os mest til i det kommende år. De er listet efter, hvornår de forventes at få premiere.
 1. True Detective: Night Country
 2. Masters of the Air
 3. Feud: Capote vs. The Swans
 4. Mr. and Mrs. Smith
 5. The New Look
 6. Shogun
 7. The Regime
 8. Manhunt
 9. Palm Royale
 10. 3 Body Problem
 11. Fallout
 12. House of the Dragon (sæson 2)
 13. Ripley
 14. The Bear sæson 3
 15. Mary & George

1. True Detective: Night Country

'True Detective' sæson 4
Den populære antologiserie 'True Detective' vender tilbage på HBO Max med fjerde sæson
Foto: HBO Max

Efter en bragende første sæson har det været en blandet fornøjelse at se HBO's antologiserie True Detective.

Vi er nu nået til fjerde sæson, og handlingen er rykket til Alaska, hvor det uendelige vintermørke bringer mord og overtro med sig. Da et hold forskere bliver fundet frosset ihjel ude på isen, må de to betjente Danvers (Jodie Foster) og Navarro (Kali Reis) modstræbende arbejde sammen for at finde ud af, hvad der er sket.

Som altid med True Detective spiller fortidens synder en rolle, især når det kommer til vores to hovedpersoner, som begge har ting med i bagagen, der ikke vil give slip på dem.

True Detective: Night Country får premiere 14. januar på HBO Max.

2. Masters of the Air

'Masters of the Air'
'Masters of the Air' har været længe undervejs, men nu er premieren lige om hjørnet på Apple TV+
Foto: Apple TV+

Hvis man med jævne mellemrum genser HBO-serien Band of Brothers, vil Masters of the Air uden tvivl også være en serie, man skal se. Serien er nemlig endnu et kapitel om Anden Verdenskrig fra duoen Steven Spielberg og Tom Hanks.

Masters of the Air, der er baseret på Donald L. Millers bog af samme navn, er et actionfyldt krigsdrama, der følger en amerikansk bombeflydivision under Anden Verdenskrig. Serien er en hyldest til de modige mænd fra den 8. luftbårne division, også kendt som "The Bloody Hundredth", hvis mod og broderskab bidrog til sejren over nazisterne.

Samtidig skildrer serien den psykologiske og følelsesmæssige pris, som de unge mænd betalte – nogle blev skudt ned og taget til fange, andre blev såret eller dræbt, og nogle var så heldige at komme hjem.

Det stjernespækkede cast tæller blandt andre Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann og Barry Keoghan.

Masters of the Air får premiere 26. januar på Apple TV+.

3. Feud: Capote vs. The Swans

'Feud: Capote vs. The Swans'
Naomi Watts er en del af det imponerede cast i den nye sæson af antologiserien 'Feud'
Foto: FX / PARI DUKOVIC

Den længe ventede anden sæson af Ryan Murphys antologiserieserie Feud er nu på trapperne. Første sæson handlede om den virkelige fejde mellem Joan Crawford og Bette Davis, spillet af Jessica Lange og Susan Sarandon.

Nu er turen kommet til en ny strid – nemlig den mellem forfatteren Truman Capote og hans entourage af societykvinder, som han kaldte sine svaner.

I Feud Capote Vs. The Swans udleverer Capote i 1975 sladder og hemmeligheder om sine velhavende veninder i en novelle i magasinet Esquire. Det leder til en kæmpe skandale og isolerer forfatteren socialt.

Gus Van Sant har instrueret serien, hvor Tom Hollander portrætterer forfatteren Truman Capote. Svanerne spilles af Naomi Watts, Chloë Sevigny, Molly Ringwald, Demi Moore, Calista Flockhart og Diane Lane.

Feud Capote Vs. The Swans får premiere 31. januar på FX i USA, og den forventes at få premiere på Disney+ i løbet af foråret.

4. Mr. and Mrs. Smith

'Mr. and Mrs. Smith'
Donald Glovers serieversion af 'Mr. and Mrs. Smith' kommer til februar på Prime Video
Foto: Prime Video

Hitfilmen fra 2005 med Brad Pitt og Angelina Jolie som lejemorder-parret Mr. And Mrs. Smith kan ikke være gået manges næser forbi. Nu har den talentfulde serieskaber og skuespiller, Donald Glover (Atlanta), kastet sig over en nyfortolkning af filmen i serieform.

I denne version spiller Glover selv den ene halvdel af Smith-parret, og Maya Erskine giver ham kamp til stregen som den kvindelige modpart. De to får begge arbejde for et mystisk spionbureau, der tilbyder dem et fantastisk liv med spionage, rigdom, rejser ud i verden og et drømmehus på Manhattan.

De får nye identiteter i et arrangeret ægteskab som John og Jane Smith og skal navigere i en ny højrisikomission hver uge. Men tingene kompliceres, da de begyndt at få følelser for hinanden.

Mr. and Mrs. Smith får premiere 2. februar på Prime Video.

5. The New Look

'The New Look'
Juliette Binoche og danske Claes Bang i modeserien 'The New Look'
Foto: Courtesy of Apple TV+

The New Look er skabt af manden bag Bloodline – og medforfatter på bl.a. The Sopranos og Damages – Todd A. Kessler.

Serien foregår under og efter den nazistiske besættelse af Paris. I kølvandet på krigen er Coco Chanels status som den mest berømte tøjdesigner gennem tiden på spil. Christian Dior indtager i stedet tronen, eftersom han giver håb til en hel verden gennem sine banebrydende kreationer.

Hovedrollerne som henholdsvis Christian Dior og Coco Chanel spilles af Emmy-vinder Ben Mendelsohn (Bloodline) og Oscar-vinder Juliette Binoche (The English Patient). Foruden de to kan man glæde sig til at opleve danske Claes Bang (The Square, Dracula) som Spatz, Maisie Williams (Game of Thrones) som Catherine Dior, John Malkovich (Being John Malkovich) som Lucien Lelong og Emily Mortimer (The Newsroom) som Elsa Lombardi.

The New Look får premiere 14. februar på Apple TV+.

6. Shogun

'Shogun'
'Shogun' er en storslået ny serieversion af James Clavells bestsellerroman
Foto: Disney+ / FX

FX-serien Shogun er en storslået ny udgave af James Clavells bestsellerroman af samme navn, der også tidligere er blevet filmatiseret med Richard Chamberlain i hovedrollen.

Den nye serie foregår i Japan i år 1600 ved begyndelsen til en voldsom borgerkrig i landet. Man følger Lord Yoshii Toranaga, der kæmper mod fjenderne fra det såkaldte regentråd. Ad omveje får han hjælp til at generobre magten fra den strandede, engelske kaptajn, John Blackthorne, og Blackthornes oversætter, Toda Mariko.

Shogun er skabt af Rachel Kondo og Justin Marks, og på rollelisten finder man bl.a. Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Cosmo Jarvis, Anna Sawai og Hiroyuki Sanada (der også har produceret serien.)

Shogun får premiere 27. februar på Disney+

7. The Regime

'The Regime'
Kate Winslet indtager hovedrollen i den nye HBO-miniserie 'The Regime'
Foto: HBO Max

Sidst Kate Winslet var aktuel i en HBO-serie, løb hun med Emmyen for bedste kvindelige hovedrolle. Dengang var det som forpint efterforsker i Mare of Easttown, men i den kommende miniserie, The Regime, ser vi helt nye sider af den alsidige, britiske skuespillerinde.

The Regime fortæller historien om et moderne, europæisk regime (med Kate Winslet som en slags præsident), der i løbet af et år falder fuldstændigt fra hinanden.

Foruden Winslet kan man glæde sig til at opleve Matthias Schoenaerts (Rust and Bone), Guillaume Gallienne (Marie Antoinette), Andrea Riseborough (To Leslie) og Hugh Grant.

Serien er skabt af Will Tracy og instrueret af Stephen Frears og Jessica Hobbs.

The Regime får premiere 4. marts 2024 på HBO Max.

8. Manhunt

'Manhunt'
Tobias Menzies spiller hovedrollen i den nye true crime-serie 'Manuhunt' på Apple TV+
Foto: Apple TV+

Manhunt er en true crime-thriller om en af ​​verdenshistoriens mest kendte forbrydelser – en forbrydelse, der også har været en af de sværeste at forstå. Serien skildrer jagten på John Wilkes Booth efter mordet på Abraham Lincoln og er baseret på bestselleren af James L. Swanson.

Tobias Menzies (The Crown, Game of Thrones) spiller hovedrollen som Edwin Stanton, der satte jagten ind på Booth, og blandt de øvrige skuespillere er Anthony Boyle, Lovie Simone, Will Harrison og Brandon Flynn.

Miniserien er skabt af Monica Beletsky (Fargo, The Leftovers) og Carl Franklin (Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story) har instrueret de to første afsnit

Manhunt får premiere 15. marts på Apple TV+.

9. Palm Royale

'Palm Royale'
Kristin Wiig spiller hovedrollen i den nye serie på Apple TV+ 'Palm Royale'
Foto: Courtesy of Apple TV+

Maxine Simmons (Kristen Wiig) største ønske er at blive en del af overklassesamfundet i Palm Beach. Men hvor meget af sig selv er hun villig til at ofre for at få, hvad de andre har?

Komedieserien Palm Royale er en klassisk underdog-historie, inspireret af virkelige hændelser, der foregår i det eksplosive år 1969. Serien er løst baseret på Juliet McDaniels roman Mr. & Mrs. American Pie.

Det er serieskaber Abe Sylvia (Dead to Me, George and Tammy), der står bag, og foruden Kristen Wiig byder rollelisten på et væld af store stjerner, bl.a. Laura Dern, Allison Janney, Ricky Martin, Josh Lucas, Leslie Bibb, Kaia Gerber, Bruce Dern og Carol Burnett.

Palm Royale får premiere 20. marts på Apple TV+.

10. 3 Body Problem

'3 Body Problem'
Skaberne af 'Game of Thrones' er tilbage med en helt ny Netflix-serie '3 Body Problem'
Foto: Netflix

Den længe ventede Netflix-serie af de herrer D.B. Weiss og David Benioff (skaberne af Game of Thrones) er baseret på den internationale bestseller The Three-Body Problem, der er en del af trilogien Remembrance of Earth's Past.

Historien begynder i 1960'ernes Kina, da en ung kvinde træffer en skæbnesvanger beslutning, der giver genlyd på tværs af rum og tid helt frem til i dag. Naturlovene, som vi kender dem, bliver opløst på uforklarlig vis, og derfor må en sammentømret gruppe af geniale videnskabsmænd slå sig sammen med en ukuelig efterforsker for at stoppe den største trussel, menneskeheden hidtil har stået overfor.

Blandt de medvirkende er Benedict Wong, Jovan Adepo, John Bradley, Eiza González, Jess Hong, Alex Sharp, Liam Cunningham og Jonathan Pryce.

3 Body Problem får premiere 21. marts på Netflix.

11. Fallout

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-01-03/fallout_0.png
Lisa Joy og Jonathan Nolan står bag den nye Prime Video-serie 'Fallout'
Foto: Prime Video

Skaberne af den hedengangne HBO-serie Westworld, Jonathan Nolan og Lisa Joy, står bag den nye serie Fallout, der er en serieadaption af det populære spil af samme navn.

Serien foregår i den samme postapokalyptiske verden som spillet, men fortæller sin helt egen historie. Den foregår 219 år efter, at en atomkrig permanent har ændret verden og menneskeheden, og man følger den unge kvinde Lucy (Ella Purnell), der har levet hele sit liv i en underjordisk hvælving. Hun bliver dog tvunget til at forlade sit beskyttede liv og skal nu lære at navigere i et lovløst land fyldt med mutanter og mennesker, der er villige til at gøre alt, hvad der skal til for at overleve.

Blandt de øvrige medvirkende er Walton Goggins, Aaron Moten, Moisés Arias og Kyle MacLachlan.

Fallout har endnu ikke fået en premieredato, men kommer i løbet af året på Prime Video.

12. House of the Dragon sæson 2

'House of the Dragon'
Matt Smith og Emma D'Arcy er tilbage i anden sæson af HBO-serien 'House of the Dragon'
Foto: HBO Max

House of the Dragon er baseret på George R.R. Martins bog Fire & Blood og fortæller historien om House Targaryen 200 år før begivenhederne i fanfavoritten, Game of Thrones.

I anden sæson fortsætter familiestriden – og kampen om jerntronen – og der er gensyn med såvel Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint og Fabien Frankel fra første sæson.

Der er også nye navne på rollelisten i den kommende sæson, blandt andre Clinton Liberty som Addam of Hull, Jamie Kenna som Ser Alfred Broome, Kieran Bew som Hugh og Simon Russell Beale som Ser Simon Strong.

Sæson 2 af House of the Dragon får premiere i løbet af sommeren, og første sæson kan ses nu på HBO Max.

13. Ripley

'Ripley'
Andrew Scott som Tom Ripley i den nye Netflix-serie 'Ripley'
Foto: Netflix

Hvem husker ikke Anthony Minghellas blændende thrillerdrama The Talented Mr. Ripley fra 1999 med Matt Damon, Jude Law og Gwyneth Paltrow på rollelisten? Nu kommer samme fortælling i serieform, og ligesom filmen er også denne baseret på Patricia Highsmiths krimi fra 1955.

I Ripley spiller Andrew Scott undermåleren – og bedrageren – Tom Ripley, der bliver hyret af en rigmand til at tage til Italien for at hente sønnen Dickie Greenleaf hjem til New York. Men Ripley bliver hovedkuls betaget af Dickie og dennes ekstravagante livsstil, og snart er luften tyk af bedrag … og planer om mord!

Over for Andrew Scott i den titulære hovedrolle finder man Johnny Flynn som Dickie og Dakota Fanning som Marge Sherwood.

Serien er skabt af Steven Zaillian, der bl.a. også er manden bag HBO-serien The Night Of. Han har desuden skrevet manuskript til et hav af succesfulde film, bl.a. The Irishman og Moneyball.

Ripley har endnu ikke fået en premieredato, men kommer Netflix i årets løb.

14. The Bear sæson 3

'The Bear'
Den populære kokkeserie 'The Bear' får en tredje sæson og kommer senere i år på Disney+
Foto: FX

En af de allerbedste serier i 2023 var anden sæson af den fænomenale FX-serie The Bear, og heldigvis har FX allerede annonceret, at der kommer en tredje sæson i løbet af 2024.

The Bear er skabt af Christopher Storer, Joanna Calo og Josh Senior og følger Carmen "Carmy" Berzatto (Jeremy Allen White), Sydney Adamu (Ayo Edebiri) og Richard "Richie" Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach) i deres forsøg på at forvandle en nusset sandwich-joint til en prestigefyldt restaurant. Det fører ikke så lidt udfordringer med sig – både professionelt og privat.

Der er endnu ikke sluppet meget information ud om tredje sæson, så man kan kun håbe, den holder samme tårnhøje niveau som de første sæsoner.

Indtil tredje sæson rammer skærmen senere i år, kan første og anden sæson stadig ses på Disney+.

15. Mary & George

'Mary & George'
Det britiske periodedrama 'Mary & George' har blandt andre Julianne Moore på rollelisten
Foto: SkyShowtime

Den britiske serie Mary & George er inspireret af den sande historie om Mary Villiers (Julianne Moore), der formede sin karismatiske søn, George (Nicholas Galitzine fra Red, White and Royal Blue), til at forføre King James Den Første (Tony Curran). Danske Trine Dyrholm spiller kongens hustru, Queen Anne.

Bevæbnet med ubarmhjertig politisk skarphed var det ikke blot sønnen, Mary fik afsat – hun giftede sig også selv op gennem den sociale rangstige, bestak politikere og samarbejdede med kriminelle. På den måde blev mor-søn-duoen blandt de rigeste og mest indflydelsesrige skikkelser, det engelske hof nogensinde har set.

Mary & George leder tankerne hen på ikoniske historiske dramaserier som The Borgias og The Tudors og får premiere i løbet af 2024 på SkyShowtime.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste