Serier | Guides

5 af 2020’s bedste binge-serier til din juleferie

AfBuster Kristensen
21. december 2020
Foto: Alfa/Jakob (Sebastian Jessen)/Emilia Staugaard/TV 2

Del artikel

Serierne er i år 2020 ikke bare en flugt fra hverdagens trummerum. De er redningskranse fra corona-hammeren, dårlige forbindelser på Google Meet og Mette Frederiksens alvorlige suk til pressemøderne. Vi har fundet fem serier, du kan binge-flygte din vej ud af 2020 med.


Og nu skal 2020 – den bastard – bare ud af vagten, og det kan kun gå for langsomt. Der kan serierne heldigvis – igen – hjælpe til.

I samarbejde med Telmore har vi udvalgt fem helt og aldeles binge-værdige serier fra 2020. Fra den oversete til blockbusteren. Alle sammen lige op til juleferien, hvor du med årtiers bedste bedste samvittighed har lov til at binge dig langt ud af dette miserable herrens år.

LÆS OGSÅ: Stærke emner: 5 serier der får dig til at tænke

Alle serierne kan du få adgang til med Telmore Play. Her får du nemlig adgang til fire af de store streamingtjenester: Netflix, HBO Nordic, TV 2 Play og Viaplay.

1. Den, der blev danskernes yndlingsserie 2020


Alfa, TV 2 PLAY

Jo, jo, der har vel også været små lyspunkter i 2020. En af dem har været, at TV 2 for alvor er trådt i karakter som en seriøs udbyder af dansk seriedrama. Det blev cementeret på den nye seriefestival, Aarhus Series, hvor TV 2-serien Alfa vandt prisen som danskernes nordiske yndlingsserie.

Bag serien står Avaz-brødrene (Mens vi lever og Kollision), der med Alfa fortæller historien om to brødre, der står på hver sin side af loven. I øvrigt spillet af brødreparret Sebastian og Andreas Jessen.

Der er store følelser på spil, og der er muligvis skævet lidt til The Departed, men det skal ikke tage noget fra denne danske serieperle, der bestemt er binge-værdig til din juleferie.

2. Den, der overraskede som årets blockbuster-serie (og som du har set!)


The Queen’s Gambit, Netflix

Hvem skulle have troet, at den mest sete miniserie nogensinde (62 millioner seere i seriens første 28 dage) skulle være en serie om en introvert skaknørd, hvis plot bygger på en relativ ukendt roman. The Queen’s Gambit hed forfatteren Walter Tevis bog fra 1983.

Det er ikke desto mindre virkeligheden anno 2020, hvor serien af samme navn er som skabt til at blive fortæret 1. og. juledag, som alligevel er aflyst i år.

LÆS OGSÅ: Her er årets mest sete serier på HBO Nordic

Har du ikke set den (det må du da næsten have?), så har du i den grad noget at glæde dig til.

3. Den, der transporterer dig verden rundt med en kokain-sending


ZeroZeroZero, HBO Nordic

Endnu en miniserie, der i sandhed vil transportere dig ud og væk. Nærmere betegnet fra Mexico over New Orleans til Syditalien.

Det er nemlig den rejse, som en sending på fem tons kokain skal på i denne (også) oversete perle af en miniserie, ZeroZeroZero.

LÆS OGSÅ: Se listen: Her er årets mest sete serier på Netflix i 2020

Hvert afsnit er som en lille mindeværdig cinematisk oplevelse i sig selv, og så formår serien på én og samme tid at tegne detaljeret personhistorier, mens den uden at gøre væsen af sig gør os klogere på en global problematik, der er lige så virkelig som serien føles. Giv dig selv ZeroZeroZero i julegave.

4. Den, du kan slå julemave til


Store Lars, Viaplay

Okay, okay, det kan også blive lige lovligt dramatisk og alvorligt med kokainhandel, brødre-intriger og skak-narkomaner. Måske har du oven på den juleand og to portioner risalamande for meget bare brug for let lidt underholdning.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste skuespillere i 2020

Nej, det er ikke Klovn, men mindre kan kan også gøre det. I Store Lars spiller Lars Hjortshøj en fyret hospitalsklovn (og en fiktionaliseret rolle af sig selv), og ligesom i Klovn er der nok af tåkrummende episoder og kendis-cameos til, at du nok skal føle dig godt underholdt en god eftermiddag eller to.

5. Den, der muligvis er 2020’s mest oversete dokuserie


How To With John Wilson, HBO Nordic

Indrømmet. Det var først i researchen til denne artikel, at jeg faldt over doku-serien How To With John Wilson. Den figurerer nemlig på en del lister over 2020’s bedste serier.

Og med rette skulle jeg så nu hilse at sige efter selv at være dykket ned i denne poetiske, komiske og fabulerende serie om John Wilson, der over seks afsnit undersøger alt fra, hvordan man small-talker, forbedrer sin hukommelse til kunsten udi at koge den perfekte risotto.

LÆS OGSÅ: Podcast: Anmeldelse af 'Raised by Wolves'

Men det er blot seriens stillads og motor. How To With John Wilson er i virkeligheden en fintfølende og humoristisk kortlægning af, hvad det vil sige at være menneske i dette forbandet herrens år.

Del artikel

Andre Serier | Guides