Serier | Guides

ANNONCE: Chris Carter er forfatteren til dig der elsker serier som Mindhunter og True Detective

AfKim Sørensen
23. december 2022
Lydbøger til dig der elsker Mindhunter og True Detective
Foto: Jentas

Del artikel

Hvis du ikke kan få dine krimibøger spændende og uhyggelige nok, så er Chris Carters bøger din næste afhængighed.

Vi har tidligere lavet en guide til krimiforfattere du bare må kende, hvis du er stor krimielsker. En af dem du måske ikke har hørt om, er den succesfulde krimiforfatter Chris Carter, der skriver bøger der er så uhyggelige og vanedannende, at du får svært ved at lægge dem fra dig igen.

I hans bøger vil du kunne genkende den stemning du fik, da du så den første sæson af True Detective eller David Finchers Mindhunter. Den helt store styrke i hans bøger, er hans evne til at fokusere ligeligt på whydunnit som whodunnit, da vi i hans bøger lærer en del om morderne og årsagen til, at de ender med at begå de uhyggelige og særdeles brutale forbrydelser.

Fra seriemordere til succesfuldt musikerliv

Chris Carter er en spændende person. Han er født i Brasilien, og så har han arbejdet med adskillige seriermordere som kriminalpsykolog i USA, hvorfra han har fået meget af den inspiration, der skulle til for at blive krimiforfatter med bøger der netop tager afsæt i fiktive sager med de mest forfærdelige mord.

Efter at have arbejdet som kriminalpsykolog i en del år måtte han indse, at det ikke var uden omkostninger at beskæftige sig med de mørkeste sind i verden. Derfor besluttede han sig for at kaste sig ud i livet som rockmusiker, hvor han i en årrække turnerede med en række succesfulde bands indenfor glamrock.

Blodige bøger

Skrevet i Blod
Foto: Mofibo

Chris Carter havde egentlig ret fin succes med musikken, men besluttede sig alligevel for at flytte til London for at blive fuldtidsforfatter, hvor han kunne bruge den viden han havde tilegnet sig fra sit liv som kriminalpsykolog.

Det er der kommet en serie på i alt tolv bøger ud af, hvor man følger kriminalbetjent Robert Hunter, der sammen med sin partner Garcia arbejder i en enhed i LAPD. De beskæftiger sig med de værste sager, der som regel involverer de mest forstyrrede seriemordere, der gør gaderne i Los Angeles usikre.

Den seneste bog fra Chris Carter er vi selv lige blevet færdige med. Den blev lyttet igennem på to aftener, og det er absolut lige så uhyggeligt og nervepirrende som altid.

Nedenfor kan du læse et udpluk af bogen Blodig Jagt

Blodig Jagt

Blodig jagt
Foto: Mofibo

”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter?” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.”

Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget.

Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen.

Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden.

*Kilde: Jentas

Start lytningen i dag. Bliv kunde hos Mofibo, og få 30 dage gratis her

Du kan lytte til Blodig Jagt her.

Vores favoritter

Vi har naturligvis lyttet til alle Chris Carters bøger, og skal vi være helt ærlige, så er det svært at udpege favoritter. Vi har dog alligevel lavet en top tre over de bedste Chris Carter bøger, som vi i den grad anbefaler du lytter til snarest muligt.

3. Krucifiks Morderen

Krucifiks morderen
Foto: Mofibo

En ung kvinde findes brutalt myrdet i en hytte i Nationalparken i Los Angeles. Hun er nøgen, hænger fra to træstolper og huden er flået af hendes ansigt, vel at mærke mens hun stadig var i live. Mordereren har skåret et besynderligt udseende dobbelt-kors i hendes nakke; Krucifiks-morderens signatur.

Men hvordan er det muligt? To år tidligere blev Krucifiks-morderen fanget og henrettet.

Er en kopimorder på spil, eller er kriminalassistent Hunter tvunget til at tænke det utænkelige? Er den virkelige Krucifiks-morder stadig derude et sted, klar til at angribe og plage Hunter på ny?

Robert Hunter og hans nye assistent står på tærsklen til et mareridt af ufattelige dimensioner og som ingen ende vil tage...

En koldblodig seriemorder, maltrakterede lig, en kriminalassistent på sit livs jagt – Chris Carter har skrevet en hæsblæsende psykologisk krimi-thriller der får hårene til at rejse sig i nakken.

Start lytningen i dag. Bliv kunde hos Mofibo, og få 30 dage gratis her

*Kilde: Mofibo

2. Jeg er Døden

Jeg er Døden
Foto: Mofibo

En ung kvinde bortføres, og syv dage efter bliver hendes lig fundet på et øde grønt område ved Los Angeles’ internationale lufthavn.

Obduktionen viser, at hun er blevet torteret og myrdet på yderst bizar vis. Men overraskelserne ender ikke her. Denne morder kan lide at lege, og han har efterladt et brev i halsen på sit offer.

Kriminalassistent Robert Hunter, leder af LAPD’s specialafdeling for særligt voldelige forbrydelser, bliver sat på sagen. Men næsten omgående dukker endnu et lig op. Hunter og hans faste makker, kriminalassistent Carlos Garcia, ved, at det er et kapløb med tiden, for det går hurtigt op for dem, at de jager et uhyre. Et sandt rovdyr, hvis fortid gemmer på en grufuld hem­melighed, og hvis trang til at gøre mennesker fortræd og tørst efter mord aldrig kan slukkes – for han er DØDEN.

Start lytningen i dag. Bliv kunde hos Mofibo, og få 30 dage gratis her

*Kilde: Mofibo

3. Dødens Kunstner

Dødens Kunstner
Foto: Mofibo

Dødens kunstner af Chris Carter er det fjerde bind i serien om detektiv Robert Hunter og hans assistent Garcia

En sygeplejerskestuderende får sit livs chok, da hun finder sin patient, dommer Derek Nicholson brutalt myrdet i sin seng. Mordet synes meningsløst, da Nicholson var dødeligt syg og kun havde få uger tilbage at leve i. Men det der chokere kriminalassistent Robert Hunter mest er det visitkort som morderen har efterladt. For Hunter betyder dette, at morderen prøver at kommunikere med politiet, men metoden har han aldrig set før. Og hvad kunne den direkte besked være? Lige da Hunter og hans makker Garcia finder et spor, bliver der fundet et nyt lig, og et nyt visitkort. Men der er umiddelbar ikke nogen forbindelse mellem ofrene.

Nu må Hunter og Garcia tage dristige midler i brug, inden dødens skulptør er færdig med sit mesterværk.

Start lytningen i dag. Bliv kunde hos Mofibo, og få 30 dage gratis her

*Kilde: Mofibo

Fyld vinteren med de bedste lydbøger fra Mofibo.
Lyt og læs - derhjemme og på farten. Vælg mellem 600.000 e- og lydbøger.
Tilmeld dig nu, og få adgang til de spændende historier i app'en.
Som bruger af Vi Elsker Serier kan du få 30 dage gratis her

Del artikel

Læs mere omchris carter

Mest læste