Serier | Guides

De 5 bedste serier, vi så i maj 2023

Af
Alexander Jørgensen
31. maj 2023
bedste serier i maj 2023
India Amarteifio som den unge Dronning Charlotte i 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' / Foto: Netflix

Del artikel

Hvad skal du se, nu hvor 'Succession' er bragt til ende? Vi iler til med vores bedste bud, for der er heldigvis mange andre gode serier at kaste sig over lige nu.

Ovenpå den kæmpe følelsesmæssige mavepuster, som afslutningen på HBOs Succession var, kan man sidde tilbage med spørgsmålet: Findes der overhovedet andre gode serier i den her kolde og kyniske verden? Det gør der heldigvis.

Uanset om du er til en virkelig historie fra fortiden, smukt genfortalt, eller en fiktiv, dystopisk historie, som foregår efter apokalypsen, er der noget for dig på den her liste. Her er 5 gode bud på hvilken serie, der kan udfylde tomrummet efter Succession de kommende mandage.

A SMALL LIGHT

Vi kender alle sammen historien om Anne Frank, den jødiske pige, som med sin familie søger tilflugt fra den nazistiske jødeforfølgelse i Amsterdam. I A Small Light får vi den historie set fra sekretæren, Miep Gies' (Bel Powley) synspunkt. Hun siger med det samme ja, da hendes chef, Otto Frank (Liev Schreiber) beder hende om hjælp. Miep kaster sig ud i et dødbringende spil og er flere gange ved at blive opdaget på sin mission, som vi alle ved er dømt til at fejle.

Det er en virkelig rørende historie, der ikke bliver mindre smuk af, at man godt allerede kender slutningen.

A Small Light kan streames på Disney+.

QUEEN CHARLOTTE: A BRIDGERTON STORY

Er du til smukke kjoler, politiske intriger og hede romancer? Så er Queen Charlotte: A Bridgerton Story lige noget for dig. Det er en miniserie, som giver os baggrundshistorien om den spydige og sladderlystne Queen Charlotte (India Amarteifio og Golda Rosheuvel), som vi kender fra Bridgerton. Ligesom med Bridgerton, er denne serie en nyfortolkning af regency-perioden. Det har skabt debat, men giver også muligheden for at fortælle nye historier, som folk kan spejle sig i.

Serien brillerer med flotte præstationer fra de relativt nye skuespillertalenter og en fængende nuanceret kærlighedshistorie.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story kan streames på Netflix.

SILO

10.000 mennesker lever sammen i en gigantisk silo. Verden udenfor er gold og øde og de få mennesker, der våger sig ud, dør efter få skridt. Det samfund er grobunden for en serie, der har et væld af historier at fortælle. Bl.a. er der aspekter af klassisk Sci-fi, krimi, action og romance at finde i Silo. Vores anmelder gav serien fem hjerter og skrev: "Silo har lidt af det hele, og den får det meste til at fungere godt."

Når man dertil lægger en fantastisk Rebecca Ferguson (Dune og Mission: Impossible – Fallout) bliver det en kæmpe anbefaling. Hun giver den som den nysgerrige ingeniør, Juliette Nichols, som ikke tror på ledelsens historie om verdenen udenfor og vil risikere alt for at finde svar.

Silo kan streames på Apple TV+.

EN AF DRENGENE

Man kunne godt fristes til at tro det, men det er ikke kun Jones Risvig, der kan lave ungdoms-TV i Danmark. Det viser Teys Schucany med denne moderne coming of age-historie.

Den lidt stille teenagedreng, Lau (Jonathan Meinert Pedersen), skal med drengene i sin klasse på mandetur. Men Lau lever ikke op til de idealer, de andre har om ”en rigtig mand”. Han er ikke som de andre drenge, måske lige bortset fra den nye københavnerdreng, Aksel (Jacob Spang Olsen).

Denne korte serie, der sammenlagt varer lige over en time, undersøger i bund og grund lige nøjagtig den problemstilling. Hvad vil det sige at passe ind, og behøver man egentlig det? Det er en nutidig og velfortalt historie, som de fleste ville have godt af at høre, og det er netop derfor, vores anmelder gav den fem hjerter og skrev: "Sæt 'En af drengene' på pensumlisten i de store klasser!"

En af drengene kan streames på Viaplay.

THE GREAT S3

I maj udkom tredje sæson af den sorte dramakomedie The Great, og vores anmelder var vild med den. Serien, der er bygget på den længst regerende kvindelige monark i Rusland, Katarina den Store, startede flot ud i sæson 1 og er stødt vokset derfra.

Serien er blevet kaldt for antihistorisk af skaberne og er da også meget løst baseret på dronningens vej til magten, men det gør heldigvis ikke noget. For serien er absurd sjov og ikke nok med det, så formår den at fortælle en dragende menneskelig historie om en kvinde, der prøver at finde kærligheden, meningen og magten i en bizar verden, som vitterlig har hende og hendes mand som omdrejningspunkt.

The Great kan streames på HBO Max.

Del artikel