Serier | Guides

Gode serier lige nu: 5 serier, der redder din januar

AfKasper
11. januar 2021
Foto: Cobra Kai sæson 3/Ralph Macchio og William Zabka/Tina Rowden/NETFLIX © 2020

Del artikel

Vi starter 2021, som 2020 sluttede. Landet er lukket ned. Men måske er det ikke så dumt igen, hvis man er serie-fanatiker.


Men for os, der har lidt af et problem med serie-afhængighed, vil optimisten muligvis have en pointe, selvom vi ser ind i en januar med nedlukninger. Der er i årets første måned nemlig også et mekka af gode serier, vi kan kaste os over.

Sammen med med Telmore Play har vi udvalgt fem serier, som nok skal redde din januar. Måske endda som en anden jubelidiot under dit mundbind få dig til at nynne Monty Pythons Always Look on the Bright Side of Life, mens du glad gadedrenge-hopper ned mod kiosken efter mere serie-slik.

Cobra Kai, sæson 3


Premiere 1. januar 2021
Netflix

I 2018 stod det klart, at Daniel-san var den virkelige skurk i Karate Kid-filmene fra 1980’erne – ikke hans ærkefjende, Johnny Lawrence. Det kunne en overset perle af en YouTube-serie nemlig redegøre for.

Her mødte vi de to 34 år efter, og årene havde bestemt ikke været gode ved Johnny, der var både alkoholiseret og fremmedgjort fra sin ekskone og søn.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Cobra Kai sæson 1

Imens var Daniel-san smuttet forbi livets vejbump med en lethed, der i 2018 havde givet ham en slesk arrogance, kun halvt skjult bag den drengede charme, der fik ham til at hænge som plakat på teenagepigeværelser verden over. Serien er for længst rykket på Netflix, og 3. sæson holder niveauet og lå klar til at binge allerede fra årets allerførste dag.

Equinox


Premiere 30. december 2020
Netflix

Det er tidligere prominente navne fra DR Drama, der står bag Equinox, Netflix’ anden danske original-serie efter The Rain.

Serien bygger på Tea Lindeburgs DR-podcastserie Equinox 1985. En fiktionaliseret true-crime-podcast, hvis omdrejningspunkt – ligesom serien – var en gymnasieklasses uforklarlige forsvinden under studenterkørsel.

LÆS OGSÅ: Interview med skuespillere fra 'Equinox': "Vi bestiller stort set ikke andet end at være på kant med hinanden"

Seriens hovedperson er Astrid (Danica Curcic), der var ni år, da hendes storesøster på mystisk vis forsvandt dengang. Det er hende, vi – sorgramt og traumatiseret på flere niveauer – møder som 35-årig. En rolle, som Curcic bærer så godt, at du alene af den grund bør kaste dig over denne danske thriller, der lægger sig op af den tyske sci-fi-serie Dark.

Få Telmore Play

Køber du et mobilabonnement hos Telmore, kan du få adgang til både lyd- og e-bøger, over en million musiknumre samt streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV 2 PLAY. Streamningtjenesterne fungerer på samme måde, som hvis du købte dem direkte hos udbyderen, men du sparer penge ved have dem samlet i dit mobilabonnement.


The Stand, miniserie


Premiere 17. december 2020
HBO Nordic

En verden smadret af en smitsom virus. Det lyder i 2021 mere som noget Kåre Quist kunne indlede TV-avisen med, og ikke (endnu) en filmatisering af en Stephen King-roman. Det er ikke desto mindre sidstnævnte, som The Stand er og handler om.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i januar

En postapokalyptisk miniserie, der blandt andet har en styrke i, at man rent faktisk selv sidder i lidt af en postapokalyptisk tid. Dog ikke så slem som i The Stand, hvilket man så kan godte sig lidt med, når man ikke som det næste springer op fra sofaen som en skræmt kat. Den slags chokeffekter gør serien sig nemlig også i..

Friheden, sæson 2


Premiere 24. oktober 2020
Viaplay

Har du endnu ikke kastet dig over den danske svindlerkomedie Friheden, så ved du nu, hvad du bl.a. skal binge i januar.

Lars Ranthe og Lene Maria Christensen spiller ægteparret Nina og Erik, der er gået så træt i hverdagens trummerum, at de ikke ser nogen anden udvej end svindle sig ud leverpostejen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i januar

Og det gør de på underholdende vis. Friheden er nemlig noget så sjældent som en særdeles vellykket dansk kriminalkomedie. Og den holder niveauet i anden sæson, hvor fristelsen til at lave et sidste kup bliver så stor, at både børn og skønhedsbranchen filtres ind i parrets svindelsuppedas.

I Know This Much Is True


Premiere 11. maj 2020
HBO Nordic

Vi har vist sagt det før, og vi kommer nok også til at sige det igen: Vi lever i en sand serie-guldalder. Det kan vi prise os lykkelige for – især under en pandemi.

Men det betyder samtidigt, at vi har og kommer til at gå glip af nogle fremragende serier – simpelthen fordi, der er så mange.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af I Know This Much Is True

Den kategori hører den noget oversete I Know This Much Is True meget vel i. Med en helt igennem fænomenal Mark Ruffalo i dobbeltrollen som tvillingeparret Thomas og Dominick dykker serien ned i barndomstraumer og psykisk lidelse. Og jo, det er tungt, men det er bestemt det tunge suk værd!

LÆS OGSÅ: De 12 vigtigste og bedste sci-fi-serier fra 2020

LÆS OGSÅ: Podcast: Fik du set dem? De bedste serier fra 2020

LÆS OGSÅ: Stærke emner: 5 serier der får dig til at tænke

Del artikel

Andre Serier | Guides