Serier | Guides

Guide: 5 fantasyserier, der følger i fodsporene på 'Ringenes Herre'

AfSteffen Lomholt Pedersen
21. april 2022
Foto: The Lord of the Rings Amazon Original Series - First Series Image Courtasy of Amazon Studios/Amazon Studios

Del artikel

Det varer ikke længe, før Prime Videos kæmpesatsning af en fantasy-tv-serie baseret på 'Ringenes Herre' ser dagens lys.


The Lord of the Rings: The Rings of Power

I dag er findes der en masse fantasybaserede tv-serier, som du kan bruge din værdifulde skærmtid på. Vi Elsker Serier har her samlet et bud på fem af dem, som vi mener, er værd at give sig i kast med, og som alle – på hver sin facon – er inspireret af og indeholder nogle af de samme elementer, som dem i J. R. R. Tolkiens verdenskendte roman om Frodo og herskerringen.

The Witcher


Henry Cavill som Geralt i 'The Witcher'
Foto: Netflix

The Witcher er en fantasyserie baseret på den polske forfatter Andrzej Sapkowskis historier om monsterjægeren Geralt af Rivia.

Den første bog udkom tilbage i 1986, og universet har sidenhen udviklet sig til en kæmpe franchise med adskillige bøger og noveller, computerspil, brætspil og ikke mindst et par tv-serier, hvoraf den seneste på Netflix har ingen mindre end Superman i hovedrollen; Henry Cavill (Enola Holmes, Mission Impossible: Fallout, The Tudors).

Ligesom Ringenes Herre er The Witcher fyldt med mytiske væsner, troldmænd og elvere, der ikke altid kommer lige godt ud af det med hinanden. Sæson 2 er netop udkommet på Netflix, og serien er et oplagt bud, hvis du er i humør til noget fantasy.

The Wheel of Time


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/Wheel-of-Time.jpg
Foto: The Wheel of Time/Jan Thijs/Sony Pictures Television Inc./Amazon Content Services LLC

The Wheel of Time er en tv-serie baseret på den amerikanske forfatter James Oliver Rigneys romanserie af samme navn.

Det er en lidt atypisk historie om det gode mod det onde, hvor tiden konstant kører i ring. Folk vender tilbage i en slags reinkarnation efter deres død, og nu er turen snart kommet til, at det er den onde magiker Dragens, der vender tilbage – medmindre selvfølgelig de gode kræfter kan finde og stoppe ham, før det når så vidt.

Den første sæson af The Wheel of Time tager udgangspunkt i den første roman i serien og taget i betragtning af, at der er syv store bøger i serien, så ser det ikke ud til, at den slutter lige foreløbigt. Find den på Prime Video.

Game of Thrones


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/05/Got1.jpg
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Serien her behøver næppe nogen større introduktion.

Selvom mange af os ikke fik den slutning, som vi havde håbet på, ændrer det ikke, at Game of Thrones blev et af de største kulturelle fænomener i nyere tid. Serien var banebrydende på mange områder, og seerne kunne aldrig vide sig sikre på, hvad der ville ske (eller hvem der ville dø) i næste afsnit.

Serien blev en kæmpe succes, og det er formentligt også derfor, at alle efterfølgende serier, der indeholder bare et gran fantasy, på et eller andet tidspunkt ender med at blive sammenlignet med Game of Thrones. Alle otte sæsoner kan streames på HBO Max.

The Dark Crystal: Age of Resistance


Foto: THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE / Netflix / Kevin Baker
Foto: THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE / Netflix / Kevin Baker

The Dark Crystal: Age of Resistance er, hvad man får, hvis man kombinerer The Muppets med Ringenes Herre.

Og det er ikke et tilfælde. Tv-serien The Dark Crystal: Age of Resistance er en forgænger til kultfilmen The Dark Crystal fra 1982, som er filmet og instrueret af Jim Henson og Frank Oz. To navne, du måske har hørt før.

Jim Henson er kendt som skaberen af The Muppets og var en verdenskendt dukkefører indtil sin død i 1990. Frank Oz er manden og stemmen bag Yoda-figuren i Star Wars, som ligeledes har mange kendte dukker på cv’et. Hvis du kan lide filmen Labyrinth fra 1986, en anden af Jim Hensons film, med David Bowie og Jennifer Connelly på rollelisten, så vil du formentligt også kunne lide serien her, der kan ses på Netflix.

Merlin (1998)


Jurassic ParkPeaky BlindersFight Club, The Crown, Harry Potter)Game of Thrones)The Lion KingComing To America

Her følger vi Sam Neill i hovedrollen som Merlin, imens han beretter om sin krig imod Dronning Mab, som sidenhen førte til skabelsen af slottet Camelot. Selvom Merlin har et par år på bagen, så er den ikke blevet mindre underholdende, og den kan ses i løbet af en weekend med dens tre afsnit, der varer halvanden time hver.

Man skal desværre grave lidt for at finde et sted, hvor serien kan streames. Den kan heldigvis rekvireres billigt som dvd, hvis man er klar på den ekstra indsats.

LÆS MERE: Anmeldelse: Kan 'The Wheel of Time' sammenlignes med 'Game of Thrones'
LÆS MERE: 5 ting, du (måske) ikke vidste om 'The Witcher'
LÆS MERE: The Lord of the Rings: Hvad ved vi om den nye serie?

Del artikel

Andre Serier | Guides