Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Muppets Now' er god underholdning for børn men efterlader ikke meget til voksne fans

AfBrian Mogensen
23. november 2020
Foto: Muppets Now/Disney+

Del artikel

Muppet-figurerne fra vores barndom er genopstået på Disney+ i serien Muppets Now.
Nå ja. Det var dengang. Det er 44 år siden, at Kermit, Piggy, Fozzie og alle de andre muppets for første gang tonede frem på skærmen i deres helt eget show: The Muppet Show. Og i modsætning til Jim Hensons tidligere hit, Sesame Street, der er blevet en institution i USA, blev showet stort herhjemme i Danmark.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Skønhedsbranchen får smæk i Friheden sæson to

Nu er serien så blevet rebootet under titlen Muppets Now. Denne gang angiveligt uden manuskript.

MuppeTube med masser af fjol


Der er LifeStyle med Miss Piggy (som faktisk fik mig til at le højt, da de introducerede den som LifeSty), Økėÿ Døkęÿ Køøkïñ med den svenske kok og andre shows og indslag med bl.a. Gonzo, Sam the Eagle, Dr. Bunsen og hans assistent Beaker. Der er rigtigt mange gamle ansigter med, og det kan gøre enhver muppet-fan glad indeni.

LÆS OGSÅ: Fra Rachel Greens dumme søster til perfekt hustru: Fortsætter Reese Witherspoon sin succes i 'Little Fires Everywhere?'

Desværre er der stor forskel på kvaliteten i de forskellige shows, fra det underfundigt intelligente til det næsten fornærmende stupide. Men selv når det er dummest, er det meget i ånden for et show, der åbnede med den i dag ikoniske, Mana mana-joke. Desværre er det bare lidt for ofte kedeligt, og det er næsten utilgiveligt.

Muppet S/Now


Muppet ShowMuppets NowMuppet Show

For Muppets Now kan helt sikkert et eller andet. Karaktererne er grundlæggende sig selv. Selv den egocentriske Miss Piggy, der tyer til vold og på ingen måde holder sig for god til at nå toppen på andres rygstykker, har overlevet den politiske korrektheds inkvisitoriske indhug i børne-tv.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Kirsten Dunst spiller forrygende i 'On Becoming a God in Central Florida'

Jeg var stensikker på, at de ville have udglattet hende for at være mere venlig til børn anno 2020. Men hun er præcis, som man husker hende. Halvvejs gennem et af afsnittene slog det, mig, at hun jo faktisk blot var forud for sin tid. For selvcentrerede møgforkælede diva-typer findes i flæng på internettet og i reality-TV, hvor de fejlagtigt veksler seernes kigge-kø mentalitet, med positiv opmærksomhed. Det gjorde Miss Piggy længe før, det blev cool.

(Rigtig) Kendisfaktor


Top Gear

Nu er Kermit på mange måder meget mere sympatisk end Jeremy Clarkson, men Muppets Now bærer desværre alt for meget præg af, at Kermit, Piggy, Fozzy og resten af slænget ikke havde pondus nok til at rejse sig og gå, da en eller anden chef sagde: ”Flere kendte!”.

LÆS OGSÅ: 5 serier fra 2020 du bare SKAL se

De gamle afsnit havde altid en gæsteoptræden fra en berømthed. Store navne som John Cleese, Elton John, Alice Cooper og Sylvester Stallone har deltaget samt mange flere i løbet af seriens 122 afsnit. I Muppets Now er der optrædener fra Taye Diggs (The Fast And The Furious, Empire), Linda Cardellini (Avengers: Age of Utron, Mad Men), Aubrey Plaza (Castle, Parks and Recreations) og mange flere, og da de deltager i flere afsnit, er der virkelig skruet op for kendis-appealen. Der er meget få indslag, hvor det bare er Muppets, der er i fokus. Og det er en skam.

Det virkede dengang


Det gav humoren en ekstra dimension, og den drukner i en kavalkade af kendisser, der vitterligt ikke tilbyder andet end et navn at sætte på coveret … eller coverbilledet, som det jo hedder sig i dag.

Der er lyspunkter, jovist, men som med så helt utroligt mange af de ting, der bliver genoplivet i en 2020-udgave, bliver det ofte bare en påmindelse om, hvor godt det gamle var i forhold til.

LÆS OGSÅ: 'The Mandalorian': 10 referencer til den originale Star Wars-trilogi

Der er meget godt i Muppets Now, hvis du har den fordel, at du ikke kender de gamle. Hvilket mange børn i dag jo af gode grunde ikke har. Og for dem er det en god chance for at møde nogle af de mest indflydelsesrige dukker på TV.

Så sæt du bare Muppets Now på til 5 og 7 på hver deres tablet, og find din egen telefon, og tjek de gode gamle dage i The Benny Vandergast Memorial Theater: Mahna Mahna.


Fakta om 'Muppets Now'

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 4 gode serier du bør se i november

Del artikel

Læs mere omDisney+

Andre Serier | Anmeldelser